16.07.2018, 11:40

Bu kabine iş yapar

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı, kabinesini açıkladı. Ben bu Bakanlar Kuruluna seçilenlerin hepsinin liyakatli olduğuna inanıyorum. Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğü yapmış, geçen 15 yıldaki ulaştırma altyapılarının hepsinde imzası olan bir bürokrat. Özellikle otoyol ve duble yollarımızın bugünkü planlamalarında, Avrasya’da imzası olan bir Bakana kavuştu Türkiye. Sayın Ahmet Arslan’a, sektörümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını bekliyorduk, çünkü bugüne kadar çok başarılı işler yaptı. Ak Parti’nin iktidarda olmasında önemli bir rol oynadı. Meclis Başkanı olarak yasamayı çok hızlı şekilde gerçekleştirebileceğini düşünüyorum. Türkiye bu şansını iyi değerlendirecektir. Sayın Süleyman Soylu’nun içişlerindeki başarılarını biliyorum, ona da başarılar diliyorum.

Turizmi ayaklandıracak
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy’u çok yakından tanıyan birisi olarak,“ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” cümlesinin karşılığı olduğunu söyleyebilirim. Mehmet Ersoy’un çocukları da turizmin içinde. Kendisi, turizm şirketi kurmuş, dünyada ve Türkiye’de tanınan bir markanın sahibidir. Turizmin her alanını iyi bilen insandır. Turizmi ayaklandıracağını biliyorum. 

Ehil kişiler Bakan oldu
Kabineye bakınca bu kabine iş yapar diyorum. Türkiye hızlı karar alma sürecine girdi. İşinin ehli kişiler Bakan oldu. Bu sistem doğru işletilirse Türkiye’de doğru işler yapılacağına inanıyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal sorunları aşmamız lazım. Ben yeni kabineden umutluyum. Türkiye’nin hızla üreten duruma geçmesi lazım, dış ticaret açığının kapatılması ve döviz kurunun düzelmesi lazım. Yeni Bakanlar Kurulunun ve Meclisin ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. 

Hayatın gerçekleri
Bizim sektörel konumuz olan U-EDTS toplantılarını seri bir şekilde yapıyoruz, buna destek olmamız lazım. Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Sayın Mahmut Gürses ile konuştuk, bu hızlandırılarak bir öne çekilmiş karardır. İlk günlerde yaptırımları etkin bir şekilde kullanmak yerine, biraz daha uyum sağlamanın gerekliliğini ifade ettim. Bunlar hayatın gerçekleri, bunlardan kaçmanın doğru değildir. Sektör içinde bir araya gelip çözüm üretmemiz lazım. Türkiyeve dünyanın artık şunun bilinmesi lazım: insanın, eşyanın, vasıtanın hareketleri izlenebilir olacak, insan inisiyatifinden çıkarılacak. Kim nereye, nasıl, hangi vasıtayla gitti, bu bilinecek.Kayıt dışı önlenecek, korsan taşımacılık bitecektir. Tabii ki etkin denetleme yapılarak sisteme kayıtlı olmayan her taşımanın engellenmesi lazım. Kamu kurumlarına taşımacı yetki belgesi verilmesini doğru bulmuyorum. 

Birlik olmalıyız
Sektör olarak, parçalı sivil toplum örgütlerimizi bir birliğe veya konfederasyona taşımamız lazım.Bunu sadece otobüsçüler olarak değil, minibüs, midibüs, turizm, şehirlerarasını da içine alan bir Yolcu Taşımacıları Birliğinin kurulması lazım.Ondan sonra da hemen Toplu Taşıma Yasasını çıkarmamız lazım. Bizim bundan sonraki çalışma konumuz sektörde birlik ve beraberliktir.Kamunun taşımacılıkta, taşımacılarla rekabet etmesini veya rakip olmasını doğru bulmuyoruz. Kamu, kaynaklarını hizmete ayırmalı; ticareti ticaret erbapları yapmalıdır. Bizim bu konuda ciddi bir hazırlığımız var bunları önümüzdeki dönemde çözüm aşamasına taşıyacağız.

Belirsizlikler giderilmeli
Tabi U-EDTS’ye bağlı olarak, ben Türkiye’de hak esasının getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Kapasitenin kullanımı açısından herkes istediği zaman istediği yere sefer açamamalıdır. Mutlaka buna bir kıstas getirilmelidir. Taşımada belirsizlik ortaya çıkıyor. İyi araç-iyi para veya kötü araç-kötü para, sınıfların nasıl belirleneceğine yönelik örnekler var. Türkiye, AB ile yürüyen bir ülkedir.Mutlaka bu sınıflandırmayı yapmamız lazım. Hangi sınıf hangi paraya taşıyacak bu belli olacaktır. Bunların hepsi U-EDTS ile paralel yapılacak işlerdir. 
Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159