Busworld Turkey 24-27 Nisan 2014 tarihleri arasında CNR’da

banner113

24 Nisan’da başlayacak olan Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı, Busworld Turkey 2014, kapılarını açıyor.

banner114
BUSWORLD 2014 14.04.2014, 16:01 21.04.2014, 14:44 Taşıma Dünyası
Busworld Turkey 24-27 Nisan 2014 tarihleri arasında CNR’da
En yeni modelleri ile fuar ziyaretçilerinin karşısına çıkacak olan Türk otobüs endüstrisinin dev isimlerinin yanı sıra otobüs ve yan sanayi alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı daha pek çok lider firmayı ağırlayacak olan Busworld Turkey, 24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul (CNR) Fuar Merkezi’nde yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilere açık olacak. 

24 Nisan tarihinde resmi açılış töreni gerçekleştirilecek, fuarın basın günü ise aynı gün düzenlenecek. Otomotiv ve otobüs sektörü ile ilgili yerli ve yabancı basın mensupları, 24 Nisan’da düzenlenecek olan basın gününde firmaların ürün lansmanlarını yakından izleyecek. 

Dünyanın otobüsçüsü…

24 Nisan’da İstanbul (CNR) Fuar Merkezi içinde yer alan Dünya salonunda saat 11:30’da resmi açılışı yapılacak Busworld Turkey, yeni ticari bağlantıların kapısı olacak. Fas, Lübnan, İran, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Macaristan ve Kamerun başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden İstanbul’a gelecek yabancı alım heyetleri, Busworld Turkey Fuarı süresince katılımcı firmalar ile temaslarda bulunarak yeni ticari bağlantılar kurabilecek. Hem fuar katılımcılarının hem de yatırım amacıyla fuarı ziyaret edecek alım heyetlerinin fuardan en verimli şekilde ayrılmaları için HKF Fuarcılık’ın Busworld Turkey ekibi gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. 

Türkiye’den TOFED ile birlikte; Ukrayna, Romanya, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Makedonya, Bulgaristan, Ürdün, Rusya, Sırbistan, Sudan, Hırvatistan ve yeni dâhil olan Bosna-Hersek ve Karadağ ile birlikte toplam 15 ülkede karayolu yolcu taşımacılığı ile ilgili kuruluşları aynı çatı altında toplayan IPRU’ya (International Passenger Road Transport Union) üye ülkelerden fuarı ziyaret etmek için gelecek olan bir başka heyet ise, Busworld Turkey 2014 Fuarı’nda firma yetkilileri ile görüşerek ülkelerinde karayolu yolcu taşımacılığının gelişimi ve yatırım fırsatları için katılımcı firmalar ile görüşecek. 

B2B uygulaması

Katılımcı ile ziyaretçileri buluşturan B2B uygulaması, Busworld Turkey Fuarı’nda ilk defa uygulanacak. Bu sayede fuarın tüm katılımcıları ve kayıtlı ziyaretçileri Busworld Turkey B2B web portalı üzerinden fuar öncesinde karşılıklı randevu alarak fuar alanında ikili görüşmeler yapabilecekler. 

Otobüs ve yan sanayi firmaları…

Busworld Turkey 2014 Fuarı’na yerli ve yabancı çok sayıda firma katılıyor. Fuara katılacak otobüs üreticisi firmalar ise en son modelleri ile göz dolduruyor. Çevreci modellerin öne çıktığı fuarda, üretici firmaların sergileyeceği modeller hakkında daha fazla İngilizce bilgiye ise bu linkten ulaşmak mümkün. 

İki önemli etkinlik 

Fuarın 2. günü Busworld Academy kapsamında Yangın Güvenliği konulu bir seminer düzenlenecek. Moderatörlüğünü EBCA’nin (European Burn Casualties Association) kurucu üyesi ve başkanı olan Dominiek Viaene’nin yapacağı seminerde; İsveç’teki SP Teknik Araştırma Merkezi’nden (SP Technical Research Institute) Fredrik Rosén; “Otobüs ve Minibüslerdeki Motor Bölmelerinde Yangın Durdurma Sistemleri”, Fransız kaza uzmanı Patrick Botto; “Otobüslerde Çıkan Yangınların İnsan Kaynaklı Sebepleri ve Sonuçları”, ABD’li Kidde Technologies, Inc. Genel Müdürü Joseph Peoples; “Otobüs Yangınlarını Önleme, Tespit etme ve Durdurma Yöntemleri” ve Fairport Merkez Okul Bölgesi Ulaşım Direktörü Peter Lawrence; “Otobüs Sürücülerinin Eğitimi ve Nitelikleri”, İngiltere’den Yangın Güvenliği Platformu Genel Müdürü Michael Hagen; “Otobüs ve Minibüs Yangınlarından Kaçış Yolları”, Fransa’daki AREVA Ürün Müdürü, Dr. Franck Verbecke; “İlk Müdahale Ekipleri için Yakıt Pilli Otobüs ve Hidrojen Güvenliği Eğitimi” ve son olarak da Çin’deki Chongqing Jiaotong Üniversitesi’nden James Wang; “Otobüs ve Minibüslerde Güvenlik ve Yangın Güvenliği” konularında konuşma yapacaklar ve katılımcıların sorunlarını yanıtlayacaklar. 

Aynı gün saat 14.00’da Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB) tarafından ‘Büyükşehir Belediyelerinde Otobüs İşletmeciliği’ konulu bir panel daha düzenlenecek. Panelde; 6230 sayılı yasa ile 5216 sayılı yasa kapsamına alınan illerde kent içi ulaşım, toplu taşıma ve otobüs işletmeciliği, büyükşehir belediyesine geçiş döneminde karşılaşılan sorunlar ele alınacak. ■


Fuara katılacağını bildiren üreticiler ve basın toplantısı programı


Mercedes-Benz Türk: 24 Nisan 2014 Saat 15:00 Salon-1

Otokar: Basın toplantısı: 24 Nisan 2014, Saat 10:00, Salon-1 A07

Anadolu Isuzu: Basın toplantısı: 24 Nisan 2014, Saat 13:00-13:30 Salon-1

ZF Grubu: Salon-1  1-D40

Karsan: Basın toplantısı: 24 Nisan 2014, Saat 10:40-11:10, Solon 1

TCV: Basın toplantısı: 24 Nisan 2014, Saat 17:00-17:30, Salon 2

FKF: Salon 1, Stand: 1-A02

Funtoro - As Teknoloji: Salon 2, B55


Cocktail Prolonge: 
19:00 - Dünya Saloon 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159