Otokar Busworld Türkiye’de Engelsiz Sultan Maxi’yi tanıttı

banner113

Dört yıl üst üste Türkiye’nin otobüs pazarı lideri olan Otokar, Busworld 2014’te 7 metreden 12 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ve yeni aracı Engelsiz Sultan Maxi ile yer aldı.

banner114
BUSWORLD 2014 24.04.2014, 13:55 24.04.2014, 14:43 Taşıma Dünyası
Otokar Busworld Türkiye’de Engelsiz Sultan Maxi’yi tanıttı
Otokar, 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen BUSWORLD TURKEY 2014 Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’nda 7 metreden 12 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesinde yer alan araçlarını sergiledi. Otokar fuarda ayrıca yeni engelsiz aracı Sultan Maxi’nin de Türkiye lansmanını yaptı. 

Otokar standında yapılan basın toplantısında konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, dört yıldır otobüs pazarında liderliklerini koruduklarını hatırlatarak Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası olduklarını belirtti. Akgül; “Otokar olarak başarı ile tamamladığımız 2013 yılında yüzde 40 büyüdük, ihracatımız 117 milyon Dolar oldu. 40’a yakın ülkeye yaptığımız otobüs ihracatımızı adet bazında yüzde 25 artırdık, otobüs ihracatımızın çoğunluğu Avrupa’ya gerçekleşti. Yeni aracımız TEMPO, 2013 yazından beri yollarda. Şu anda ihracatını yapıyoruz. Yaptığımız işe olan inancımız en üst düzeyde çünkü ürettiğimiz otobüslerimiz ile her gün milyonlarca kişiye dokunuyoruz. Otokar olarak Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa pazarının da en önemli oyuncularından biri olmak istiyoruz” dedi.

Akgül sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu sene ile birlikte dördüncü kez Türkiye’nin lider otobüs markası olduk. Üretim ve satış adetlerimizi pazarın çok iyi olduğu 2011 yılının da üzerine çıkardık. 2013’te satılan her iki şehiriçi otobüsten biri; satılan her 5 turizm-servis otobüsünden 3’ü Otokar markalı oldu. Bunu müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini dinleyerek, araçlarımızı istekleri doğrultusunda mükemmelleştirerek yaptık. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere Ar-Ge’ye sürekli yatırım yaptık, ciromuzun yüzde 4’ünden fazlasını Ar-Ge’ye ayırdık. Ne mutlu bize ki, bu yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından otomotivde “En başarılı Ar-Ge merkezi” seçildik; test laboratuvarlarımız akredite oldu. Artık kendi sektörümüzde ve farklı sektörlerde akreditasyon belgesi verebilecek bir Test Merkezi haline geldik. 

2013 yılında şehiriçi toplu taşımacılıkta çok önemli siparişler aldık ve önemli teslimatlar yaptık. İETT ihaleleri bizim için çok önemliydi. İETT’ye toplam 900 adet otobüs teslim ettik ve İETT’nin İkitelli, Anadolu, Yunus ve Ayazağa Garajlarında 5 yıl boyunca sürecek bakım, yedek parça ve servis hizmetlerimize başladık. Gaziantep’ten, Denizli’ye, Samsun’a kadar pek çok ilde otobüslerimiz tercih edildi.” 

2014 yılı için zorlayacak hedefler koyduklarını belirten Akgül, “Dört senedir koruduğumuz liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da ise önde gelen otobüs pazarlarında en büyük oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi. 


Engel Tanımayanların Otobüsü

Otokar, Busworld’de ilk defa Engelsiz Sultan Maxi’yi tanıttı. 2008 yılından beri Navigo U adı ile Fransa, Almanya, İtalya, ispanya gibi ülkelerde kullanılan Engelsiz Sultan Maxi, ülkemizde engelli bireylerin topluma daha çok katılması yönünde atılan adım ve regülasyonlara uyum çerçevesinde Türkiye pazarına sunuluyor. Araç, birden yediye kadar bedensel engelli yolcuyu kendi tekerlekli sandalyelerinde oturarak taşıma kapasitesine sahip. Araç, Türkiye’nin en çok satılan ve geçtiğimiz aylarda 15 binincisi üretilen Sultan küçük otobüsü üzerinde geliştirildi. 

Otokar’ın Busworld’de Sergilediği Araçlar

Otokar, Busworld’de; şehir içi toplu taşımacılık, servis ve turizm taşımacılığı, kısa mesafe taşımacılık alanlarında Otokar’ı başarıya taşımış ürün ailesini birarada sergiliyor. “Hayatın her yerindeyiz” konseptinden yola çıkarak ‘Otogar’ ve ‘Kent Meydanı’ olarak düzenlenen standda Otokar’ın 9 aracı sergileniyor. 

Otokar standında ayrıca bir sosyal sorumluluk çalışmasına da imza atıyor. Engelli gençlerin topluma kazandırılması amacıyla faaliyetler yürüten Düşler Akademisi, Otokar standında fuar ziyaretçilerini çalışmaları hakkında bilgilendiriyor. Düşler Akademisi standında ayrıca engelli gençlerin ürettiği ürünler de satışa sunuluyor.


‘Otogar’ Alanında Sergilenen Araçlar

Engelsiz Sultan Maxi-Yeni:

Otokar’ın standart performans, güvenilirlik, dayanıklılık ve konfor özelliklerini taşıyan otobüsü Engelsiz Sultan Maxi 31+1+1 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Tekerlekli sandalyesi ile seyahat edecek yolcu sayısına göre farklı yerleşim seçeneklerine imkan veren otobüs ihtiyaca göre, 27 oturan +1 tekerlekli sandalyeli yolcu, hostes ve sürücü kapasitesinden 7 oturan + 7 tekerlekli sandalyeli yolcu, hostes ve sürücü kapasitesine farklı seçenekler sunuyor. Yolcu koltukları raylar üzere konumlandırılmış, kolayca sökülecek şekilde dizayn edilmiş olup araca alınacak tekerlekli sandalyeli sayısı kadar kolayca sökülerek seyahat imkanı sağlanabiliyor. Araç, aynı anda 7 tekerlekli sandalye veya akülü arabayı kullanan yolcu ile 8 kişinin oturarak yolculuk etmesine imkan verebiliyor. Asansörlü mekanizması ile tekerlekli sandalyeli yolcunun araca kolay iniş ve binişi sağlanıyor. Kullanımı oldukça kolay olan bu sistemde sürücü araçtan inerek orta kapıyı açıyor ve kumanda yardımıyla asansörü aşağıya indiriyor. Güvenlik amaçlı bariyerleri açıyor. Tekerlekli sandalye veya akülü araba kullananan yolcu, önce kumanda vasıtasıyla zemine kadar inen platforma çıkıyor. Sürücü yine kumanda vasıtasıyla asansörü hareket ettiriyor ve yolcu araç içine geçebiliyor. Sultan Maxi Engelsiz,  2001/85 AT Tip Onay Yönetmeliği Annex VII kurallarına tam uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor.

Kent U:

Otokar’ın şehiriçi ve servis taşımacılığına yeni bir soluk getiren KENT U otobüsü, 76 kişiye varan yüksek yolcu kapasitesi, ayakta ve oturarak yolcu taşıma imkanı ile dikkat çekiyor. EEV standartlarındaki çevreci motoru 290 HP gücü ile performanstan da ödün vermiyor. 

Doruk T:

Turizm taşımacılığının son gözdesi Doruk T, orta boy otobüste Türkiye’nin lideri. Kendi sınıfını yaratan bir model olan ödüllü Doruk T, büyük otobüslerin yüksek maliyetli kaldığı, küçük otobüslerin kapasite olarak yetersiz kaldığı durumlarda öncelikli tercih oluyor. Turizm taşımacılığında konforu, bagaj kapasitesi ile uzun ve kısa seyahatlere uygun Doruk T, yolcu başına düşük maliyetleri ve düşük işletme giderleri ile tercih ediliyor. 
Sultan Mega : Sultan ailesinin en yeni üyesi Sultan Mega, 35 kişilik kapasitesi ile Busworld’de sergileniyor. Turizm ve kısa mesafeli taşımacılıklar ile pazara giriş yapan Sultan Mega, özellikle arkadan motorlu orta ve büyük boy otobüslerin fiyatları yüksek gelen ama koltuk kapasitesi az gelen müşteriler için özel olarak tasarlandı.

Sultan S:

27 kişilik kapasitesi ile  servis taşımacılığı için ideal çözüm sunan Sultan S, Sultan serisinin en hesaplı modeli... Yakıtta cimri, rampada güçlü, her bakımdan hesaplı Sultan S, 140 BG motoruyla her türlü yol koşulunda üstün çekiş performansı sunuyor.

Tempo:

Otokar’ın en yeni otobüsü TEMPO, servis ve kısa mesafe taşımacılığında Otokar kullanıcılarının taleplerinden yola çıkarak tasarlandı. Taşımacılıktaki temel konfor ihtiyaçlarına odaklanan TEMPO; düşük yakıt tüketimi, düşük işletme giderleri ve hesaplı satın alma fiyatı ile dikkat çekiyor. TEMPO,  160 beygirlik ve 450 Nm’lik yüksek torklu motoru ile rampaları da zorlanmadan tırmanıyor. Hafif ve aerodinamik gövdesi, optimize edilmiş güç paketi ile mükemmel bir yakıt ekonomisi sunan TEMPO, kullanıcıların daha hesaplı araç talebine hitap ediyor. 

Kent Meydanında Sergilenen Araçlar:

KENT LF:

12 metrelik Türkiye’nin en çok satılan alçak tabanlı belediye otobüsü Kent LF, fuarda İstabul’un halk otobüsü rengi olan turkuaz renkli modeli ile sergileniyor. Euro 5’in de üzerinde emisyon değeri sunan EEV motora sahip tasarım ödüllü Kent LF,  değişik yerleşim opsiyonları ile yolcu kapasitesini artırabiliyor. Kent LF, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz süspansiyonu, üstün yol tutuşu yüksek konfor sağlanırken, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor. 

Doruk LE:

Otokar’ın 9 metrelik alçak taban girişli otobüsü Doruk LE  Türkiye’nin en çok satılan 9 metrelik aracı. Dayanıklığı, düşük işletme maliyetleri ile dikkat çeken Doruk LE, yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip. Doruk LE, Busworld 2014’de 3 kapılı versiyonu ile sergileniyor. 

Sultan Maxi City:

7,7 metrelik küçük otobüs boyutlarında Sultan Maxi City, düşük yakıt tüketimi, güçlü performansı, düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Sultan City'nin düz arka zemini engelli yolcu taşımacılığına olanak veriyor. Geniş kapısı hem yolcu iniş binişini hızlandırıyor; hem de kolay açılır kapanır engelli rampası ile herkese seyahat özgürlüğü sunuyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159