HIDIR USTA'dan Teknik Eğitime Destek

banner113

Mesleki eğitimin ve nitelikli işgücünün önemine inanan Hıdırusta Otomotiv, Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yaptı. Lisenin Otomotiv Teknolojisi Bölümü’nde öğrenim gören 600’e yakın öğrencinin 2016-2017 döneminde faydalanacağı ders kitaplarının basımını üstlenen Hıdırusta Otomotiv, sosyal sorumluluk projesi kapsamında uzun soluklu bir işbirliğinin de temelini atmış oldu.

banner114
EĞİTİM 08.11.2016, 16:20 10.11.2016, 12:45 Taşıma Dünyası
HIDIR USTA'dan Teknik Eğitime Destek
Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan otomotiv endüstrisi, ana ve yan sanayiden, dağıtım, pazarlama ve satış kanallarına kadar 400 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

Sektörün 2023 vizyonunda hedeflere ulaşmasında, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarının yanısıra bu faaliyetleri en üst düzeyde gerçekleştirecek nitelikli eleman altyapısının kurulması da son derece önem taşıyor. Bu noktada ise en büyük sorumluluk sektör temsilcilerine ve meslek liselerine düşüyor. 

Sektöründe 20 yılı geride bırakmaya hazırlanan ve bugün 150’yi aşkın kişiye istihdam sağlayan Hıdırusta Otomotiv de kurulduğu günden bu yana nitelikli iş gücünün önemine inanıyor ve insan kaynağına da bu yönde yatırım yapıyor. 2016 yılı itibariyle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilk sırayı eğitime veren şirket, geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile uzun soluklu bir işbirliğinin ilk adımını attı ve okulun Otomotiv Teknolojisi bölümünde öğrenim gören 600’ü aşkın öğrencisinin yıl boyunca öğrenim göreceği meslek kitaplarının baskısını üstlendi. 


‘EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

Otomotiv yedek parça sektöründe nitelikli ara eleman açığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Hıdırusta Otomotiv Genel Müdürü Rıza Şahin, meslek liselerinin sayısı ve kalitesinin artması gerektiğini vurguluyor. Şahin; “Türkiye’nin 5 farklı ilinde faaliyet gösteren şirketimiz, çeşitli kademelerde görev alan 150’yi aşkın çalışana sahip fakat aradığımız niteliklerde personeli bulmakta zorlanıyoruz. Bu sorunların odağında ise eğitim eksikliği bulunuyor. Sektörümüzün, teknik donanımlı işgücüne ihtiyacı her geçen gün katlanarak artıyor. Burada sektör temsilcileri olarak bizlere olduğu kadar, meslek liselerine de büyük görev düşüyor. Sektörümüzün geleceğini emanet edeceğimiz genç arkadaşlarımızın daha iyi bir eğitim almasını sağlamak için hepimizin taşın altına elini koyması, tematik okullarının sayısının artması için çaba göstermemiz gerekiyor” diye konuşuyor. 

Hıdırusta Otomotiv olarak bu konuda önemli bir adım attıklarını ve Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Otomotiv Teknolojileri bölümünde okuyan öğrencilerinin meslek kitaplarının basımını üstlendiklerini aktaran Rıza Şahin, işbirliklerinin artarak devam edeceğini vurguluyor. Şahin, öğrencilere staj olanaklarının sağlanması, kariyer günleri düzenlenmesi, parça tedariği konusunda destek verilmesi konularında çalışmalar yürüteceklerini belirtiyor. 

SEKTÖRLERLE YAKIN TEMASTA

“Türkiye’nin İlk Özel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” unvanı ile 2013 yılında açılan ve devlet desteği ile öğrencilerine ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Mesleğinde Lider Elemen Yetiştiren Kurum Olma” vizyonu ve sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda müfredatına yön veriyor.  

Endüstriyel Otomasyon, Makine, Otomot, Elektrik-Elektronik ve Kimya Teknolojisi olmak üzere toplam 5 bölümde 3150 öğrencisi bulunan kurum, sektörlerin teknik eleman ihtiyacına en iyi şekilde cevap verebilecek, alanında gerekli bilgi ve becerilere sahip nitelikli işgücü yetiştirmeye odaklanıyor. Otomotiv Teknolojisi bölümünde usta öğreticiler ve sektörün önde gelen şirketlerinin desteği ile elektromekanik, gövde ve boya dallarında öğretim programları sunuyor. Bölümün 600’ü aşkın öğrencisi 4 adet Temel Motor Atölyesi, 2 adet Elektro Mekanik Atölyesi, 2 adet Gövde Teknolojisi Atölyesi ve 2 adet Boya Atölyesinde eğitim görüyor.



HIDIRUSTA HAKKINDA

Otomotiv yedek parça sektörüne 1978 yılında adım atan Hıdırusta Otomotiv A.Ş., 1997’den bu yana da özellikle MAN ve Mercedes-Benz marka ticari araçların toptan yedek parça dağıtımında zirvedeki yerini koruyor. Şirket, “Yedek Parça Deponuz” misyonuyla bugün İstanbul merkez olmak üzere Anadolu Yakası, Gaziantep, Ankara, Samsun ve İzmir şubeleriyle 2000’i aşkın lokasyona dağıtım yapıyor. Motor, şanzıman, diferansiyel, elektrik, karoseri, şasi parçaları, treyler ve körük ürün gruplarında hizmet veren şirket, bu kapsamda 60’ı aşkın dünya markasının temsilciliğini de yapıyor.

İç piyasaya dönük faaliyetlerinin yanısıra global işbirliklerine de imza atan Hıdırusta, kurucu üyeleri arasında yer aldığı TATCOM A.Ş. aracılığıyla da “Aftermarket Profesyonelleri Kulübü” olarak bilinen TEMOT INTERNATIONAL’ın hissedarı konumunda.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159