ExxonMobil, Mobil Delvac™ Yağ Teknolojisi ile Ticari Araç ve Ekipman Korumasında 90. Yılını kutluyor

banner113

ExxonMobil'in araştırma ve teknolojik gelişmeye verdiği büyük önem sayesinde Mobil Delvac marka portföyü sürekli gelişip büyümektedir

banner114
ENERJİ 07.07.2015, 16:29 07.07.2015, 16:46 Taşıma Dünyası
 ExxonMobil, Mobil Delvac™ Yağ Teknolojisi ile Ticari Araç ve Ekipman Korumasında 90. Yılını kutluyor
Günümüzde ticari araç pazarı Türkiye’de büyük değişimler geçiriyor. Tüketici taleplerindeki değişim, motor tasarımında ilerlemelere yol açarken, bir yandan da artan  idari düzenlemeler ve kentleşme trendleri  ile birlikte yurt içi kamyon taşımacılığı sektörünün geleceğini belirlemeye katkıda bulunuyor.

Türkiye pazarı, hafif hizmet araçlarındaki talep artışı, filo sahiplerinin düşük viskoziteli sentetik yağlara yönelmeye başlaması, doğal gaz ve diğer alternatif yakıtların ortaya çıkışı gibi ana eğilimler hakkında konuşmak üzere, ExxonMobil Avrupa Afrika ve Ortadoğu Ticari Araç Yağları Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aras ile bir görüşme gerçekleştirdik. 

ExxonMobil bu yıl Mobil Delvac™ yağ ailesinin 90. yıl dönümünü kutluyor. Bu konudan biraz bahsedebilir misiniz?

ExxonMobil,  Mobil Delvac™ yağ ailesinin 90. yıl dönümünü kutluyor. Mobil Delvac yağ teknolojisi 1925 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana ticari araç motorlarına ve ağır hizmet sınıfı ekipmanlara üstün koruma sağlama becerisiyle tanınıyor. 

O yüzden, bugün Mobil Delvac yağları sadece kamyon taşımacılığında değil, tarım, inşaat, denizcilik ve madencilik gibi sektörlerdeki başarılı şirketler tarafından da kullanılıyor.
Mobil Delvac yağları ile teknik inovasyon ve marka tanınırlığında neredeyse yüz yıla yaklaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizdeki şirketlerin, filoların, ticari araç sahipleri ve sürücülerinin başarılarını kutluyor ve ticari varlıklarını koruma konusunda Mobil Delvac'a güvendikleri için onlara teşekkür ediyoruz. 

Doksan yıl gerçekten de önemli bir aşama. Bugünden ileriye baktığınızda, ticari araç pazarını şekillendirecek ana eğilimler konusunda ne düşünüyorsunuz?

Gördüğümüz en büyük eğilimlerden biri, artan kentleşme yönündeki eğilim. Bunu özellikle Çin, Orta Doğu ve Afrika gibi pazarlarda görüyoruz. Örneğin; Çin'de, 300 milyon Çin vatandaşının 2025 itibarıyla kırsal bölgelerden kentsel bölgelere göçmesi, dolayısıyla da ticari araç pazarında ciddi bir büyüme olması bekleniyor. 

TÜRKİYE PAZARI PİLOT PAZAR KONUMUNDA

Türkiye’deki ticari araç pazarının durumunu karşılaştırmalı olarak değerlendirebilir misiniz? 

İstanbul, Londra, Paris, Kahire vee Afrika’daki diğer büyük şehirlerde nüfus artık önü alınamayacak bir şekilde artıyor. Dolayısıyla buralarda inşaat sektörü müthiş bir şekilde hızlanıyor. Havaalanı, köprü gibi büyük projelere ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Avrupa’daki en büyük inşaat yatırımları ve projeleri de Türkiye’de oluyor. Bu projeler için ise, devasa iş makineleri kullanılıyor. Mobil Delvac’ın geliştirdiği yağlama ürünleri bu  devasa makinaları da destekliyor.

Sürdürülebilirlik ve yakıt tasarrufu, bütün motorlu taşıtlarda önemli, özellikle böyle iş makinelerinde daha da önemli bir hal alıyor. Bunun yanı sıra taşıtların ve iş makinalarının emniyeti de çok önemli bir detay olarak ortaya çıkıyor. Örneğin; bugün metroların fren mekanizmalarında da Mobil Delvac ürünleri kullanılıyor.

Türkiye Avrupa’daki teknolojiye olan yakınlığı itibariyle çok önemli bir konuma sahip. Özellikle otomotiv sektörüne bakıldığında çok büyük yatırımlar çekiyor. Bir ürün geliştirildiğinde Türkiye pazarı bizim için bir pilot pazar gibi. Ürünü burada test edip küresel pazara uyarlandığında başarılı ya da başarısız olacağını belirleyebiliyoruz.

Teknoloji açısından sürdürülebilirlik önümüzdeki on yıl boyunca pazarda değişimlerin itici gücü olmaya devam edecek. Güçlü çevre standartları ve hava kalitesi kontrolleri, filo sahiplerinin giderek artan bir şekilde yeni motor tasarımlarına ve doğal gaz gibi alternatif yakıtlara yönelmelerine neden olacak. 

Bu ilginç. Bu yeni motor tasarımları nelerdir ve bunların yağ teknolojisinde ne gibi yeniliklere yol açacağını öngörüyorsunuz?

Son dönemde orijinal ekipman üreticileri (OEM'ler) bizi, daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan ve genellikle sonradan eklenen egzoz emisyon sistemi parçalarıyla  emisyonları azaltma potansiyeli sunan ağır hizmet sınıfı motorlarla tanıştırdı. 

Bunun sonucunda, aşınmaya karşı üstün koruma sağlayabilen Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 gibi düşük viskoziteli sentetik motor yağlarına ilginin arttığını ve aynı zamanda düşük viskoziteli yağların pek çok avantajına karşılık motoru iyi korumadığı  yönündeki yanlış inanışların da kaybolduğunu görüyoruz. 

Doğal gaz motorlarından  bahsettiniz. Gelecekte doğal gazla çalışan araçların yaygınlaşacağını düşünüyor musunuz?

Doğal gaz ile çalışan araç pazarında pek çok değişken mevcut olduğundan buna kesin bir cevap vermek zor. Ancak giderek daha çok filo doğal gazlı araçları benimsiyor ve doğal gazlı motorlara yönelik küresel eğilimin giderek arttığına tanık oluyoruz.

Doğal gaz ürünlerini tercih eden müşterilerimiz için Mobil Delvac CNG/LNG™ 15W-40'ı geliştirdik. Bu yağ, bujiyle ateşlenen sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) motorlarının yanı sıra, propan gibi yakıtlarla çalışan pek çok ticari araçta da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. 


ExxonMobil Ticari Araçlar Global Marka Yöneticisi Pablo Conrad, ExxonMobil Avrupa Afrika ve Ortadoğu Ticari Araç Yağları Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aras

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159