Ray melekleri

banner113

İzmir’de raylı sistemin iki kardeş kuruluşu İzmir Metro ve İZBAN’daki bayan makinist sayısı artıyor, “Ray Melekleri” her gün binlerce İzmirliyi evine, işine kavuşturuyor.

banner114
GÜNDEM 11.08.2016, 12:24 11.08.2016, 12:28 Taşıma Dünyası
Ray melekleri
HER gün taşıdığı ortalama 650 bin yolcuyla İzmir’de toplu taşımanın en önemli aktörü konumuna yükselen İzmir Metro ve İZBAN’ın teknoloji harikası trenlerinde görev yapan makinist sayısı her geçen gün artıyor. İZBAN’ın 120 makinistinden 6’sı, İzmir Metro’nun ise 81 makinistinden 5’i, toplam 11 bayan “Ray Meleği”, her gün binlerce İzmirliyi taşıyan trenleri kullanıyor. Ray Melekleri, “erkek mesleği” gibi görünen makinistlikte ne kadar başarılı olduklarını gösteriyor. 

ÖNCÜ KENT İZMİR
İZBAN’da Hatice Can, Gamze Koyun, Aslı Kızak, Pınar Tüğ, Ebru Katiç ve Sibel Demir, İzmir Metro’da ise Aysun Tuna, Merve İyigün, Emine Bağcı, Sabiha Şen ve Gülşah Yurttaş, önce psikoteknik testleri geçti. Hemen ardından 6 ay süren teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayıp 5 farklı sınava alındı. Tüm bunları başarıyla geride bırakan Ray Melekleri, brövelerini alıp trenlerin başına geçti. İZBAN İşletme Müdürü Ayfer Uslu ile İzmir Metro Trafik İşletme Müdürü  Ertan Sayılkan, “Öncü Kent” İzmir’in bayan makinist açısından da öncü olduğunu açıkladı.  
OLUMLU ETKİ YARATIYOR
Bayan makinistlerin yolcular üzerinde olumlu etki yarattığını vurgulayan Uslu, “Pozitif geri dönüşler alıyor ve bu sayının daha da artmasını istiyoruz” dedi. Sayılkan ise “Bayan makinistlerin güler yüzü, her yöne yansıyor” diye konuştu. Makinist Gamze Koyun ise şunları söyledi:“Çok ciddi bir eğitiminin ve testlerin ardından bu noktaya geldik. Hizmet içi geliştirmeye yönelik eğitimlerimiz de var. Bayanları böyle “erkek egemen” meslekler arasında görmek çok güzel bir duygu.”







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159