banner69

Servis Taşımacılığı Yönergesi İBB Meclisi’nde kabul edildi

banner113

İstanbul'da servisçilerin Plaka Tahdini taleplerine karşı Servis Taşımacılığı Yönergesi İBB Meclisi’nde kabul edildi.

banner114
GÜNDEM 22.07.2016, 16:41 23.07.2016, 11:30 Taşıma Dünyası
Servis Taşımacılığı Yönergesi İBB Meclisi’nde kabul edildi
11 Şubat 2016 tarihinde kabul edilen UKOME Kararı ile Servis Taşımacılığı Yönergesi 22 Temmuz Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı. 

Yeni taşımacılar:
Belediye meclisinde alınan kararla yeni taşımacılar minibüs ve otobüsler için 40 bin TL bir bedel belirlendi. İlk taksidi peşin olmak üzere 5 yıllık vade ile 5 eşit taksitte ödenecek.

Geçmiş dönem taşımacıları: 
Geçmi dönem taşımacıları için düzenlenecek servis taşımacılığı kart bedeli üzerinden midibüs ve otobüsler için yüzde 50 indirimli 20 bin TL olarak uygulanması ve ilk taksidi peşin olmak üzere 5 yıllık vade ve 5 eşit taksitte ödenmesi kararı alındı. 

Mevcut bireysel taşımacılar ve taşıma şirketleri:
"Servis Taşımacılığı Kartı için gerçek ve tüzel kişiler için özmalı olan ilk 50 araç için bedel alınmaması, 51 araçtan 100 araca kadar 40 bin TL’nin yüzde 25’ini, 101 araçtan 200 araca kadar yüzde ellisini, 201 araçtan 300 araca kadar yüzde 75’inin, 300 araçtan sonraki her bir araç için bedelin tamamının ilk taksidi peşin olmak üzere 5 yıl vadede 5 eşit taksitte ödenmesi kararı alındı.

Yorumlar (45)
Mehmet coci 8 yıl önce
Gerçekten art niyetle alınmış olan bu kararı yargıya taşınması gerekiyor servisçilerin korunmasi yerine şirketler korunuyor ben bu işi 20 senedir yapıyorum kazancım belli ikern ustune 20.000 tl belediye para istiyor kesinlikle vermem bu belediyenin içi de dolmustur fetöcu hainlerle böyle bir karar alinmasi çok ilginç özel şirketler 50 araca kadar para ödemiyor peki o 50 aracı satabiliyorlar mi bizim vericeğimiz 20.000 veya 40.000 veya 60.000 tl bize ne gibi yarar sağlayacak zaten yaptığım işi bana 10 seneliğine satıyorlar sonra ne olucak tekrar mı para istiyicekler bu kararlari alanlar kimlerin adina karar aliyorlar arastirilmali milletin istediği bu değil ALLAH esnafın menfatini dusunmeyip buyuk şirketlere yalamalik yapan burokratlarin belasini versin
Remzi 8 yıl önce
bu nasil bi yoneticiliktir bole sacma sapan bi yasa dunyanin en gelismemis ulkelerinde bile gorulmemistir.yasa cikariyorsun cikardigin yasa da 25 mayis 2015 ten sonra arac alanlardan para istiyorsun neye dayanarak.. Dunyada nezaman nerede gecmis tarihe donuk yasa cikarildigi gorulmus bu belediyenin hic mi avukatlari yok yasa cikar ve o tarihten itibaren arac alanlardan belli bir bedel alirsin sen neye dayanarak 25 mayistan itibaren arac alanlardan para istiyorsun ...cumhurbaskani aciklama yapti diyemi cumhur baskaninin her soledigi yasamidir.. Eyy belediye yetkilileri cikardiginiz bu yasayi hemen geri cekinde dahs fazla kendinizi guldurmeyin bizde size bu sacma yasa yuzunden dava acmak zorunda kalmayalim
Ali riza kiriş 8 yıl önce
Tahdıtı olmayan araca ne parasi odeyelim ..zaten şirketler parami veriyor karşi servısleri 150 veya 175 arası değişiyor şöföre bakımamı beladiyeyemi bizemi kime para kalacak.şirketlere kiyaktan vaz geçmedikten sonra bizler sürünmeye devam ederiz..kalın sağlıcakla..
sedat sahin 8 yıl önce
Neymis efendim cumhurbaskaninin verdigi talimatla duzenleme getirilmis. Cumhurbaskani duzenlememi getirin dedi hayir. Plaka sozu verdi. Islemeyen sektor dahada vahim hale geldi. Hangi servisci 5 yilda 40 binlira kenara koymus.
Erdogan 8 yıl önce
Ruhsatı ver vergi levhasını ver faliyet belgesini ver oda kaydını yap ÖTV ti al KDV yi al sonra rant de MUZ cumhuriyetimi burası Say'ın başkan oda kaydı yapıp parayı almasını biliyorsun ben birtane araç aldım sen kaçbintane kayıt yaptın rantçı bizmiyiz senmi 25 Mayıs milatmış kanunmu çıktı buna kargalar bile Güler biraz akıl biraz izan birazda vicdan
Remzi KAZAN 8 yıl önce
Yıllarca servisçilik yapanın suçu ne burada Milat tarihi olan 2015 yılından sonra alanların ödemesi gereken paraları eski Servisçiler neden ödüyor
cahit özer 8 yıl önce
bu isi 10 ila 20 yil emek veren var pilaka duyan arac aldi ekmeyimizi böldülef bu kisilete 100 000 olsun
Krm 8 yıl önce
Eski seevisçilerden para alınmayacakmış...
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
banner117
15
açık
banner159