Taşımacının köprü faturası ağır

banner113

3. Boğaz Köprüsü, Yavuz Sultan Selim, 26 Ağustos’ta açılıyor. Ağır ticari taşıtların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yönlendirileceği ifade ediliyor.

banner114
GÜNDEM 15.08.2016, 10:25 15.08.2016, 10:31 Taşıma Dünyası
Taşımacının köprü faturası ağır
Osman Gazi Köprüsü’nün ücretinden şikayet edilirken, bu problemin 3. Boğaz Köprüsü ile de yaşanması söz konusu. Yeni Boğaz Köprüsü’nü tercih edenler daha yüksek bedel öderken, zaman kaybı da yaşayacak.

Ağır ticari taşıtların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yönlendirileceği ifade ediliyor. 

Otobüsçüler; otogar ve terminal bağlantılarının yeni köprü ile uyumsuz olduğunu belirterek, bu zorunluluğun otobüslere getirilmemesini savunuyor. 

Ulaşım alanında birer birer hayata geçen dev yatırımlarla ekonomik ve ticari gelişmeye önemli bir katkı sağlanıyor. 30 Haziran’da açılan Osman Gazi Köprüsü’nün, İstanbul-İzmir hattında, ulaşım sürecine hız ve verimlilik katması ticari araç sahiplerini de mutlu etti. 

Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretleri 

Ancak Osman Gazi Köprüsü’nden ağır ticari vasıtalara yönelik belirlenen ücretler zaten zor bir süreç yaşayan taşımacılara ağır maliyetler de getirdi. Osman Gazi Köprüsü’nü kullanan iki akslı ağır ticari vasıtalar 141.95, üç akslı ticari vasıtalar ise 168.20 TL ücret ödüyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti 

26 Ağustos’ta açılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ticari vasıtalara yönelik belirlenen ücret 15 dolar. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde geçiş ücreti olarak şu an iki akslı ticari araçlar 6 TL, üç akslı ticari araçlar ise 15 TL ödüyor. Osman Gazi Köprüsü’nün ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ücreti de taşımacılara ağır bir maliyet getirmiş olacak. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159