Yeni MAN Lion’s Coach yola çıktı

banner113

13-15 Nisan’da Antalya’da düzenlenen etkinlikle tanıtımı gerçekleştirilen Yeni MAN Lions Coach sektör mensuplarından büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Yeni MAN Lions Coach otobüsle ilgili teslimatlar törenleri de düzenlendi. Pamukkale Turizm’e törenle 70 adetlik alımının ilk partisi olan 35 Lions Coach otobüs teslim edildi. Yeni MAN Lions Coach otobüsün şu ana kadarki satışı 100 adet oldu. MAN, yıl sonuna yönelik 150 otobüs satışı hedefliyor.

banner114
GÜNDEM 23.04.2018, 10:39 23.04.2018, 11:22 Taşıma Dünyası
Yeni MAN Lion’s Coach yola çıktı
HABER: ERKAN YILMAZ / ANTALYA

Tamamen yenilenen ve her alanda çıtayı en yükseğe taşıyacağı belirtilen MAN yeni Lion’s Coach’un Türkiye için üretilen özel versiyonu, Antalya’da düzenlenen lansman ile ilk kez görücüye çıktı. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ile Otobüs Satış Direktörü Can Cansu’nun ev sahipliğinde düzenlenen ve seyahat sektörünün önemli temsilcilerini buluşturan MAN Lion’s Coach lansmanı, 13-15 Nisan tarihleri arasında, Antalya’da gerçekleştirildi. 

Test sürüşleri ve çeşitli aktivitelerin de yer aldığı MAN’ın bu büyük buluşmasında, 13 Nisan Cuma akşamı tamamen yenilenen Lion’s Coach lansmanı, özel bir törenle gerçekleştirildi. İlk kez görücüye çıkan Lion’s Coah, tasarımı ve üstün nitelikleri ile büyük beğeni topladı. 


Tuncay Bekiroğlu, Can Cansu

Yeni Lions Coach’a merhaba 
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, lansman gecesinde yeni Lions Coach otobüsün özelliklerini 9,5 dakikalık hologram sunumuyla gerçekleştirdi. Yeni Lions Coach otobüsün mühendislik harikası olduğuna dikkat çeken Bekiroğlu, “MAN tarihinin önemli anlarından biri, hep birlikte Yeni Lions Coach aracımıza ‘Merhaba’ diyoruz. MAN’ın 250 yıllık tecrübesiyle ortaya çıkan yeni Lions Coach kullanıcı, işletmeci ve yolcu için olduğu kadar trafik güvenliği, toplum ve çevre için hangi faydaları ürettiğini birlikte keşfedeceğiz. Lions Coach çıtayı ne kadar yukarı taşıdığını mühendislik dili ve bilimsel verilerle aktaracağız” dedi. 

Yakıtta yüzde 18 avantaj 
Yeni Lions Coach otobüsün yakıt tüketiminde yüzde 18, bakım maliyetlerinde ise yüzde 12 avantaj sağladığını belirten Bekiroğlu, “Yeni Lions Coach ürünümüz, sektör standartlarının çok üzerinde bir motor gücüne sahip. Bu motorda aynı zamanda güçlendirilmiş çelik komponentler kullanıldı. Bu sayede en önemli maliyet unsuru olan yakıt tüketimi düşürülürken motor ömrü ve bakım aralıkları uzatıldı. Yeni Lions Coach tam olarak 1800 devirde 460 beygir güç, 930-1350 devir aralığında 2300 nevton-metre tork üreten bir motor ile donatıldı. Böylece yakıt tüketiminde ilave yüzde 18 tasarruf sağlandı. Gelişmiş komponentlerle 75 bin km’ye varan bakım aralıklarına ulaşıldı ve bakım maliyetlerinde de yüzde 12 avantaj sağlandı. Sektör standartlarından daha yüksek 60 beygir güç üreten MAN motoruyla araç kolayca çekişten düşmüyor, en hafif rampalarda vites küçültmeye gerek kalmıyor, araç uzun rampalar da dahil 700 devirde tırmanmaya devam ediyor. Bu özellikleriyle hem şoför hem yolcu hem de iki ayda bir bakıma gelen işletmeci yorulmuyor” dedi. 

Yatırımcısının yüzünü güldürüyor
Yeni Lion’s Coach’un yatırımcısına sunduğu avantajların, sadece işletme giderlerinde sağladığı büyük tasarrufla sınırlı kalmadığına da değinen Bekiroğlu, “İki akslı yeni Lion’s Coach’da, şasi boyu tam olarak 1,1 metre uzatılarak 13,10 metreye çıkarıldı. Uzatılan şasinin sağlamlığı da arttırıldı. Lion’s Coach 23,4 metre dönme çapına sahip. Yolcu kapasitesi 2 + 1 koltuk konfigürasyonunda 41’e, 2+2 koltuk konfigürasyonunda ise 55 koltuğa ulaşıyor. Bu kapasite artışı yılda 3 bin 300 ilave yolcu ve 230 bin TL ilave hasılat anlamına geliyor. 4 ay dolu çalışsa bile 1080 yolcu ilave ve 75 bin ilave hasılat sağlıyor. Yeni Lion’s Coach, toplam 14 m³ bagaj hacmi ile sektörün en geniş bagaj hacmini sunuyor. Yeni MAN Lion’s Coach, 2+1 VIP koltuklarla 80 cm’ye varan diz mesafesi ile otobüs yolcularına en geniş ve konforlu yolculuğu sunuyor. Üstelik bu koltuklar; hem 2+1 hem 2+2 oturma düzeninde, 10 inç ekran sistemlerinin gövdesine tam gömülü olarak montajına imkan veriyor” açıklamasında bulundu. 

Aktif güvenlik önlemleri 
Yeni Lion’s Coach’da standart olarak sunulan, olası kazaları önlemeye ve kaza hasarını azaltmaya yönelik ‘aktif güvenlik önlemleri’ olan LGS, ESP, ABS, EBA, ACC, TPM, teknolojileriyle sadece zorlu yol şartlarında şoföre yardımcı olmakla kalmıyor, gerekli hallerde kaptanı önce görsel, sonra sesli ve nihayet koltuk titreşimi ile uyarıyor. Acil fren asistanı EBA, şerit takip kamerası ve elektronik yol radarını kullanarak, 15 km üzeri hızlarda bir engele 100 metre yaklaşıldığında, önce kademeli olarak ses ve koltuktan titreşimle sürücüyü uyarıyor. Tehlikenin devam etmesi halinde yine kademeli olarak tüm fren sistemleriyle aracın hızını kesiyor ve durduruyor. Sınıfında ilk ve tek olarak sunulan ACC (Adaptif Seyir Kontrolü), 30 km üzerine çıkıldığında devreye giriyor ve Lion’s Coach’ın hızını aynı sistemlerle önündeki araca adapte ediyor. Sürücü tarafından belirlenen mesafeyi koruyarak, güvenli takip mesafesini otomatik olarak oluşturuyor. Tüm ön, arka, kısa, uzun farlarında sınıfında yine ilk ve tek olarak kullanılan LED ampuller görüş mesafesini yüzde 25, ışık parlaklığını yüzde 50 arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlıyor. Lion’s Coach, en son ECR 66.02 şasi güvenlik standardına sahip ilk otobüs. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159