Mercedes, Kayseri’de Conecto’yu tanıttı

banner113

Erciyes, Kayseri’nin kurtarıcısı… Yazın esen yeliyle serinlik taşırken kışın karla birlikte kayak yapmaya gelen turistlerin hedefi. Kayserili, insanı uçuracak kadar sert esen rüzgara, atıştıran kara rağmen umutlu. Mercedes-Benz Türk yetkilileri kararlı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi daha da kararlı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 20.02.2017, 11:38 21.02.2017, 20:04 Taşıma Dünyası
Mercedes, Kayseri’de Conecto’yu tanıttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Müdürü Alper Kurt, Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel, Bayraktarlar Merkay Genel Müdürü Yavuz Çağlıişlek ve Otobüs Satış Müdürü Mustafa Yıldız

HABER: KORKUT AKIN / KAYSERİ

Hava soğuk, umut sıcak!

Erciyes, Kayseri’nin kurtarıcısı… Yazın esen yeliyle serinlik taşırken kışın karla birlikte kayak yapmaya gelen turistlerin hedefi. Kayserili, insanı uçuracak kadar sert esen rüzgara, atıştıran kara rağmen umutlu. Mercedes-Benz Türk yetkilileri kararlı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi daha da kararlı.

Kayseri’de soğuk yüzünden olsa gerek kimseler gözükmüyor yollarda. Araçlar bile yok diyebiliriz, kendi aramızda merak konusu oluyor bu. Tabii, soracak kimseyi bulamıyoruz. Meğer insanlar Mercedes-Benz Türk’ün tanıtım için getirdiği Conecto’nun başında, çevresindeymiş.

Umut yükseliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri halkına daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir yapılanmaya gitmiş: Şehiriçi yolcu taşımacılığını Kayseri Ulaşım A.Ş. idare ve denetimine devretmiş, Böylelikle Belediye kendi işine daha bir yoğunlaşabilecek, yolcu taşımacılığı  belli bir sistem dahilinde halka daha kaliteli hizmet verebilecek. Otobüsçünün beklentisi, doğal olarak büyük. Ancak belli sıkıntıları var onların da. 

Teknolojinin nimeti…

Conecto’nun tasarruflu olduğu çok da kârlı olduğunu duyan bir otobüsçü, İstanbul’daki arkadaşını arıyor hemen: “aylık yakıt gideri iki bin beş yüz lira daha düşük ” sözü bir anda yayılıyor otobüsçüler arasında… “Çok tasarrufluymuş”, “O kadar fark varsa ben alırım arkadaş”, “Şoför farkı da olur, en az yüzde 3”, “O kadarı bile yeter”, “Üç yılda kendini kurtarır, ikinci eli de olur” yorumlar birbiri ardına geliyor.

Herkes birbiriyle bu haberin yorumunu yapıyor ve aracın başına gidip bir kez daha dikkat kesiliyor. Gözlerde ince hesaplar yapıldığı belli. Kârlı gören iletişim bilgilerini kaydettirip broşür alıyor. Bu kez sayfalardaki rakamlara yöneliyor merak.

İkinci el…

Kayserili otobüsçünün temel sorunu ikinci el. Büyükşehir olduktan sonra hızla artan büyümeye bağlı olarak şehiriçi taşımanın daha bir önem kazandığı bu güzel ve bir o kadar da tarihi şehirde, daha önce toplu olarak alınan doğalgazlı araçlardan aranan verimin bulunamadığını, araçların beklendiği kadar tasarruflu olmadığını, her şehirde doğalgaz bulunmaması nedeniyle ikinci elinin olmadığını, birçok otobüsün hizmet veremediğini anlatıyorlar bir çırpıda. Bu, Mercedes’in şehiriçi toplu taşımacılıkta yeni Conecto’suna ilgiyi daha da arttırıyor. Tasarruflu olması ise tercih nedeni oluyor. Mercedes-Benz yetkilileri, bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını, Kayseri’ye yönelik oluşturulacak projelerde çözüm ortağı olma taleplerini, hem otobüsçünün hem de vatandaşın yararına bir çözüm yolu bulunmasında aktif rol almak istediklerini   bildiriyor.

Körüklü geliyor…

Hava çok soğuk, bir köşeye büzüşen biz gazetecilerle konuşan Yusuf Adıgüzel (Mercedes-Benz Türk Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü) soğuktan hiç etkilenmiyor, çünkü iyi bir görüşme yapmışlar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile: “Olumlu geçti. Hem yeni Conecto’yu tanıttık hem de yeni oluşumda çözüm ortağı olma talebimizi ilettik. Belli bir süre deneme amaçlı bir körüklü otobüs vermeyi planlıyoruz. Ama asıl önemlisi Kayseri’deki yeni yapılanmayla bağlantılı olarak tüm satış sonrası servis işlerini de üreticilerin üstlendiği model ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduk. Bu modeli, tabii ki bayilerimiz  ile birlikte tasarlıyoruz ve hayata geçirmek istiyoruz.”

Bayraktarlar Merkay Genel Müdürü Yavuz Çağlıişlek ve Otobüs Satış Müdürü Mustafa Yıldız, bu model ile hizmete başlamak için gün saydıklarını, bu model ile yapılacak anlaşmayla sadece otobüsçünün değil, Kayserilinin de kazanacağını söylüyor. 

Sorular… sorular…

Yetkililerin daha uzun konuşmalarına, otobüsçülerin soruları engel oluyor. Kayserili otobüsçüler soru üstüne soru sorarak yeni Conecto’nun taşıma kapasitesinden çekiş gücüne kadar her şeyi defalarca soruyorlar. Mercedes ve Merkay temsilcileri de yağmur gibi gelen bu soruları hiç yüksünmeden tekrar tekrar cevaplıyor.

Havadan görüntülendi…

Hava gerçekten soğuk, rüzgar içine işliyor insanın. Kayseri deyince akla ilk gelenlerden sucuk ekmeğini alan otobüsçü kendi arasında Conecto’yu değerlendiriyor. Takıldıkları yerde yeniden sorularının yanıtını almak için yetkililerin karşısına geçiyor. Çay ocağının önü, dron ile havadan çekim yapan belediye görevlilerini izlemek için, dalgalanıyor, ama sıcak çay drondan daha etkili kuşkusuz. ■

Kısa... Kısa... Kısa...

Beklenti yükseliyor

Mercedes-Benz Türk yetkilileri, alandaki Conecto’nun Antalya’ya gideceğini, Büyükşehir Belediyesi’nin ve halk otobüsçülerinin merakla kendilerini beklediğini söylüyorlar. Ekonomiden kaynaklanan sorunların yine ekonomiyle çözümleneceğini, kamu alımlarının artmasını beklediklerini, bu hareketliliğin belediyelerin de, halkın da yararına olacağını umduklarını, bu beklentisinin de giderek daha da yükseldiğini gözleri ışıldayarak açıklıyorlar.

Alımlar artacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mercedes-Benz Türk yetkilileriyle yaptıkları görüşmede, şehiriçi toplu taşımacılıkta kaliteyi her geçen gün arttırdıklarını, raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini, 30 yeni yüzde 100 yerli tasarım araç aldıklarını açıkladı.











Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159