Kamyoncular ETA'da buluşuyor

banner113

4 yıl önce pazara hızlı giren eTA, kısa zamanda 35 bini aşkın kamyoncu esnafı ve 6 binin üzerinde yük sahibi KOBİ’ye hizmet verir hale geldi. Genel Müdür Hamdi Erçelik, 2016 yılı sonuna kadar sisteme 10 bin kadar kamyoncuyu daha katmayı ve 20 milyon ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Erçelik, 2020 hedefi ise 200 milyon dolar olduğunu belirtti.

banner114
LOJİSTİK 15.08.2016, 10:44 15.08.2016, 11:00 Taşıma Dünyası
Kamyoncular ETA'da buluşuyor
Borusan Holding şirketlerinden, yeni nesil taşımacılık modeli Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA), 4 yıl içerisinde 35 bini aşkın kamyoncu esnafı ve 6 binin üzerinde yük sahibi KOBİ’ye ulaşmayı başardı. eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik, 4 yıllık gelişmeyi, gelecek sürece yönelik hedefleri ve çalışmaları düzenlenen basın toplantısı ile aktardı. 

İlk elektronik taşımacılık şirketi 
İşe SMS atarak başladıklarını, mobil teknolojilerin gelişmesiyle hizmet sürecini teknoloji ile bütünleştirdiklerini belirten eTA Genel Müdürü, “Önce 7 bin kamyoncuya, geliştirdiğimiz bir cihazı dağıttık. Uydu takip sistemini içeren cihaz sayesinde onları takip ettik. Nereye gidiyorlar, hangi sıklıkla hareketlilik var, hangi rotalar rağbet görüyor, bunları gördük. eTA böyle başladı. 2012-2014 arası sistemi oturtma dönemi oldu. Teknoloji değişti. 500 kamyoncuya tablet dağıttık. 2012 yılında kullanım oranı yüzde 1-2’di. 2014’te yüzde 50 oldu ve biz mobil aplikasyonlara geçtik. İhalelere olan talep canlandı. Maraş’taki iş için Bursa’daki kamyoncuya iş önerdik. Temasla bile sipariş verir hale geldik. Tekliflerde üç kat iyileşme gördük. Hem hızı hem verimliliği elde ettik. 35 bin kamyoncu sistemde ve 6 bin yük sahibi işletme de sisteme girdi. Bu özelliğimizle dünyanın ilk elektronik taşımacılık şirketi oluyoruz” dedi. 

Maliyetler düştü 
Nakliye sektörüne inovatif bir hizmet ürettiklerini de belirten Erçelik, sektörü dijitalleştirerek aracıları ortadan kaldırdıklarını, bu sayede KOBİ’ler ile kamyoncuların maliyetlerini düşürdüklerini bildirdi. Türkiye pazarında 300 bin ticari araç bulunduğunu ve bu araçların yüzde 10’luk kısmına ulaştıklarını açıklayan Hamdi Erçelik, yılsonuna kadar 10 bin kamyoncu esnafını daha eTA sistemine dahil edeceklerini bildirdi. 

Günlük 200 araç çıkışı 
Türkiye’nin nakliye anlamında çok büyük bir pazar olduğunu söyleyen Erçelik, “800 bin araç parkı olan bir ülkeyiz. Bu araçların 300 bini ticari faaliyet yapıyor. Rakamlar bize sektörün önünün ne kadar açık olduğunu gösteriyor” dedi. eTA olarak günlük 200 araç çıkışı yaptıklarını açıklayan Hamdi Erçelik, aylık ortalama yüzde 15 büyüme ile yola devam edeceklerini bildirdi. Erçelik, verdikleri her 100 tekliften kabul edilme oranının yüzde 65’e geldiğini, hedeflerinin yüzde 90’a ulaşmak olduğunu söyledi.  Erçelik, her ay teklif veren kamyoncu sayısının 1000 civarında olduğunu da söyledi. 

2020’de 200 milyon ciro hedefi
Günlük 500 ile 1000 araç çıkışına ulaştıklarında, belirledikleri hedefe de ulaşmış olacaklarını kaydeden Hamdi Erçelik, “Bu yıl sonu için 20 milyon dolar ciro öngörüyoruz. Bu rakam geçen yılki ciromuzun neredeyse 3 katı. Aylık yüzde 15 büyümemiz, hedefimizin tutacağı ile ilgili, bize olumlu sinyaller veriyor. 2020 yılında hedef 200 milyon dolar ciro” dedi. ■

“Türkiye’yi dolaşıyoruz”
eTA’nın “Hayatı Yollarda Geçenler İçin Yollardayız” sloganıyla yeni bir etkinlik başlattıklarını da açıklayan Erçelik, “13 şehir ve 24 farklı noktada 5 bin kamyon ve TIR şoförüne ulaşmayı hedeflediğimiz ‘Yol Arkadaşım eTA’ isimli etkinliğimizde bir yandan sistemimizi tanıtıp, diğer yandan da keyifli yarışmaların yer aldığı aktiviteler gerçekleştireceğiz. Etkinliğimiz Ağustos ve Eylül ayları süresince İstanbul’dan başlayarak sırasıyla Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Balıkesir, Bursa ve İzmir’de düzenlenecek” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159