Martaş 100 Scania çekici aldı

banner113

Martaş Lojistik 2015 yılının ilk büyük yatırımını yaptı. Martaş, 100 Scania aldı. Bu yatırımla şirketin 400 araçlık filosunda Scania sayısı 300’e ulaştı. Dev teslimatta Scania Finans’ın VDF Finans bünyesine katılmasının ardından ilk büyük kredilendirme Martaş Lojistiğe yapıldı.

banner114
LOJİSTİK 23.03.2015, 16:08 23.03.2015, 16:21 Taşıma Dünyası
Martaş 100 Scania çekici aldı
Doğuş Otomotiv, lojistik sektörün önde gelen firmalarından Martaş Lojistiğe 100 Scania G 400 teslim etti. Teslimat töreni 18 Mart Çarşamba günü Martaj Lojistik’in Hadımköy tesislerinde yapıldı. Martaş Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Kurt, Abdi Kurt, Ozan Kurt, Genel Müdür Murathan Özer, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Satış Müdürü Tunç Gömeçli, Satış Şefi Kenan Şahin Yüksel, VDF Satış Müdürü İlker Önder,  VDF Bölge Satış Yöneticisi Uğur Ugandor katıldı.

Martaş Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kurt, “Mersin’de 2 Leyland kamyon ile başladıkları taşımacılık serüvende,  şu anda Scania ve Doğuş grubunun en büyük müşterilerinden biriyiz. 100 Scaina G 400 yatırımını yaparken özellikle Doğuş Grubu’dan İlhami beylerin, VDF Finans’ın çok büyük katkıları oldu. Biz Martaş olarak İtalya’da çok kuvvetli bir firmayız. Otomotiv ve beyaz eşya alanının önemli firmalarıyla 2015-2016 yılında büyük sözleşmeler imzaladık. Arçelik, Tofaş, Baymak, Evyap ve Zorlu Tekstil’i taşıyoruz. 2017 yılı sonuna kadar Tofaş’ı taşıyacağız. Bu sözleşmeleri de alnımızın akıyla taşıyabilmek içinde Scania yatırımı yaptık. Treyler tercihimiz de Krone.  Scania Finans’ı da, ilk kullanan, ilk Krone dorseyi de ithal eden yine biziz. Scania Finans’ın VDF bünyesine katılmasının ardından ilk büyük kredilendirme yine şirketimize yapıldı” dedi.  

Scania’nın kalesi Martaş 
Doğuş grubu ile Martaş arasında uzun yıllara dayanan bir işbirliğinin olduğunu, Scania’nın büyük satışlar yapabileceğine inandığını belirten Okan Kurt, “Biz 10 yıldır Scania filosu yönetiyoruz. Türkiye’de Scania’nın kalesi olarak bilinen bir markayız. İki sene içinde ikinci bir yüzlük paket için Scania ile bir araya geleceğiz. Scania’nın güçlü servis ağı, ikinci eldeki yükselen satışları, yakıt tasarrufu sağlaması, aracın kalitesi, iç ve dış dizaynı, aerodinamik yapısı nedeni ile Scania’yı tercih ediyoruz. Filodaki Scania araç sayımız bu alımla 300’e çıktı. Nakliyenin en büyük kostları tamir ve bakım. Bunların hepsini bize Scania sağladıktan sonra Scania tercihimiz, kaçınılmaz oldu. 2008 model bir Scania aracımız var. Daha balataları yeni değişti. Euro 5 motorlu araçları tercih ettik. Bu araçların yakıt tüketiminin bir iki puan katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

10 milyon Euro yatırım 
100 adetlik alımın ilk 70 tanesini şu an alacaklarını 30 tanesinin ise sonra filoya katılacağını vurgulayan Kurt, 100 araçlık alım için toplam 10 milyon Euro yatırım yaptıklarını kaydetti.

2015, iyi başlamadı 
Kurt, 2015 yılının ilk 3 ay itibari ile iyi başlamadığını belirterek, Haziran ayında yapılacak seçimlerin de etkisi ile sektörün durağan bir döneme girdiğini söyledi: “İhracat rakamlarına baktığımızda yüzde 2 gerileme var. Yaptığım analizlere göre Almanya yıla, sıkıntı ile başladı. Biz, ülkenin politik ve ekonomik durumunu analiz ederek yatırım yapıyoruz. Altıncı ayda yapılacak seçim sektörde ve piyasada bıçak etkisi yaptı. Sektör durdu. Biz bununla ilgili hemen planı yapıp iki yıl kontratlı iş aldık. Kontratlı müşterilerimizle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sınır kapıları daha rahat
Bulgaristan ve İran ile yaşanılan sorunlardan sonra sınır kapılarında sorun yaşamadıkların ifade eden Kurt, “TOBB-UND’nin  konu ile ilgili yaptığı girişimler başarılı. Bizim taşımalara baktığınızda Trieste’yi kullanmayan uluslar arası nakliyeci yok gibi. Trieste’deki herhangi bir problem bizim ülkemizi, etkiliyor. Sınır kapıları eskisine göre daha iyi.. İstanbul’da tırlara uygulanan köprü yasakları bizi olumsuz etkiliyor. Köprünün bir taraf ile bir tarafı arabanın bir gününü yiyor.  Biz buna alternatif çözümler aramaya çalışıyoruz. Mesela Bursa üzerinden Gelibolu gemisini kullanıyoruz. İstanbul’da elimizden geldiğince gece hareketi yapıyoruz. İstanbul’a üçüncü köprünün yapılmasını destekliyorum. Buna karşı durmak, bence cinayet. Şu an bizim gibi ağır vasıta ticareti yapan insanlar ve yol yasaklarına mağdur kalan işletmeler için FSM yetersiz. Çünkü ithalatın ve ihracatın hızlanması için bizim yapacağımız her hareketin kolaylaşması lazım. Halkalı gümrüğünün Çatalca’ya taşınmasını  da trafik yoğunluğunu azaltması için olumlu görüyorum” dedi. 

Şoförler en büyük sorun 
Nakliye sektörünün en büyük sıkıntısının nitelikli şoför bulamamak olduğunu dile getiren Kurt, “Bu araçlarla beraber 25 şoför alımımız oldu. Biz iyi şoför bulmakta sorun yaşıyoruz, şoförlerle ilgili yaşadığımız davaları biliyorsunuz. Nakliye firmalarının ortak problemi şoförler. Avrupa’ya yaptığımız taşımalarda 8-10 yıllık şoförlerimizi gönderiyoruz. Çoğu firma intermodal taşımacılıkla, Türk şoför kullanmadan taşımacılığını gerçekleştiriyor. Biz ağırlıklı olarak İtalya’ya taşımacılık yaptığımız için İtalya’da intermodal taşımacılığa dönmek o kadar kolay değil” dedi. 
Mersin’deki en büyük gümrüklü antrepo 
Mersin limanına 3 km uzaklıkta 450 dönüm üzerine kurulmuş bir lojistik firması olduklarını kaydeden Kurt, “Mersindeki en büyük gümrüklü antrepoya sahibiz. Yaklaşık 50 bin m2 kapalı alanımız var. Mersin’de 130 dönüm konteyner depolama alanımız var. 125 araç ile Mersin’de konteyner  taşımacılığı yapıyoruz. 15 tane konteyner dorsesi aldık. Ambarlı bölgesinde de 35 araçlık bir filomuz var. Çatalca’da gümrüğe yakın olması sebebi ile 60 dönüm yeni arazimiz var. Bu arazinin 25 bin m2’si kapalı alan olacak” diye konuştu.

Çok iyi teklif gelirse satarız
Yabancı sermayenin yanı sıra Türkiye’den birçok lojistik firmalarının satın alma için kapılarını çaldığını anlatan Kurt, “ Biz bu tekliflere, babadan oğula nakliyeci olduğumuz için kibarca firmayı satmayacağımızı söylüyoruz.. Mars Lojistiğe olduğu gibi çok iyi bir teklif gelirse firmayı belki o zaman satmayı düşünebiliriz” dedi. 

Martaş ile uzun dönem işbirliği 
Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin ise Martaş’ın Doğuş Otomotiv ailesinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.: “Biz eski müşterilerimize onlardan aldığımız sadakati gösteriyoruz. Eminim bahtı açık olacak. Bu araçlar Martaş’a kazançlar getirecek. Teslimatın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz aracımızın kalitesine güveniyoruz. Zaten satış sonrası ekibimiz ile sizlerin her zaman yanındayız. Scania Finans, Doğuş Finans bünyesine katıldıktan sonra ilk büyük kredi verdiğimiz müşteri Martaş Lojistik oldu. Aracın fiyatı ve faizler Martaş Lojistiğe özel oldu. Böyle bir müşteri ile siftah yapmak önemliydi. Araçları özmal olarak, kredili olarak aldılar” dedi. İlhami Eksin, araçların daha verimli kullanılabilmesi için şoförlere eğitim verecek bir akademi ile anlaştıklarını söyledi. ■



Soldan sağa: Doğuş Otomotiv Bölge Satış Şefi Kenan Şahin Yüksel, VDF Satış Müdürü İlker Önder, Martaş Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kurt, Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Martaş Yönetim Kurulu Üyesi Abdi Kurt, Martaş Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kurt, Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli, VDF Bölge Satış Yöneticisi Uğur Ugandor, Martaş Genel Müdürü Murathan Özer.

Yorumlar (24)
Ali Dogan 8 yıl önce
Uluslararasi tir soforu calismak icin duvennli firma ariyorum.Alman/Ingiltere son calistim.Sigara,ve ickim yok.Cam dorse de calistim var.Bulgar pasportum da var ve ehlietim.mel.00359877144858.
Halil 8 yıl önce
Bende.iş.arıyorum.tır.şöfürüyüm.iş.arıyorum.cb.no. 0541.871.07.47
Aytaç yalçın 8 yıl önce
Deneyimli tir şoförüyüm tüm evraklarım mevcut ilgilenirseniz 05425420344
Ali Dogan 8 yıl önce
Uluslararasi tir soforu calismak icin duvennli firma ariyorum.Alman/Ingiltere son calistim.Sigara,ve ickim yok ve kurallara uygun calisirim.Bulgar pasportum da var ve ehlietim.mel.00359877144858.
erdinc turan 8 yıl önce
deneyimli tır soföruum tum evraklarım tamam esenyurt kıracta hıkamet etmekteyım ambarlı lımanında turuva naklıyatta calıstım guvenılır saglam bır fırmada calısıp yasamamı surdurmek ıstıyorum evlı 2 cocuk sahıbıyım herhangı bır kotu alıskanlıgım yoktur 1976 dogumluyum ılgınıze arz ederım 0 539 237 48 27
murat dağlı 7 yıl önce
deneyimli tır şöförüyüm dijital ve src ve psikoteknik belem var bursada ikamet ediyorum 05334578119
Sevinc cetinsoy 7 yıl önce
Okan kurt,la gorusmek istiyorum mumkunse konu is konusu cok guzel yurekli bir insan oldugunu bildigim icin bir sansimi denemek istedim..05350227446 sevinc cetinsoy duyarli olacagina inaniyorum
Murat boztepe 7 yıl önce
Tecrübeli tır şoförüyüm yurt dışı var tüm belgelere sahibim 05416181646
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
banner117
15
açık
banner159