“Türkiye’deki Mevcut Durum Geçici”

banner113

Dünyanın 2’nci Büyük Lojistik Şirketi Hoyer’in Avrupa Kara Taşımacılığı Başkanı Thorsten Reichel: “Türkiye’deki Mevcut Durum Geçici”

banner114
LOJİSTİK 16.08.2016, 16:15 16.08.2016, 16:27 Taşıma Dünyası
“Türkiye’deki Mevcut Durum Geçici”
15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Avrupa çapında başlatılan ve önyargılı haksız propagandaya rağmen Türkiye ile iş yapan Türkiye’yi tanıyan Avrupalılardan tarafsız açıklamalar da geliyor. 


Alanında dünyanın 2’nci büyük Lojistik Şirketi olan Hoyer’in Avrupa Kara Taşımacılığı Başkanı Thorsten Reichel, Türkiye’deki mevcut durumun geçici olduğunu söyledi.

Thorsten Reichel, Almanya’da yayınlanan Verkehrsundschau Dergisine verdiği mülakatta, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin ekonomik gelişimi açısından ilk planda dezavantaj yarattığını, bununla birlikte bu girişimin ülke ekonomisine yıkıcı bir etkisinin olmadığını ifade etti. 

Hoyer’in Türkiye’de faaliyetlerinin yaz aylarındaki normal seyrini sürdürdüğünü söyleyen Reichel, Türkiye yatırımlarının uzun vadeli olduğunu, mevcut durumun geçici olacağından emin olduklarını ve S&P’nin Türkiye’yi riskli ülkeler arasında gösteren değerlendirmesinin aksine, ülkedeki faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti.



Hoyer’in Avrupa ve Türkiye pazarındaki çözüm ortağı Tırsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin NUHOĞLU; “Hoyer gibi önemli, global oyuncunun Türkiye ekonomisi ve sanayisine olan güvenini ve inancını görmek bizi mutlu ediyor. Ülkemiz önemli bir tehlike atlattı ve Millet olarak el birliği ile normal süreci işletmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin kalkınma azmini kendimizden biliyoruz. Avrupa’ya yaptığımız yatırımlarımızın arkasında Türkiye’ye olan inancımız var. Bu inancın paylaşıldığını, Türkiye’nin gücünün ve potansiyelinin Avrupalılarca fark edildiğini görmek bizim için çok önemli,” ifadelerini kullandı.

Alanında dünyanın en büyük 2 firmasından biri olan “HOYER”

Faaliyetlerini 1946 yılından itibaren kesintisiz şekilde sürdüren global bir aile şirketi olarak Hoyer, sıvı/dökme kimyasal, gıda ve petrol ürünleri lojistik hizmetlerini 80’den fazla ülkede bulunan müşterilerine sunuyor. 5.200 çalışanı, 2.500’den fazla çekici ve 3.100’den fazla semi-treylerden oluşan araç parkı, 20 bin adet IBC’si ve 27 bin adet tank konteyneri ile Hoyer Grup alanında dünyanın en büyük iki firmasından biri konumunda bulunuyor.

1997 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Hamburg, Almanya merkezli Hoyer, 2013 yılında karayolu ile yurtiçi ve uluslararası sıvı/dökme yük taşıması konusunda faaliyet gösteren Aktifsped Uluslararası Nakliyat’ın çoğunluk hissesini satın almıştı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159