Kaan Yıldızgöz UITP Eğitim Departmanı Başkanı oldu

banner113

Kaan Yıldızgöz Brüksel'deki UITP Genel Merkezine UITP Eğitim Departmanı Başkanı olarak atandı.

banner114
MESLEK KRL 03.06.2014, 13:57 05.06.2014, 15:03 Taşıma Dünyası
Kaan Yıldızgöz UITP Eğitim Departmanı Başkanı oldu

Son iki yıldır UITP'nin Dubai'de Dubai Yol ve Ulaşım İdaresi (RTA) ile birlikte kurduğu UITP Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ulaşım Mükemmeliyet Merkezinin AR-GE ve Eğitimden Sorumlu Direktörü olarak görev Kaan Yıldızgöz Brüksel'deki UITP Genel Merkezine UITP Eğitim Departmanı Başkanı olarak atandı. UITP'nin Dünya genelindeki tüm eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olacak olan Kaan Yıldızgöz UITP İcra Kurulunda da bu hususları temsil edecek. Toplu Taşımacılık sektörünün dünya genelindeki eğitim ve gelişim ihtiyaçlarının karşılanması amacına yönelik olarak özellikle Latin Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya bölgesinde yoğun çalışmalar yürütecek olan Kaan Yıldızgöz bu alanda Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler gibi kurumlarla koordinasyondan da sorumlu olacak.

Yeni görevine 1 Eylül'den itibaren başlayacak olan Kaan Yıldızgöz aynı zamanda UITP'nin Türkiye'deki faaliyetlerinden ve Global Taksi Taşımacılığı Grubundan da sorumlulu olacak.


KAAN YILDIZGÖZ

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında 4 yıllık eğitimini 2.5 yılda tamamlayabilen ilk kişi olarak mezun olan Kaan Yıldızgöz, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik alanında yaptı. 2004 yılında İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Genel Müdür Danışmanı ve sonrasında Kalite ve Kurumsal Gelişim Müdürü olarak görev alan Yıldızgöz, 2007 yılı Mayıs ayından 2008 yılı Temmuz ayına kadar İstanbul Ulaşım A.Ş.’deki görevine ek olarak Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Türkiye Müdürlüğü görevini de yürütmüştür. Harvard Üniversitesi’nde Altyapı Yatırımlarının Yönetimi – Kamu & Özel Sektör Ortaklıkları alanında üst düzey yönetici eğitim programını tamamlayan Yıldızgöz, 2008 - 2010 yılları arasında Türk Hava Yolları'nda Ürün Geliştirme Müdürü olarak görev yapmıştır. Türkiye, Bosna Hersek, Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı ülkelerde uluslarararsı bir çok kurumun danışmanlığını yapan Kaan Yıldızgöz İstanbul Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde de 3 yıl süreyle yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. Uluslararası bir çok konferansta konuşmacı, bir çok eğitim programında ise eğitmen olarak yer alan Yıldızgöz, halihazırda, Dubai merkezli olarak Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ulaşım Mükemmeliyet Merkezi Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Çok iyi İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilmektedir. Kaan Yıldızgöz ayrıca; Türkiye Stratejik Planlama Derneği, Avrasya ve Doğu Akdeniz Ulaştırma ve Lojistik Enstititüsü Birliği (EMIT), CTE Dubai, OSDER Istanbul Osmaniyeliler Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159