Yaşaroğlu Otomotiv’in 2018 hedefi: 1000 araç satışı yapmak

banner113

2018’de sıfır ve ikinci el büyük ve küçük otobüste toplam 1000 adetlik bir araç satış hacmine ulaşmayı hedefleyen Yaşaroğlu Otomotiv, yılın ilk çeyreğinde Prestij SX teslimatları ile Ege ve Marmara bölgesinde adeta rüzgar estirdi.

banner114
PİYASA 16.04.2018, 11:10 16.04.2018, 11:40 Taşıma Dünyası
Yaşaroğlu Otomotiv’in 2018 hedefi: 1000 araç satışı yapmak
Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, “Geçen yıl, müşterilerimize 2018’de sürprizlerimiz olacak demiştik. Müşterilerimizin memnuniyetini daha da büyütecek bir yapıya doğru gidiyoruz. 2018 yılı sonuna doğru artık satış sonrası hizmeti de verebilecek yatırımımızı hayata geçireceğiz” dedi.  

Yakıt maliyetinin çok ağır hale geldiği dönemde Temsa Prestij’in ayda 10 bin km yol yapan kullanıcısına yine ayda 3-4 bin TL avantaj sağladığına dikkat çeken Özkan, “Ben Prestij’in taşımacılara Temsa tarafından hediye edilen bir araç olduğuna inanıyorum. Temsa ucuz ama kaliteli araç üretebileceğini herkese gösterdi” diye konuştu.   

Yaşaroğlu Otomotiv 2018 yılına da hızlı başladı. Yılın ilk çeyreğinde 65 adet Sıfır Prestij SX, 3 adet Safir satışı ve 75 adet ikinci el araç satışı gerçekleştiren Temsa bayisi Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan ve Temsa Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim ile bir söyleşi gerçekleştirdik.  

2018, altın yıl 
2017 yılını 800 civarında sıfır ve ikinci el araç hacmi ile kapattıklarını ve çok kısa sürede müşterinin öncelikli tercihi haline geldiklerini belirten Yaşar Özkan, “Temsa bizim için doğru bir partner. Onlardan aldığımız güçle ilerliyoruz. Çok zorlu geçen süreçlerde başarılı olmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. 2018, kolay başlamadı ve kolay da gitmiyor. Ama Yaşaroğlu Otomotiv olarak her zaman müşterimizin yanında olmaya, onlara Temsa ayrıcalıklarını, avantajlarını anlatmaya devam ediyoruz. Müşteri ile aramızda kurduğumuz doğru iletişim sürecinin olumlu sonuçlarını da yılın ilk üç ayında alıyoruz. 2017’de 2018 yılının Prestij’in altın yılı olacağını ifade etmiştim. Veriler de bunun doğruluğunu gösteriyor. Hesabını bilen müşteri Temsa alıyor. Şu an Mart sonu itibariyle 65 adet sıfır Prestij SX satışı gerçekleştirdik. 25 adet de onaylanan proje işimiz var. İkinci elde de 75 adetlik bir hacme ulaştık. Sıfır Safir satışımız 3 adet oldu, 2 adet de onaylanan projemiz var” dedi.

Servis projemiz hayata geçiyor 
İkinci el araç satışında da farklı bir anlayışları olduğunu belirten Yaşar Özkan, “İkinci elde aldığımız araçları müşterilere eksiksiz olarak satmak istiyoruz. Servis projemiz, açıkçası bu şekilde oluştu. Bu kararı 2017’de aldım ve bu yıl ilk adımını attık. İstanbul-Ankara-İzmir girişinde 7 dönümlük bir alan satın aldım. Burada 1500 metrekaresi kapalı, bir servis ve araç sergileme alanı oluşturacağız, 2019 başında da hizmete girecek. 40 kişiye de ilk etapta iş imkanı sağlayacağız. Bu, daha sonra 60 kişiye de çıkabilir” dedi.  Bu yıl Ankara’daki faaliyetlere de daha çok odaklanacaklarını ve müşteriyle daha çok bir araya geleceklerini de vurgulayan Yaşar Özkan, “Bu yıl Ankara’nın da yılı olacak. Daha fazla müşteri ile buluşacağız” dedi. 

Prestij müşteriye bir hediye 
Bu yıl sıfır ve ikinci el olmak üzere 1000 adetlik bir satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerini de belirten Özkan, “Üç aylık veriler bunu gösteriyor. Tabii ki ekonomik gelişmeler de önemli. İyi günlerde herkes satış yapabilir ama önemli olan kötü zamanlarda müşterinin yanında olabildiğini göstermek... Müşterilerimiz çok düzgün insanlar ve biz onlarla bir aileyiz. Temsa Prestij’in müşterilerimize bir hediye olduğuna inanıyoruz Bir Prestij, aylık tüketimi ile 3-4 bin TL’yi aşan bir avantaj sağlıyor. Yani bir şoförün maaşını ödüyor” dedi. ■


Yaşar Özkan ve İrfan Özsevim, Öztaş Taşımacılık teslimatnıa...

Haziran ayında otobüse büyük talep olacak

İrfan Özsevim, 2008 Mayıs ayında başladığı Temsa Bölge Satış Yöneticiliği görevini 10 yıldır büyük başarılara imza atarak sürdürüyor. Temsa’nın Ege bölgesinde payının yüzde 70’lere ulaştığını belirten Özsevim, “Yaşaroğlu Otomotiv ile birlikte Türkiye’nin her yerinde Temsa markası için koşturan çalışanlara sahibiz. Yaşaroğlu’nun müşteri portföyünün genişliği ve Temsa’nın müşterisinin yanında olma konusundaki çabası çok olumlu sonuçlar elde etmemizi sağladı. Birisi araç almaya yönelik bir düşüncesi olduğunda hemen bir arkadaşımız müşterinin yanında oluyor” dedi. 

Profesyonel ikinci el 
İkinci el konusunda Yaşaroğlu Otomotiv’in ekibinin çok profesyonel şekilde çalıştığını da belirten İrfan Özsevim, “Çanakkale ve Denizli’deki lokasyonlarda 150 adede kadar ikinci el stokuna çıkabiliyor. Aylıkta 25-30 civarında satış yapabiliyor. Bu ekip Temsa araçların nerede satıldığını rakip araçların nerede satıldığını çok iyi biliyor. Müşteri Temsa’ya ve Yaşaroğlu Otomotiv’e güveniyor. İkinci elde müşteri portföyü güçlü olmayanlar sıfır satışında başarılı olamazlar” dedi. 

Turizmcinin yüzü gülecek
İki üç yıldır sıkıntı içinde olan turizmcinin bu yıl yüzünün gülebileceğini belirten İrfan Özsevim, “Bodrum’da geçen hafta turizmcileri dolaştık. Herkes çok umutlu. Bodrum’da ilk defa oteller Mart sonunda açıldı. Her sene Nisan sonunda açılırdı. Antalya Kemer bölgesinde de rezervasyonlar çok yoğun. Turizm yüksek seviyeye çıktığında Haziran ayında çok ciddi bir büyük otobüs talebi olacak” dedi. 

Mutsuz müşterim yok 
müşterileriyle 24 saat temas halinde olduğunu ifade eden İrfan Özsevim “Biz her sabah ‘hiçbir sorun yok’ diye uyanmak istiyoruz. Çünkü satıcı motivasyonunu kaybederse bir ilerleme yapamaz. Yaşaroğlu ile iyi bir sinerji yakaladık. Temiz ve ahlaklı ticaret ilkemiz var. Benim bölgemde mutsuz müşterim yok” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159