Anadolu Isuzu güçlü servis ağı için sahada

banner113

Proje ile müşteri ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek, etkin çözümler sunmak, güçlü ve etkin bir satış ve servis ağına sahip olunması hedefleniyor.

banner114
BAKIM VE SERVİS 15.03.2016, 13:02 15.03.2016, 13:20 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu güçlü servis ağı için sahada
Anadolu Isuzu çalışanları müşterilerin ihtiyaçlarına en etkili ve hızlı çözümler sunan güçlü satış ve servis ağları için ‘Biz Biriz, Isuzu Sahada’ sloganı ile sahaya indi. 9 Mart Çarşamba günü Anadolu Isuzu’nun Çetaş servisinden başlatılan proje kapsamında, Anadolu Isuzu çalışanları, ilk yıl 25 servis olmak üzere 3 yıl içinde 120 Isuzu servisini ziyaret edecek.  

Çetaş’taki toplantıya Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Tunç Karabulut, Pazarlama Müdürü Şebnem Uygurtürk, Otobüs Satış Şefi Onur Çetinkaya, Reklam Halkla İlişkileri Uzmanı İlke Ergun katıldı. 


Servis, araç kalitesi kadar önemli 
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Çetaş servisinden başlayan ‘Isuzu Sahada’ projesi ile Anadolu Isuzu’nun servislerinin yanında yer aldığını bir kez daha göstermek istediklerini söyledi: “Bugün bizim için önemli bir gün. Çetaş servisimizden başlayarak yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bugün aldığınız araç ne kadar kaliteli olsa da, satış sonrası ağ zayıf ise ne yazık ki alıcıların yüzde 33’ü, sadece tekrar o aracı satın alıyor. Satış sonrası servisiniz etkin ve iyiyse alıcıların yüzde 80’inden fazlası o aracı ikinci kez yeniden alıyor ve tavsiye ediyor. Bu satış sonrası aktivitesinin ne kadar önemli olduğunu gösteren önemli bir istatistik. Bu yüzden kendimize müşteri odaklı olmak, müşteri ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek, etkin çözümler sunmak, en önemlisi güçlü ve etkin bir satış ve servis ağına sahip olmak gibi hedefler belirledik.” 

Müşteri İlişkileri Yönetimi 
Anadolu Isuzu olarak müşteriyi ve pazarı daha iyi dinlemelerini sağlayacak olan Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Arıkan, “Müşteriyi, pazarı daha iyi dinleyen, anlayan bir yapıya geleceğiz. Müşterimize bir çözüm ortağı haline geleceğiz” diye konuştu. 

Üç yıl içinde 120 Isuzu servisi ziyaret edilecek 
‘Isuzu Sahada’ projesi ile Anadolu Isuzu çalışanları ve yöneticileri olarak yıl içinde 25, proje sonunda ise 120 Isuzu servisini ziyaret edeceklerinin altını çizen Arıkan, “Burada sadece servislerimizi değil, müşterilerimizi de dinleyip gelişim alanlarınızı, ortaya çıkarmak istiyoruz. Satış sonrasına verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak için buradayız. O yüzden sahaya iniyoruz. Yolumuz açık olsun. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Yeni Ar-Ge merkezi
Şekerpınar Tesisleri’nde yeni Ar-Ge merkezini faaliyete geçirdikleri bilgisini de veren Arıkan, “Burada da müşteri ihtiyaçlarını tam anlamı ile karşılayan her türlü tasarımı ve testi, kendi tesislerimizde imkanlarımızla yapan ve yenilikçi ürünleri ortaya koyan bir şirket haline geleceğiz” ifadelerini kullandı. 


Yüzde 85 müşteri memnuniyeti 
Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, 120 servis ile Türkiye genelinde hizmet verdiklerini servis ağını bugünkünden daha iyi bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Isuzu’nun 120 servisini sadece fiziksel olarak değil, eğitimler, iş yapma kalitesi ve müşteri memnuniyeti anlamında yenileyeceklerini belirten Tamay, “Biz serviste bulunduğumuz segmentlerde önde olmamıza rağmen bu sistemi daha iyi bir yere getirmeyi hedefliyoruz. Müşteri memnuniyeti olarak Japonya ile benzer seviyelerdeyiz. Müşteri memnuniyet oranımız yüzde 85 ile yüzde 90 arasında değişiyor” diye konuştu.

Şampiyon kalmak için…
Tamay, şampiyon kalmanın, şampiyon olmaktan çok daha zor olduğu vurgusuyla, servis kalitesini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi: “Biz buradan memnun olmayıp kalitemizi çok daha yukarılara taşırsak, rakiplerin bizi yakalama şansı çok daha azalır. 26 ülkede araç satıyoruz. Proje kapsamında 120 noktaya gideceğiz. 120 noktayı gerek insan kalitesi, gerek çalışan kalitesi, gerek eğitim kalitesi, gerekse de fiziksel görünüm açısından geliştireceğiz. Sahada olmamızın nedeni müşteri ile daha yakın olmak. Müşteri ilişkilerini, servis kalitesini geliştiriyoruz. 2018 yılında Isuzu tabelası gördüğünüz her noktada aynı kalitede servisleri göreceksiniz, aynı kalitede servis imkanından yararlanabileceksiniz.” 

Müşteri memnuniyeti anketlerini sürekli yapıyoruz
Tamay, yılda 2-3 kez yaptıkları müşteri memnuniyeti anketleri ile ‘servisin özellikleri, müşteri ilişkileri, müşterinin hangi noktalarda rahatsız olduğu, iyileştirme noktaları neler olabilir’ gibi verileri ellerinde bulundurduklarını belirtti. 

Toplantıya Anadolu Isuzu’dan Japon yöneticiler Tetsuo Tzusaki, Shigeru Okitsu, Kyochiro Satake de katıldı. 













Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159