Schaeffler 2016'da En Yüksek Kaliteye ulaştı

banner113

Hangi kıta veya hangi ürün olursa olsun, dünyanın her yerinde müşteriler, Schaeffler ürünlerinin üstün kalitesine değer veriyor. Müşterilerimizin verdiği, sayıları sürekli artan ödüller de bunu kanıtlıyor ve Schaeffler’in çıtayı her gün yükselttiğini gösteriyor.

banner114
OTOMOTIV YAN SANAYİ 07.02.2017, 14:00 07.02.2017, 14:13 Taşıma Dünyası
Schaeffler 2016'da En Yüksek Kaliteye ulaştı
Schaeffler’in yüksek kaliteli ürünleri dünyanın dört bir yanında müşterilerin güvenini kazanmaya devam ediyor. Bu durum, otomotiv ve endüstri tedarikçisinin müşterilerinden aldığı 43 kalite ödülünden de anlaşılıyor. 2016 yılında şirket, tüm dünyada bugüne kadarkilerden daha fazla ödül aldı:

• Örneğin Kuzey Amerika’da Schaeffler’in motor sistemleri, Nissan’ın “en yüksek kalite” ödülüne layık görüldü. Schaeffler bugüne kadar Nissan’a ABD’de, Cheraw’daki fabrikasından aralarında tek bir kusurlu parça dahi olmayan 24 milyondan fazla parça tedarik etti. 

• Schaeffler, olağanüstü kalitesi sayesinde GM’den dünya genelinde toplam 13 “GM Kalite Mükemmellik Ödülü” aldı. GM’nin çok sıkı kalite kriterlerini sağladıkları, hatta aştıkları için ödüle layık görülen Schaeffler fabrikaları arasında Chevilly, Elfershausen, Haguenau ve Taicang yer almaktadır.

• Schaeffler’e, ürün kalitesi, inovasyon, geliştirme uzmanlığı, sürdürülebilirlik ve profesyonel proje yönetimi konusundaki genel performansı nedeniyle Almanya’da Volkswagen tarafından “Volkswagen Grubu Ödülü” verildi. Schaeffler’in Meksika’daki Puebla fabrikası, VW’nin “Sıfır Hata Stratejisi Ödülü”ne layık görüldü.

• Hidrolik, tahrik sistemi, soğutma ve ısıtma teknolojisi üniteleri üreticisi olan Danimarka’daki Danfoss A/S, Schaeffler’e “2015 Kalite Tedarikçisi Ödülü” verdi. Schaeffler, dünya genelindeki 20 fabrikasından Danfoss’a 3,3 milyon parça tedarik etti.  

• Asya/Pasifik’te, Schaeffler Rulmanları Endonezya, Nissan’ın “2015 En İyi Kalite ve Zamanında Teslimat Performansı” sertifikasıyla ödüllendirildi. Bu ödül sadece, olağanüstü kalite sağlayan ve mükemmel teslimat performansı gösteren tedarikçilere verilmektedir. Schaeffler, Hindistan’ın Pune şehrinde, yüksek kalitesi nedeniyle Toyota’dan birçok kez, “Bir Milyon Parçada Sıfır Ödülü” aldı (“Bir Milyon Parçada Sıfır” bir milyon parça içinde sıfır hata bulunması demektir).

• Schaeffler son zamanlarda Çin’de de birçok kalite ödülü aldı. Diğerleri arasında Schaeffler’in kalitesi, bir milyon üründe sıfır hata nedeniyle Dongfeng Yueda Kia Motor Co., Ltd. tarafından “Mükemmel Tedarikçi Ödülüne” layık görüldü.

Muazzam üretim hacimlerine ve artan gereksinimlere rağmen, hep daha da iyisi

Şirketin her yıl tedarik ettiği yüksek sayıda ürün göz önüne alınınca bu ödüllerin çok daha etkileyici olduğu görülüyor. Schaeffler, dünya genelindeki 75 fabrikasında çok büyük hacimlerde yaklaşık 60.000 otomotiv ürünü ve 90.000 endüstriyel ürün üretiyor. Şirket 2016 yılında 7,1 milyar ürün satışı gerçekleştirdi. 

Tüm bu zaman zarfında rulmanlardan viraj denge çubuğu gibi mekatronik sistemlere kadar Schaeffler ürünlerinin karmaşıklığı da artmaktadır. Bu da hep daha iyi kalite yönetimini gerektirmektedir. Kurumsal Kalite Kıdemli Başkan Yardımcısı Walter Süß bunu şöyle açıklıyor: “Müşterilerinin ürün güvenliği konusundaki artan ihtiyaçlarına ve ürünlerinin sürekli karmaşıklaşan yapısına rağmen Schaeffler, sadece bu kalite zorluklarıyla baş etmekle kalmadı, her zamankinden de daha iyi performans gösterdi.” 

Çalışanlar üstün kalitenin anahtarıdır

Schaeffler’in yüksek ve sürekli daha da iyileşen kalitesinin arkasındaki nedenlerden biri, çalışanlarının her zaman kalifiye ve motive olmasıdır. Walter Süß bu konuda şunları söylüyor: “Biz kaliteyi, her çalışanı kapsayan bir taahhüt olarak görüyoruz. Dünya genelindeki her Schaeffler fabrikasında, departmanında ve ofisinde mutlak sıfır hata hedefiyle çalışıyoruz.” Kalite yönetimi, “Kalite için Uygunluk” programı gibi şirket içi programlarla desteklenmektedir. Bu programın özelliklerinden biri, dört yıldan uzun süredir hiçbir hata yapmadan çalışan departmanları ve çalışanları ödüllendirmektir. Ayrıca dünyadaki tüm Schaeffler fabrikalarının ilgili ISO sertifikaları bulunmakta ve fabrikalar düzenli şekilde denetlenmektedir. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159