TAYSAD’dan, otomotivde yeni kümelenme bölgeleri

banner113

TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, otomotivde Marmara Bölgesi’nin özellikle Doğu Avrupa’ya karşı rekabetçilik avantajını yitirmeye başladığına dikkat çekerek, sektörün kümelenme modeline odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

banner114
OTOMOTIV YAN SANAYİ 19.05.2014, 12:20 18.04.2016, 15:53 Taşıma Dünyası
TAYSAD’dan, otomotivde yeni kümelenme bölgeleri
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), 2014’ün ilk İzmir üye toplantısında rakip ülkelerle rekabetin önemine değindi. TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, otomotivde Marmara Bölgesi’nin özellikle Doğu Avrupa’ya karşı rekabetçilik avantajını yitirmeye başladığına dikkat çekerek, sektörün kümelenme modeline odaklanması gerektiğinin altını çizdi. ‘Güçlü sanayi ve güçlü marka’ sloganını yineleyen ve neler yapılması gerektiğinin ifade eden Dudaroğlu, kümelenme modelinde sektörün ‘potansiyel’ evresinde olduğunu, ancak bunun ‘işlevsel’ hale gelmesi gerektiğini söyledi.

İşçilikte verimlilik artırılmalı  

Dudaroğlu, “Özellikle işçilik maliyetinde rekabetçi gibi görünsek de, işçilik verimliliği gelişmiş ülkelerde, teknolojinin de yardımıyla, gelişmekte olan ülkelere göre daha hızlı artmaktadır. Dolayısıyla, ülkemizde rekabetçiliği ile öne çıkacak yeni kümelenme bölgelerinin de oluşturulması, Ar-Ge ve yeni teknoloji kullanımıyla işçilikte verimlilik çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Motor ve motor parçaları, güç aktarma organları, elektrik-elektronik parçalar, aktif-pasif güvenlik parçaları gibi alanlardaki yetkinliğimizi artırmalıyız“ diye konuştu.  

İşbirliği her alanda artırılmalı 

Dudaroğlu ayrıca, Ar-Ge ve inovasyon stratejilerinin üye firmalarda yaygınlaşması çalışmalarının artırılmasını istedi. Sektör adına küresel pazarlarda çalışmalar yapılmasını, finansal çözümler üretilmesini de vurgulayan Dudaroğlu, “Savunma, havacılık, demiryolu, iş ve tarım makineleri gibi alanlarda işbirliklerini ve paydaşlarla ilişkilerimizi artırmalıyız” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159