ZF Teknolojisi Dakar Ralisi'nin Şampiyonlar Podyumunda

banner113

Dakar Ralisi'nde birinciden beşinci sıraya kadarki bütün araçlarda ZF'nin, optimum güç dağılımı ve off-road sürüş sağlayan çift kademeli ara şanzımanı bulunuyordu.

banner114
TAŞITLAR 25.02.2017, 19:37 25.02.2017, 19:46 Taşıma Dünyası
ZF Teknolojisi Dakar Ralisi'nin Şampiyonlar Podyumunda
ZF'nin kamyonlar için aktarma organları teknolojisi, Güney Amerika'daki zorlu bir sınavı başarıyla geçti. Bu yılın Dakar Ralisi’nde Kamaz ekibi, 16 ileri vitesli manuel şanzıman Ecosplit’in yanısıra debriyaj ve dört tekerlekten tahrik sağlayan ara şanzıman ile kamyon sıralamasında birinci, ikinci ve beşinci oldu. Aynı aktarma organları teknolojisini kullanan, Hollandalı kamyon yarışçısı Gerard de Rooy'nin liderliğini yaptığı ekip varış çizgisini, Iveco kamyonlarıyla üçüncü ve dördüncü olarak geçti. Yarışa toplam 50 kamyon katıldı.

Kamaz marka bir araçla yarışan Eduard Nikolaev, toplam 27 saat, 58 dakika ve 24 saniyeyle genel sıralamada kazandı. Ekip arkadaşları Dmitry Sotnikov ve Airat Mardeev ikinci ve beşinci oldular. Üç araç da ZF 16 ileri vitesli manuel şanzıman Ecosplit ve debriyaj ile donatılmıştı. 

Birinciden beşinci sıraya kadarki bütün araçlarda ZF'nin, optimum güç dağılımı ve off-road sürüş sağlayan çift kademeli ara şanzımanı bulunuyordu. 



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159