banner69

Turkcell 480 bin aracı takip ediyor

banner113

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "Turkcell Akıllı Araç teknolojisinden faydalanan araç sayısı yaklaşık 480 bin” dedi.

banner114
TEKNOLOJİ 19.05.2014, 11:54 21.05.2014, 16:26 Taşıma Dünyası
Turkcell 480 bin aracı takip ediyor

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, araç takip sistemini 19 iş ortağı ile özel çözümlerle farklı sektörlere sunduklarını belirterek, “Bu teknolojiyle şirketler, araçlarının nerede olduğunu haritada görebiliyor, hangi amaçla ve ne zaman kullanıldığı ile yakıt tüketimi bilgilerini detaylarıyla kayıt altına alabiliyorlar. Turkcell Akıllı Araç teknolojisinden faydalanan araç sayısı yaklaşık 480 bin” dedi.


Turkcell, 480 bin araçla Avrupa’da bir ülkede en fazla ‘araç takip’ hattına sahip operatör konumunda. Turkcell, araç takip alanındaki servislerini iş ortakları ile beraber hem operasyonu olan diğer ülkelere hem de bu ülkeler dışındaki noktalara taşıyor. Ukrayna, Beyaz Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan gibi bölge ülkelerinin yanı sıra,  Afrika’nın büyük bir bölümüne de teknolojisini sunuyor. 

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, araç takip sistemine yönelik çalışmalarını ve hedeflerini Taşıma Dünyası ile paylaştı. 

■ Araç Takip sistemlerinde 2013 hedeflerinize ulaştınız mı? Geçen yıl toplam kaç müşteriye hizmet verdiniz ve 2014 sonuna kadar hizmet verdiğiniz müşteri sayısını ne kadar artırmayı planlıyorsunuz?

- M2M (makineler arası iletişim) teknolojisi ile sunduğumuz Turkcell Akıllı Araç çözümleri sayesinde, saha yönetimi ve yakıt optimizasyonu ile müşterilerimizin operasyonel verimliliklerini artırıyoruz. Akıllı Araç teknolojiyle şirketler, yaklaşık 480 bin aracını haritada izleyebiliyor, ne amaçla ve ne zaman kullanıldığını ve yakıt tüketimi bilgilerini detaylarıyla kayıt altına alabiliyor. 
Araç takip hizmetini 19 iş ortağımız ile birlikte, farklı sektörlere özel çözümler geliştirerek sunuyoruz. Araç kullanım bilgilerinin anlık olarak izlenebildiği ve raporlandığı genel araç takip hizmetine ek olarak sektörlere özel çözümler de sunuyoruz. Örneğin hızlı tüketim sektöründe bir firmanın ihtiyacının sahadaki araçlarının doğru zamanda ürün dağıtımını yapması ve sipariş alması olduğunu gördüğümüz için bu sektöre özel ziyaret başarı oranı raporu sunuyoruz.

Böylece sahayı yöneten ekipler hangi müşterilerine ne kadar ziyaret yaptıklarını aylık ve haftalık olarak izleyebiliyor. 

Akaryakıt tasarrufunun büyük önem taşıdığı lojistik sektörüne, anlık yakıt tüketimini izleyebilecekleri, ani yakıt düşüşlerini görebilecekleri ve alarm alabilecekleri uygulamaları sunuyoruz. Finans sektörüne hizmet veren kuruluşlarda ise güvenlik ön planda. Sunduğumuz özel çözümlerimizle firmalar, araçlarının güvenliği için nerede ne zaman duruyor, kapısı açıldı mı, kaza mı yaptı bilgisini anlık izleyebiliyor. 

■ 2013 yılı üretim, satış, istihdam, ciro, büyüme, hizmet verilen müşteri sayısı üzerinden rakamsal veriler dahilinde değerlendir misiniz? 

- Turkcell açısından çok başarılı bir yıl olduğunu hem genel olarak M2M ürünlerinin müşterilerimiz tarafından çok daha fazla kullanılmaya başlandığını hem de araç takip konusunda çok geniş bir kitleye hizmet verdiğimiz bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Halen 1,4 milyon makineye hizmet veriyoruz. Bu rakam, Türkiye’de kullanılan her 3 M2M ürününden 2’sinde Turkcell sim kartının kullanıldığını gösteriyor. Bu rakamlar arasında en hızlı yükseliş akıllı araçlar alanında oldu. 480 bin araçla Avrupa’da bir ülkede en fazla Araç Takip hattına sahip operatör konumundayız. Geniş kapsama alanımız ve güçlü şebekemizle birlikte sunduğumuz M2M platformumuz kapsamında müşterilerimize kaliteli ve farklı çözümler sunmaya devam edeceğiz. 

Bağlı olarak araç takip alanındaki servislerimizi iş ortaklarımız ile beraber hem operasyonumuz olan diğer ülkelere, hem de bu ülkeler dışındaki noktalara taşıyoruz. Ukrayna, Beyaz Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan gibi bölge ülkelerinin yanı sıra,  Afrika’nın büyük bir bölümüne de teknolojimizi sunuyoruz. 
 
■ Yeni ürün veya hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz? 

- Sektörlere özel sunduğumuz çözümlerimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Bu çözümlerimizden birkaç örneği paylaşmak isterim.

Bunların biri, Ekonomik Sürüş Analiz Sistemi. Şirketlerin filosunda yer alan araçların sürüş analizini detaylı şekilde çıkararak sürücülerin neden yüksek yakıt tüketimi yaptıklarını tespit ve takip edilmesini sağlayan bir sistemdir. Sistem, sürüş esnasında frenleme, ivmelenme, motor devir durumu, rölanti ve hız durumu üzerinden hangi sebepten yüksek yakıt tüketimi yaptığı, aracın standart yakıt tüketimine yakın tüketim için neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıyor. 

Ziyaret Takip Uygulaması ile, filo araçlarının ağırlıklı olarak bayi veya satış noktası ziyareti yaptığı durumlarda ziyaretlerin hangi oranda yapıldığı, uygun rota planlaması yapılarak hem saha aktivite performansı takip ediliyor, hem de uygun rota oluşturuluyor. 

Dijital Takometre Entegre Takip Sistemi sayesinde, işletmelerin sorumluluğunda olan ve ticari araçlarda yasal zorunluluk olarak devreye giren dijital takometrelerden bilgilerin belirlenen yasal sürelerde alınması ve incelenmesi mümkün hale geliyor. Bu sistem ile hem araç takip sisteminin tüm özellikleri kullanılırken hem de dijital takometredeki verilerin aktarılması sağlanıyor. 

Kiralama Araçları Sürüş Analiz Sistemi, kiralık araçlarda nasıl sürüş yapıldığı, aracın kaza yapıp yapmadığını, toplamda ne kadar yol kat ettiğini ve tüm sürüş analizini yaparak müşterinin risk ve kullanım profilini çıkarıyor. Bu sayede uzun dönem kiralamada şirketlerin risklerine göre uygun fiyat alması sağlanıyor. 

Kameralı Araç Takip Sistemi ve kameraların ortak kullanımı ile hem araç takip sisteminden alınan tüm bilgiler görüntülenebilirken, istendiği zaman araç içindeki kameralara bağlanarak görüntü alınması sağlanıyor.
Bir diğer çözümümüz de Sensmarine. Sistem, teknelerin uzaktan takip ve yönetimini sağlıyor. Kullanıcılar teknenin ne zaman nereye gittiğini, marinanın dışına çıkarılıp çıkarılmadığını görüyor. Ayrıca arıza durumlarını da önceden haber vererek teknelerin sorunsuz çalışması için bilgi sağlıyor. 

Turkcell’in Ar-Ge ile inovasyona yönelik faaliyetleri

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi olarak M2M’e özellikle son 4 yıldır yaptığımız büyük yatırımlar hem pazarın büyümesini sağladı, hem de liderliğimizi pekiştirdi. 3 yıl önce Türkiye’de M2M’e özel ilk Sim kartı lanse ettik. 2 yıl önce yine Türkiye’de ilk olarak M2M platformumuzu hayata geçirdik ve dünyada kendine ait M2M platformu geliştiren ilk beş operatörden biri olduk. 

Bugün Türkiye’deki her 3 makineden ikisi Turkcell Sim kartıyla çalışıyor. Turkcell M2M uygulamalarıyla yalnızca 2013 yılında ülke ekonomisine sağladığımız katkı 1,5 milyar TL’yi aştı.  Bunun beş temel nedeni var: Üstün altyapımız, teknoloji gücümüz, deneyimimiz, çözüm çeşitliliğimiz ve iş ortaklarımız. Bundan yaklaşık 10 yıl önce Türkiye’de ilk M2M uygulamalarını biz gerçekleştirdik ve çözümlerimizle bu teknolojinin Türkiye’de dünya ile eş zamanlı olarak yaygınlaşmasını sağlıyoruz.



Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159