IPRU 2017 yılı hedeflerini paylaştı,

banner113

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU 2016 faaliyetlerini değerlendi. 2017 yılında yapılacak çalışmaları belirledi. 20 ülkenin üye olduğu IPRU’nun 2017 yılında 23 üyeye çıkarılması hedefleniyor.

banner114
ULUSLARARASI 24.10.2016, 10:42 31.10.2016, 10:45 Taşıma Dünyası
IPRU 2017 yılı hedeflerini paylaştı,
IPRU İcra Kurulu’nun toplantısı Fatih Tamay’ın başkanlığında yapıldı. 20 Ekim Çarşamba günü yapıldı. Toplantıda 2016 yılında yapılan çalışmalar, yılın son iki ayında yapılacak çalışmalar, yönetim kurulunun toplantısının ne zaman yapılacağına yönelik tarihin belirlenmesi, örgütlenme faaliyetleri hakkında bilgilendirme, arama-konferansının sonuçları ve kalıcı bir gelir elde edilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. 

20-30 yılda yaşanacaklar bir yıla sığdı 

IPRU Başkanı Fatih Tamay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “En son toplantımızın üzerinden çok zaman geçti. Ama Türkiye’de 20-30 yılda yaşanabilecek her şey bu yılın içine sığdı. Toplantı yapmak için biraz zaman vermek istedik. Bir araya gelelim ve bu yılı değerlendirelim ve gelecek yıla yönelik hangi çalışmaları yaparız diye değerlendirmek istedik” dedi.  2-3 Aralık tarihlerinde otobüsçülük sektörüyle ilgili Bosna’da Bosna’da yapılacak toplantıya temsilci gönderilmesi kararı alındı. 


IPRU Yönetim Kurulu Toplantısı 9 Aralık’ta Bulgaristan’da 

IPRU’ya üye ülkelerin de yer aldığı yönetim kurulu toplantısının 9 Aralık Cuma günü Bulgaristan’da yapılmasına yönelik hazırlıkların yapılması kararı alındı. IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, 2016 yılında yapılan çalışmalar hakkında icra kurulunu bilgilendirdi.  IPRU’ya 20 üye ülkenin bulunduğunu belirten Mevlüt İlgin, 2017 yılında yapılacak çalışmalarla üye ülke sayısının 23’e çıkacağını söyledi. 
İlgin, “Cibuti ve Irak’ın bu yıl içerisinde IPRU’ya katılması ile üye sayımız 20’ye çıktı.  Pakistan, Afganistan ve Macaristan’ın IPRU’ya üye olmasına yönelik çalışmalar yapılacak. 2017 yılının ilk yarısında yeni katılımlarla üye sayısı 23’e çıkacak. Biz biraz daha yoğun çalışırsak bu sayı 25’e de çıkabilir. Yıl içerisinde devletin üst kademelerinde, siyasi partiler nezdinde IPRU’yu tanıtım faaliyetleri yürütüldü. 
Her toplantıda IPRU tanıtım dosyası yetkililere sunuldu. 1255 dolayında otobüs Türkiye’den yurtdışına çıkış yapıyor. Yurtdışından da bu kadar sayıda otobüs ülkemize giriş yapıyor. Sadece Sarp Sınır Kapısı’ndan günde 600 otobüs dolayında otobüs giriş çıkış yapıyor. Yurtdışına çalışan otobüsler noktasında bir çalışma yürütülmesi ve IPRU’ya kalıcı bir gelir elde edilmesi için Ulaştırma Bakanlığı ile görüş alışverişinde bulunuldu. Avrupa Birliği Bakanlığı’na IPRU’nun akredite olması ve BM’nin de IPRU’yu tanıtması noktasında başvuruda bulunuldu” dedi. Toplantıda tedarikçi kuruluşların da IPRU’nun içerisinde olmasına yönelik çalışma yapılması ile ilgili görüşler sunuldu. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159