Lüks Ereğli 30 Setra otobüs aldı

banner113

Lüks Ereğli Seyahat’e, 30 Setra’nın satışını Has Otomotiv, Mengerler ve Bayraktarlar Merkon bayi gerçekleştirdi. 22 yıldır Mercedes araçlarla sektördeki hizmet sürecine devam ettiklerini belirten Lüks Ereğli Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Mercedes ile 22 yıldır aileyiz. Bu yıl yatırımı tamamladık. Setra araçlarla birlikte 2016 yılında 1 milyon yolcu taşıma hedefimiz var” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 29.06.2016, 10:37 01.07.2016, 14:02 Taşıma Dünyası
Lüks Ereğli 30 Setra otobüs aldı
Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde 28 Haziran Salı günü düzenlenen teslimat töreniyle Lüks Ereğli Seyahat, filosuna 30 adet Setra ComfortClass S 516 HD kattı. Düzenlenen törene Lüks Ereğli Seyahat Yönetim Kurulu Mehmet Kaya, firma ortaklarından Ali Büyüksütçü, Namlı Sigorta Sahibi Banu Namlı, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban, İkinci El Satış Müdürü Sami Acerüzümoğlu,  Kayseri Merkon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Bayraktar, Genel Müdürü Mehmet Akyol, Otobüs Satış Müdürü Yusuf Bayraktar, Mengerler İstanbul Otobüs Satış Müdürü Hüseyin Tilki katıldı. 

22 yıldır birlikteyiz 
Lüks Ereğli Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  yaşanan değişime ve gelişime ayak uydurmak zorunluluğuna dikkat çekerek, “22 yıllık Mercedesliyiz. Biz Mercedes ile aileyiz. 20 aracımızı takasa verdik. Filomuzdaki diğer araçları da elden çıkararak 26 araçlık filomuzu 30’a araca çıkardık. Mercedes-Benz Finansman kısmı da sağolsun, bizi hiç yalnız bırakmadı. Her zaman destek verdiler. Geçen yıl 800 bin civarında yolcu taşımıştık. Bu yıl 1 milyonun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Günde bir arabamız kısa mesafeyle birlikte 85 yolcu taşıyor. Yılda bir otobüs 31 bin yolcu taşıyor. Doluluk oranı yüzde 85 seviyesinde” dedi. 

Setra tercihi 
Mehmet Kaya, Setra tercihindeki etkenleri de sıraladı:  “Birincisi yakıt tüketiminde sağladığı avantaj, ikincisi koltuk kapasitesi 46 yerine 50.  Üçüncüsü de 2+1 koltuk düzenine kolaylıkla dönebileceğimizi düşünerek Setra yatırımı yaptık. Çünkü sektörde 2+1’e doğru bir yöneliş var. Büyüklerimiz, 3 yaşın üzerinden olmasın diyor; biz de 3 yaş standardına göre yeni yatırımları yapacağız.” 
Bayramda talebin yoğun olduğunu, sefer sayılarını yüzde 200-300 civarında artırdıklarını belirten Kaya, “Bayramlar bizim hasat zamanımız. Bayramla birlikte şu an tek yönlü bir hareketlilik var, arkasından sezona girileceği için iki yönlü hareketlilik olacağını düşünüyoruz” dedi. 

Kuruluştan beri Mercedes’le 
Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Lüks Ereğli Seyahat ile kuruluşundan beri çok önemli bir aile birlikteliği içinde olduklarını vurgulayarak, “Bu, satıcı müşteri ilişkisi değil, gerçekten aile ilişkisi. Lüks Ereğli ile ispat edilmiş bir ilişki bu. Çünkü kuruluşundan beri sadece Mercedes marka otobüsleri kullanan firma. Bir sürü belirsizlik varken Lüks Ereğli Seyahat’e bu yatırımı yaptığı için teşekkür ediyoruz. Bu satışı gerçekleştiren üç bayimize de teşekkür ediyoruz” dedi. 

Konfor standardı 2+1 olamaz
Rekabetin her sektörde arttığına, bununla birlikte ekonomikliğin öneminin de büyüdüğüne dikkat çeken Sülün, “Bizim Euro 6 araçlarımız hayal edilemeyecek kadar ekonomik bir yakıt seviyesinde. Yolcu konforlu bir yolculuk yapmak istiyor. Konfor sadece koltuk adedi değil, ses sistemi, klimalandırma, aracın süspansiyonu da bir konfor unsuru… Dolayısıyla 2+1 koltuklu düzen bir konfor standartı olmamalı, olamaz. Yolcu kararını verirken bu konforu da ön plana tutacak. Yeni seri araçlarımızın tamamı seyahat güvenliğini, konforunu ve yakıt tüketimini öne çıkarıyor. Lüks Ereğli Seyahat’e, 22 yıllık ortaklığa, aile olarak hareket ettiğimiz için teşekkür ediyoruz. Biz yerel firmalara çok önem veriyoruz. Çünkü sektörün dinamosunun onlar olduğunu düşünüyoruz. Lüks Ereğli güzel bir örnek. İstikrarlı büyüyen, yatırım yapan bir firma. Ciddi anlamda da büyüyor” dedi.  Süer Sülün, bu yıl pazarın farklı bir seyir izlediğini, 1100 adetlik bir pazar seviyesi beklediklerini söyledi.   

Yenilik peşinde… 
Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, “Lüks Ereğli Seyahat kurucuları ve ortakları 1970’li yıllardan beri sektörün içinde, ciddi bir tecrübeyi haiz. İleri görüşlü, sürekli topyekûn yenilik yapan bir firma, asıl önemlisi de müşteri sadakatini yakaladığı için hizmette de istikrarlı. Fevkalade önemli bir firma. Hayırlı, uğurlu olsun.  İnce hesapların olduğu bir dönemde hizmetten geri kalmamaya çalışıyor. Müşteri ve Mercedes ile ilişkisi çalışanları ile bir bütün” dedi. 

Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, “Lüks Ereğli, Sayın Mehmet Kaya’nın başına geçmesiyle atılımcı bir firma oldu. Görüşünü, ufkunu çok genişletti.  İşbirliği çok önemli. Mercedes Benz Finansman ve BusStore ciddi destek verdi. Transit firmalara karşı da daha rekabetçi bir konuma geldi. 20 yılda alınan otobüs sayısı ise 160 oldu. Bu firmanın dinamikliğini ve yatırımcı tarafını da gösteriyor” dedi. 

Yeni işbirliklerine devam 
Bayraktarlar Merkon Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Bayraktar, “Ereğli Turizm ile gerçekten aile gibiyiz. Sayın Mehmet Kaya’nın, firmanın büyümesinde yeni yatırımlar yapmasında çok büyük emekleri var. İnşallah yeni yatırımlarda işbirliği yapacağız” dedi. 

Tasarruflu ve konforlu Setra 
Mengerler İstanbul Otobüs Satış Müdürü Hüseyin Tilki, “Yılın ilk yarısında bir firmaya yapılan en büyük teslimatta; tasarrufun ve konforun ön planda tutulduğu Setra araçları projesinde yer almaktan mutluluk ve onur duyduk. Bundan sonra da işbirliği içerisinde olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.  













Yorumlar (1)
MUHARREM PARILDAR 7 yıl önce
helal olsun maasallah
banner117
15
açık
banner159