Katırcıoğlu 50 otobüs alacak yüzde 30 büyüyecek

banner113

Katırcıoğlu Turizm Genel Müdürü Mustafa Sarı, “Yeni otobüs denildiğinde ilk akla gelen turizm taşımacısı biziz. 2017 yılında iş yüzde 15 büyüdük. 2018 yılında 50 otobüs alarak iş hacmimizi yüzde 30 büyütme hedefimiz var” dedi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 19.02.2018, 09:59 21.02.2018, 15:02 Taşıma Dünyası
Katırcıoğlu 50 otobüs alacak yüzde 30 büyüyecek
Turizm taşımacılığı alanında en genç otobüs filosuna sahip firma olduklarını belirten Katırcıoğlu Turizm Genel Müdürü Mustafa Sarı, “2016 model ve üstü ile en genç otobüs filosuna sahip olduğumuz iddiasındayız. Yeni otobüs denildiğinde ilk akla gelen turizm taşımacısı biziz. Ama bu alanda, sadece yeni otobüslerle fark yaratmıyoruz. En üst düzeyde kalite ve sorunsuz hizmet anlayışı ile 2017 yılında iş hacmimiz yüzde 15 büyüdü. 2018 yılında ise iş hacmimizi yüzde 30 büyütme hedefimiz var” dedi. 

2008 yılında turizm taşımacılığı alanına 4 otobüsle adım atan Katırcıoğlu Turizm’in bugün 35 aracı bulunuyor. Katırcıoğlu Turizm Genel Müdürü Mustafa Sarı, “Otobüs filomuzdaki araçların tamamı Mercedes-Benz. Türkiye’nin genç filosuna sahip olduğumuz iddiasındayız. Yeni otobüs denildiğinde acentelerin ilk aklına gelen firma Katırcıoğlu Turizm oluyor. Araçlarımızın en düşük modeli 2016. Araçların 4’ü Setra, diğerleri Tourismo. Mercedes’in gözdesi olan bir firmayız. Yeni Tourismo otobüslerden de ilk etapta 5 adetlik bir yatırım için anlaşma yaptık. Bu araçlardan ikisini Şubat sonuna kadar filomuza katacağız” dedi. 

Yüzde 15 büyüdük
Turizm alanının en büyük tur operatörlerine hizmet verdiklerini belirten Mustafa Sarı,“Türkiye’nin en büyük turizm acenteleri ile çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Eğer hizmet sürecinde siz kaliteyi öncelik olarak belirlediyseniz sektördeki zorluklar sizi çok fazla etkilemiyor. Hizmeti iyi veremediğiniz süreçte iş alma imkanınız da daralır. Bizim araçlarımız için her daim iş var. Hafta sonu kış turizmi çerçevesinde Uludağ, Kartalkaya, Abant, Kastamonu, Afyon turlarımız var. Biz 2017 yılında iş hacmi açısından bir küçülme yaşamadık, hatta iş hacmimiz yüzde 15 civarında büyüdü. 2018 yılında ise iş hacminde yüzde 30 büyüme hedefimiz var. Önümüzdeki 5 yıllık süreç için ise yatırım planımız 50 otobüs almak. 2018 yılından beklentimiz çok büyük. Daha sonraki yıllara yönelik beklentilerimiz de çok olumlu. Almanlar gelmeye başladı. Rus’lar gelecek. Çin’de Türkiye yılı ilan edildi. Çin’den önemli bir turist seviyesi bekliyoruz. Otoyol altyapısındaki gelişmeler de turizm taşımalarına çok önemli katkılar sağlayacak. İstanbul-İzmir otobanı bittiğinde özellikle hafta sonu bu hat üzerinde turlarda çok ciddi artışlar olacak inancındayım” dedi.  

Güvenli sürüş için eğitim şart
Hizmet sürecinde kalite standartını tutturmanın eğitimle mümkün olabildiğine dikkat çeken Mustafa Sarı, “Bu işin 3 ana kuralı var. Bir, otobüsün iyi olacak. İki, kaptanların iyi olacak. Üç, yönetim sürecin de çalıştığın personel işini iyi bilecek ve sürece hakim olacak. Güvenlik ise hizmet sürecinde en öne aldığımız koşul. Güvenli sürüşler için de aracınızın son model olması, teknolojik donanıma sahip olması yeterli olmuyor. Kaptanlarınızın eğitimli olması gerekiyor. Eğitimin sürekliliği de çok büyük önem taşıyor. Kaptanların çalışma sürelerine dikkat etmeniz, onların seyahat sürecinde sağlıklı beslenip beslenmediğini, uykularına dikkat edip etmediklerini kontrol etmeniz gerekiyor. İş ortağımız olarak gördüğümüz Mercedes-Benz Türk’ten eğitim desteği alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Kaptanlara yönelik bir el kitapçığı oluşturduk ve bu kitapçık kaptanların başucu kitabı haline geldi. Bizde kaptan alımları da belirli kriterlerde oluyor. Bir kaptan, tecrübeli 4 kaptanımızın sınavından geçemezse işe almıyoruz. Ama iyi kaptan bulmak artık giderek zorlaşıyor. Mevcut koşullarda iyi kaptanlar kamuya gidiyor. Ama benim 10 yıl önce yola çıktığımda hala şirketimde çalışmaya devam eden kaptanlar var. Kaptanların maaşlarının daha iyi koşullara getirilmesi için çaba göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Turizm, tarifeliye göre farklı    
Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, İtalya, İspanya’ya kadar turlar gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Mustafa Sarı, “Bu sektörde çok büyük bir rekabet var ve rekabet öncelikle fiyatta yapılıyor. Benim yıllardır çalıştığım acentelere maliyetin çok altında fiyat teklifi verenler var. Aslında biz tarifeli taşımacılık alanı gibi büyük riskler taşıyan bir sektör değiliz. Çünkü orada zarar etse de otobüsler sefere giderken, biz müşteri buldukça hizmetimizi veriyoruz. Biz sefer maliyetimizi ve alabileceğimiz ücreti bilerek seferimizi yapıyoruz. Tarifeli seferde bir otobüs 10 yolcu ile de gidebilir, 40 ile de. Ama biz, acenteden günlük fiyatımıza göre ücretimizi alıyoruz. Onun için turizm taşımacıları olarak yıkıcı rekabet yapmadan hizmet sürecimizi geliştirmeye öncelik vermeliyiz. Bir de acentelerin firmalara uyguladığı ağır yaptırımlar konusuna da dikkat edilmeli. Turizm Taşımacıları Derneği’nin bu konularda da sektörün önünü açacak girişimlerde bulunması gerekiyor. Sektör Meclisi Başkanı olarak Sayın Mustafa Yıldırım’a da bu anlamda görevler düşüyor” dedi.

Turizm iyi olacak 
Mustafa Sarı, 2018 yılından umutlu olduklarını, 2019 ve sonrasında ise çok büyük bir turizm seviyesi beklediklerini ifade ederek, “Çok büyük bir patlama var. Yerli turist için bile yer bulmak zor olacak. 2018 sonrasındaki yıllara yönelik beklentimiz de büyük. Firma olarak 5 yıllık iş planını belirledik. Katırcıoğlu Turizm’in bu alanın lider firması olmaya devam edecek. Bu yıla web sitemizi yenileyerek adım attık” dedi. ■

Kim kimdir... Kim kimdir... Kim kimdir...

Mustafa Sarı 
Mustafa Sarı, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün tecrübeli isimlerinden birisi. 20 yıl bankacılık alanında hizmet veren Mustafa Sarı, 2001 yılında İstanbul Seyahat firmasında genel müdür olarak sektöre adım attı. Mustafa Sarı, 11 yıl süren İstanbul Seyahat sürecinin ardından iki yıl süre ile Metro Holding bünyesinde yer alan Metro Petrol şirketinde genel müdür olarak görev yaptı. Ardından Ali Osman Ulusoy şirketler grubunda 3 yıl kadar CEO olarak göre yapan Sarı, daha sonra Metro Turizm’in 1 yıl genel müdürlüğünü yürüttü. Mustafa Sarı, 7 ay önce de turizm taşımacılığı alanının önde gelen şirketlerinden Katırcıoğlu Turizm Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159