Burulaş filosuna 10 Temsa

banner113

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet sınırlarının genişlemesine paralel olarak tüm ilçelere daha sağlıklı ulaşım hizmeti sunmak için BURULAŞ filosuna yaklaşık 4 milyon TL’lik yatırımla 10 yeni otobüs ekledi.

banner114
BÖLGESEL TAŞIMA 22.05.2015, 18:21 22.05.2015, 18:33 Taşıma Dünyası
Burulaş filosuna 10 Temsa
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni alınan araçların ağırlıklı olarak Gemlik ve Yenişehir Havaalanı ile diğer ilçelere hizmet vereceğini belirterek, Büyükşehir farkının her geçen gün tüm ilçelerde daha iyi hissedileceğini söyledi.

Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bir ulaşım alt yapısı üzerine inşa edileceğinden hareketle bu alandaki yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, ulaşım şirketi BURULAŞ aracılığıyla otobüs filosunu güçlendirdi. Bursa kent merkeziyle ilçeler arasındaki taşımacılığın daha sağlıklı hale getirilmesi için satın alınan 10 yeni otobüs, Başkan Altepe’nin de katıldığı törenle hizmete girdi.

4 milyonluk yatırım

Otobüslerin seferlere başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni araçlardan 2’sinin Gemlik’le kent merkezi arasında, diğerlerinin de Yenişehir Havaalanı’yla diğer ilçelerde çalışacağını söyledi. Hedeflerinin konforlu bir yolculukla ilçelerle Bursa arasındaki bağlantıyı sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bizden en çok talep edilen konulardan biri de ilçelerle olan ulaşımın daha nitelikli hale getirilmesiydi. Bu konuda bir adım daha attık ve alt yapısı hazır olan belediyeler için birim maliyeti 400 bin TL’den 10 yeni araç satın aldık. Artık ilçelerle kent merkezi arasında yeni otobüslerimiz çalışacak. Gerçek anlamda Bursa’nın kalitesine uygun araçlarla seyahat etmiş olacağız. Halkımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Altepe, yeni otobüslerin hizmete alınmasının ardından Bütünşehir Yasası’yla Büyükşehir’e devredilen ve ilçelerle Bursa arasındaki ulaşımı sağlayan eski araçları da inceledi. Yeni Yalova Yolu’ndaki Fen İşleri Şantiyesi’nde depolanan araçların tamamına yakınının hurda durumunda bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, araçların hurdaya ayrılmasında dahi milyonlarca TL harcama yaptıklarını ifade etti.




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159