Temsa Yetkili Servisi Ataser Otomotiv: Kaporta konusunda en önde gelen servis konumundayız

BAKIM VE SERVİS

İstanbul’un otomotiv sektöründe önemli bir yere sahip olan Ataser Otomotiv, kurucuları Mithat Ertunç ve ortakları sayesinde sektörün öncü isimlerinden biri haline geldi. Temsa’nın en eski yetkili servisleri arasında da yer alan Ataser Otomotiv’in 1976 yılında Zeytinburnu Ata Garajı’nda karoser atölyesi ile başlayan başarı hikayesi, bugün İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren dev bir servis ağına dönüştü. Ataser Otomotiv’in vizyonu, şirketin bugünkü başarısının temel taşlarını oluşturuyor. Bu ekibe, uçak teknisyeni Anıl Ertunç’un katılımıyla, Ataser Otomotiv, teknik bilgi birikimi ve yenilikçi yaklaşımlarla sektördeki liderliğini pekiştirdi.

Röp: Erkan YILMAZ / İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi

Ataser Otomotiv’in 1976 yılında Zeytinburnu Ata Garajı’nda karoser atölyesi ile başlayan başarı hikayesi, bugün İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren dev bir servis ağına dönüştü. Ataser Otomotiv’in vizyonu, şirketin bugünkü başarısının temel taşlarını oluşturuyor. Bu ekibe, uçak teknisyeni Anıl Ertunç’un katılımıyla, Ataser Otomotiv, teknik bilgi birikimi ve yenilikçi yaklaşımlarla sektördeki liderliğini pekiştirdi.

Anıl Ertunç

Ataser Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Ertunç: Şirketin gelişimi ve büyümesi için teknolojik yenilikleri ve eğitim programlarını ön planda tutarak, sektördeki değişimlere ayak uydurmayı hedefliyor. Bu vizyon, şirketin yüksek teknik yetkinliği ve yedek parça satışlarında yakaladığı yüksek ciro ile de kendini gösteriyor.

Şafak Kıyar

Ataser Otomotiv Servis Müdürü Şafak Kıyar ile bir araya gelerek Ataser Otomotiv’in faaliyetlerini ve müşterilerine sunduğu hizmetleri konuştuk. Şafak Kıyar, uzun yıllar Temsa’da otobüs satış yöneticiliği yaptıktan sonra, 3 ay önce Ataser Otomotiv’in servis müdürlüğünü üstlenmiş. Ataser Otomotiv’in kurucuları Mithat Ertunç ve ortakları, otomarsan bünyesinden ayrılarak 1976 yılında Zeytinburnu Ata Garajı’nda kamyondan bozma otobüs yaptıkları karoser atölyesi ile işe başlamış ve 1990 yılında da Mitsubishi servisliğini alıp Temsa bünyesine katılmışlar. 

Müşterilere en hızlı ve kaliteli çözüm

Ataser Otomotiv’in 17’si mavi yakalı olmak üzere 27 çalışanı bulunduğunu belirten Şafak Kıyar, servisin kaliteli hizmet yapısı ile fark yarattığını belirterek, “Müşterilere çok hızlı ve kaliteli çözümler üretme şansına sahip bir servisiz. Yaşanan zorlu ekonomik koşullara rağmen servisimiz kesintisiz şekilde çalışıyor. Müşterilerimiz, yolda herhangi bir sorunla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat yol yardım aracımızla hemen yardımına koşulur ve yaşadıkları sorunun giderilmesi için çözümler üretilir. Bunda en önemli etken de müşterilerle çok uzun yıllardır kurulan iyi diyalog ve kaliteli hizmet yapısı. Midibüs kullanıcılarının yanı sıra Temsa’nın halk otobüs tarafındaki müşteri portföyünün yüzde 80’inin tercihi Ataser Otomotiv oluyor. Halk otobüs tarafında hızlı çözüm üretmek durumundasınız. Çünkü araçlar 3 gün çalışmazlar ise tekrardan belediyenin incelemesine giriyor. 

Şafak Kıyar: Kaporta konusunda en önde gelen servis konumundayız

Şafak Kıyar, Spheros, Cummins ve Daf’ın da yetkili servisi olduklarını söyledi: “Her personel ayrı ayrı birer haftalık olarak teorik ve pratik şekilde eğitimlere katılıyor ve sertifikaları sunuluyor.” 

Şafak Kıyar, yedek parça stoklarının 8-10 bin arasında değiştiğini ve yedek parçaların en fazla 2-3 gün içinde tedarikinin yapıldığını ve Temsa’nın kendi ürettirdiği TEPS by TEMSA olarak yedek parçalara da garanti hizmeti verildiğini söylüyor. Kıyar, araçların çok değerli hale geldiğini ve bir aracın yetkili serviste bakım ve onarımının yapılmasının aracın ikinci el değerini koruması açısından da büyük önem taşıdığını belirtiyor. ■

USTALARDAN:

Yokluk insanı iyi usta yapar 

Ataser Servisi’nin tecrübeli personelinden Ümit Usta (Ümit Sakarya) ile de konuşuyoruz: “Servisimiz iki bölümden oluşuyor. Mekanik-elektronik ve kaporta-boya. Hasarlı bir aracın servise gelmesinin ardından, aracın bütün sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hasarın limiti yok, her türlü hasarın onarımı yapılıyor. Orijinal parçaların 1 yıl garantisi var. Boya ile ilgili de bizden kaynaklı bir sorun olduğunda müşterilerimize hemen çözümler üretiyoruz.  Günlük bakımla ilgili yedek parça stoklarımız var. Kaporta stoklarımız her üründe birer araç üzerine hazır. Yedek parça konusunda diğer servislerle de koordineli şekilde de çalışmalar yürütüyoruz. 

Piyasada pandemi sonrasında iyi yetişmiş usta bulabilmeye yönelik sıkıntılar var. Tecrübeli personele sahip olmanın avantajıyla işlerimiz çok yoğun. Alttan çırak yetişmiyor, bu ciddi bir sorun. Bizim sektörde iş seni buluyor artık. Önümüzdeki yıllarda, öyle sanıyorum ki, iyi ustalar pilotlardan daha fazla kazanır hale gelecek. Teknoloji çok geliştikçe iyi usta da bulmak da zorlaşıyor. Yokluk insanı iyi usta yapar. Ağır hasarlı bir aracı yapabilecek usta sayısı birkaç yıl içinde İstanbul’da 15’i geçmez. Burada Ataser gibi servisler öne çıkıyor. Ağır hasarlı araçlara onarım konusunda Temsa’nın tek servisi olduğumuzu söyleyebiliriz.   

Bu iş sevmeden yapılamaz 

Sohbetimize Ataser Otomotiv’de 14 yıldır çalışan Faruk Usta (Faruk Korkmaz) da katılıyor. Her işin zorluğunun olduğunu belirterek söze giren Faruk Usta, “Onarım ve bakımın da kendine has zorluğu var. Bu iş sevmeden yapılabilecek bir iş değil. Sevmezseniz aksaklık olur sürekli. Bu işi seviyoruz ve biz müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bizden bir talep olduğunda yol yardım aracımız ile Türkiye’nin her yerine gidiyoruz” diyor…

Faruk Usta da, Ümit Usta gibi çırak yetişmediğini ve bunun çok ciddi bir sorun olduğunu belirterek, araçların daha teknolojik hale gelmesi ile dışarda müdahalelerin yapılmasının çok daha zor hale geldiğine dikkat çekiyor: “Yeni nesil bu işe çok hevesli değil. Telefon, tablet ve bilgisayar peşindeler. Oysa buradaki meslek, öğrenince altın bilezik.”  

Yol yol aracı ile ekipler hortum patlamasından, sigorta atmasına, marş dinamosu değişimine kadar birçok arızayı yapabiliyor. Yol yardım ekibi, bazı servislerin gece gelen çağrılara cevap vermediğini, ancak Ataser Otomotiv olarak müşterisi olsun, olmasın ayrım yapmadan 7 gün, 24 saat yol yardım hizmeti verdiklerini, kazalı aracın servise çekilmesine yönelik hizmeti de verdiklerini gönül rahatlığıyla açıklıyor. 

Ataser Otomotiv’in 1976 yılında Zeytinburnu Ata Garajı’nda karoser atölyesi ile işe başladı. Mithat Ertunç ve ortakları kurdu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.