Tokat Seyahat, 8 Mercedes Travego aldı

ŞEHİRLERARASI

Mercedes-Benz Türk, şehirlerarası otobüs firmalarından Tokat Seyahat’e 8 Travego 15 teslim etti.


HABER: CANER ÖZCAN


Mercedes-Benz Türk, şehirlerarası otobüs firmalarından Tokat Seyahat’e 8 Travego 15 teslim etti. 5 Eylül Cuma günü Mercedes Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde gerçekleşen teslimat törenine Tokat Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Tekeli, Mercedes Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Müdürü Burak Tarım, Mercedes Benz Türk Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Satış Finansman Müdürü Uğur Erdinç, İkinci El Otobüs Satış Müdürü Sami Acerüzümoğlu, Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Has Otomotiv Genel Müdürü Cem Aşık katıldı. 

Güçlü iş ortağı 

Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Direktörü Süer Sülün, Tokat Seyahat’in ile Mercedes Benz Türk arasında güçlü bir iş ortaklığının bulunduğunu ve bunun devam edeceğini belirterek, “Tokat Seyahat uzun yıllardır şehirlerarasında yer alan önemli bir firma. Firmaya bol kazançlar diliyorum. Tokat Seyahat’i ileride daha büyük filolarda büyüyerek izleyeceğiz” dedi. 

Mercedes toplu çözüm üretmeye devam ediyor 

Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Müdürü Burak Tarım ise Tokat Seyahat ve satışı gerçekleştiren Has Otomotiv’e teşekkür ederek, “Busstore ve Mercedes-Benz Finansman bu satışın da parçası oldular. Mercedes olarak müşteriye toplu çözüm üretmeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Yenilenin yenilmeyin

Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali, otobüs sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyleyerek, Tokat Seyahat gibi ikinci kuşağı yetiştirmiş firmaların bunun göstergesi olarak gösterdi. Otobüs sektörünün dinamik bir sektör olduğunu dile getiren Kaarali, “Tokat Seyahat’i tebrik ediyorum. Firmalara da her zaman şunu söyledim: Filolarınızla yenilenin, yenilmeyin” diye konuştu. 

Tokat Seyahat kaliteye yatırım yapıyor 

Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül de Tokat Seyahat ile uzun yıllardır işbirliklerinin olduğunu belirterek, “Tokat Seyahat kaliteye yatırım yapan bir firma. İşlerini, kadrolarını iyi seçiyorlar. Diğer firmalara örnek olacak yapıdalar. Bölgesinde akılcı yöntemlerle filolarını artırmanın mevcut filolarını korumanın peşindeler. Ve bunları yaparken de kaliteyi tercih ediyorlar. Bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi. 

Mercedes’in desteği 

Tokat Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat da ikinci kuşak otobüsçünün Mercedes-Benz Türk’ün şeffaf yapısı sayesinde bu işi sürdürdüğünü söyledi:  “Bundan önceki yönetim şeklinde yeni modelin ne zaman çıkacağı net değildi, fiyatlar net değildi. Son yıllarda Mercedes yönetimi şeffaf davrandı sektörün önünü açtı. Bu anlamda bu şeffaflıktan ötürü iş ortağımız Süer Bey’e, Burak Bey’e ve Mercedes Finans’a teşekkür ediyoruz” dedi. 

Türkiye’nin en genç filosu 

Arat, yaptıkları Mercedes yatırımıyla Tokat Seyahat’in Türkiye’nin en genç filosu haline geldiğini iddia etti. Otobüsçülük sektörünün sıkıntılı bir süreçten geçmesine rağmen yatırımın şart olduğunu vurgulayan Arat, “1985’ten beri bu sektörün içindeyiz. Has Otomotiv ile uzun süreli bir ilişkimiz var. Latif Bey’e de Has Otomotiv’e de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Özmal yatırımı başarıyı getirir 

Tokat Seyahat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tekeli ise teslimattan ötürü Mercedes-Benz Türk yönetimi, Has Otomotiv değerli çalışanlarına ve kendi çalışanlarına teşekkür etti. Bu yatırımların planlı ve uzun vadeli yapıldığına dikkat çeken Tekeli, “Şu anda filomuzda 30 adet Travego 15 aracımız bulunuyor. Bizim bir otobüsümüze binen bir yolcu diğerine bindiği zaman aynı standart ile karşılaşıyor. Bu da bence, hizmet sektörünün en önemli kriteri. Biz özmal yatırımı yapıyoruz, böyle olduğu sürece de başarılı olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu. 

Dijital takograf 

Tekeli, teslim alınan araçlarda dijital takograf bulunduğunu belirterek, sektörün bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 


Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Direktörü Süer Sülün: İlk 8 ayda yüzde 24 daralma yaşandı 

Şehirlerarası otobüs pazarının ilk 8 ayını da değerlendiren Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Direktörü Süer Sülün, “Ağustos ayı itibari ile geçen seneye göre pazarda yüzde 24 bir gerileme var. İlk 8 ayda ise 810 otobüs satıldı. Bu da sürpriz değil. Biz otobüs sektörüne inanıyoruz. Otobüs sektörünün büyüyeceğine inanıyoruz. Rekabet tabii ki artıyor. Havayollarıyla, demiryollarıyla rekabet artıyor, ama bağlı olarak Türkiye’nin gelişimi ile mobilitesi de artıyor. Nüfusumuz çok genç.  Uzun  vadede otobüsçünün muhakkak iş yapacağını düşünüyorum. Avrupa, otobüsçülükte Türkiye’yi örnek alıyor. İlk 8 ay planladığımız gibi, ancak önümüzdeki 4 ay daha önemli. Engelli yasası nedeniyle önümüzde sisli bir hava var. Bugünkü kanun devam edecek olursa banttan çıkacak her arabada engelli donanımı olması lazım. Bu da yaklaşık 300 kilo ilave ağırlık ile 4 koltuk eksilmesi anlamına geliyor. Dolayısıyla otobüsçünün gelirinin yüzde 10’u azalacak. Şu an tamamen sisli bir hava var. En kısa zamanda bu sisli havanın dağılmasını bekliyoruz. Ne olacak, nasıl ilerleyeceğiz? Biz de bilmiyoruz, firmalar da bilmiyor. Bunun en kısa zamanda  çözülmesi lazım” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.