Demiryolu araçlarının AB mevzuatına uyumu

DEMİRYOLU

Türkiye’de operasyon yapan ilk onaylanmış kuruluşlardan olan ERC, demiryolu araçlarının Avrupa Birliği mevzuatına uygunluğunu değerlendiriyor ve belgelendiriyor

ERC Türkiye Temsilcisi Dr.Yasemin Manavbaşı Yük Vagonu üreten, işleten ve bakımını yapan kuruluşların almak zorunda olduğu TSI ve ECM belgeleri vermeye yetkili denetim kuruluşu ERC Türkiye’nin 5 yıl içinde büyük başarıya ulaştığını söyledi 
Ülkemizde toplu taşımada AB mevzuatı çerçevesinde rehabilitasyon çalışmaları hızla devam eden demiryollarına dönük hizmet üreten Avusturya / ERC GmbH’ın yetkili denetim kuruluşu ERC Türkiye, çalışmalarını gelişen ihtiyaçlara göre başarıyla sürdürüyor.








2012 yılından beri Türkiye’de 


Türkiye’de operasyon yapan ilk onaylanmış kuruluşlardan olan ERC, demiryolu araçlarının Avrupa Birliği mevzuatına uygunluğunu değerlendiriyor ve belgelendiriyor. Merkezi Avusturya’da olan ERC GmbH, 2012 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 
AB standartlarında olduğunu gösteren belge TSI
Türkiye’de önemli birçok projelerde yar alan ERC, yüzde yüz yerli üretim pek çok vagonun üretim sürecinin Avrupa Birliği standartlarında olduğunu gösteren TSI Belgesi’ni verdi. ERC Türkiye aynı zamanda yüksek kalitedeki yük vagonlarının işletmesini, bakımını ve tamirini yapan atölyeleri de denetleyerek ECM Belgesi veriyor. Üretici  yerli şirketlerin gelişmesine de katkıda bulunuyor.


Bakım ve tamir çok önemli 


Yüksek kalitedeki yük vagonlarının bakım ve tamirini yapan atölyelerin mevzuat gereği Avrupa Birliği’ne uygun şekilde işlerlik gösterdiğini belirten ECM sertifikası alması gerekiyor. Tamir bakım atölyeleri, belli yüksek standartlarda hizmet vermek için denetimden geçerek ECM  sertifikası  alıyorlar.  ERC Türkiye İş Geliştirme YK Üyesi Dr. Yasemin Manavbaşı  üretilen yüksek kalitedeki yük vagonlarının bakım ve tamirinin de  çok önemli  olduğunu belirterek, “Yürürlüğe giren mevzuatlar gereği bu tamir bakım atölyeleri de belli yüksek standartları karşılamak zorundadırlar. Bu atölyelerin Avrupa Birliği mevzuatlarına uygun şekilde işlerlik göstermesi bir denetim ve sürecine bağlıdır” dedi.  
Kendi çözüm ve işleyişini yerleştirme 


Aynı zamanda İYM Group Başkan vekili de olan Dr.Yasemin Manavbaşı, Belgelendirme kuruluşlarının normalde danışmanlık yapmadıklarını vurgulayarak “Denetim süreçleri firmalar için çok yararlı oldu. Denetim sürecimizin çok aydınlatıcı olması nedeniyle firmaların ayrıca yüksek maliyetli danışmanlık hizmeti almasına gerek kalmıyor. Çok güzel örneklerimiz var. Firmalar, danışmanlık almak yerine denetime girip kendi hatalarını kendileri görüp kendi çözümlerini buldular. Böylece çok yüksek maliyetli olan danışmanlık hizmeti almadan kendi çözümünü ve işleyişini yerleştirdiler” dedi. 


TSI Belgesi


Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartnamesi,  TSI (Technical Specifications of Interoperability), demiryolu araçlarının sahip olması gereken gereksinimleri içerir. TSI, demiryolu sisteminde tescil sürecinin temelini oluşturur. Ancak tescil sürecinde ulusal gereksinimlerin de dikkate alınması gerekmektedir.


ECM Belgesi


Bakım ve işletmeden sorumlu kuruluşlar, ECM Belgesi almak zorundadırlar. Bu kuruluşlar araçların işletilmesinden, bakımından ve sonrasında bakım ile ilgili emniyetli çalışmasından sorumludur ve araçların bakımını; araca özel bakım kurallarına, ilgili TSI`a ve yürürlükte olan diğer mevzuata uygun olarak yapar ve ulusal veri tabanına kayıt edilir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.