Anadolu Isuzu’nun yenilikçi, taşımacılık çözümü elektrikli BIG.e, test üretimine geçti

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR

Anadolu Isuzu çatısı altında yer alan Anadolu Otomotiv Sanayi’nin (AOS), taşımacılık alanında geleceğe atılan bir imza niteliği taşıyan, yenilikçi elektrikli taşımacılık çözümü BIG.e, test üretimine geçti.

Son kilometre taşımacılığında artan talebi karşılamak için, müşteri beklentileri doğrultusunda Anadolu Otomotiv Sanayi tarafından geliştirilen, tam elektrikli BIG.e, son kullanıcılar ile buluşmak üzere test üretimine geçti. Modern şehirlerin taşımacılık alanındaki ihtiyaçlarına yanıt vererek, birçok sektöre uygun çözümler sunacak olan BIG.e; bir ton seviyelerindeki taşıma kapasitesi, yüksek manevra kabiliyeti ile, şehir içi teslimatlarda, özellikle bulut market, bulut restoran ve kargo hizmetlerinde önemli rol oynayacak. Son kilometre taşımacılığında oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanan BIG-e, yaklaşık 4 metreküp iç hacme kadar kargo hacmine, 1000 kg’a varan taşıma kapasitesine ve 9.4 kW gücünde bir elektrikli motora sahip. Üç farklı batarya kapasitesine sahip olan BIG.e; 10,5 kWh kapasiteli batarya ile 100 km, 15,7 kWh batarya ile 135 km, 21 kWh batarya ile 170 km menzil sağlıyor. BIG·e’nin en büyük avantajlarından birisi de tıpkı bir cep telefonu gibi standart priz üzerinden şarj edilebilmesi ve 5 ila 9 saat arasında tam şarj kapasitesine ulaşabilmesi. Ayrıca daha hızlı şarj etmek isteyen kullanıcılar için de beş farklı şarj çözümü bulunuyor.

Ödüllü tasarım

Anadolu Isuzu; sahip olduğu Ar-Ge gücü, akıllı fabrika altyapısı, yenilikçi ve çevreci karakterinin yanı sıra, almış olduğu ödüllerle de tasarım alanındaki gücünü ortaya koyuyor. Dünyanın en prestijli ödül organizasyonları arasında yer alan German Design Awards’da, German Design Awards Gold 2023 ödülüne layık görülen BIG,e, elektrikli araç tasarımındaki başarısını son kullanıcıya ulaşmadan kanıtladı.

Elektrikli ve alternatif yakıtlı araç modelleri artacak

Önümüzdeki süreçte elektrikli ve alternatif yakıtlı araç modellerini artırmayı hedefleyen Anadolu Isuzu; Ar-Ge ekibi ile bu konuda yoğun bir şekilde çalışarak, yenilikçi ve çevre dostu araçlar geliştirmeyi sürdürecek

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.