Borusan Otomotiv Grubu’dan 20 milyon Euro tutarında Yeşil Kredi Anlaşması

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR

Borusan Otomotiv Grubu, Türkiye otomotiv sektörünün elektrifikasyon dönüşümünde öncü olma vizyonuyla 20 milyon Euro tutarında Yeşil Kredi Anlaşması Kapsamında Tamamlanan Gayrinakdi İşleme imza attı. Borusan Otomotiv Grubu, BMW AG tarafından üretilecek elektrikli araçlara yönelik gerçekleşen işlemiyle sürdürülebilir ulaşımın teşvik edilmesine katkı sağlarken Türkiye otomotiv sektörünün elektrifikasyon dönüşümünde öncü olma vizyonunu da sağlamlaştırdı.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, “İklim değişikliği, her geçen gün daha somut bir gerçeklik olarak hayatımıza girerken tüketicilerin elektrikli ve hibrit otomobillere olan talebi de artıyor. Ülkemizde elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırma misyonumuza paralel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. BMW’nin tamamen elektrikli modeli i3 ile 2013 senesinde çıktığımız elektrifikasyon yolculuğuna aynı hızla devam edebilmek için sürdürülebilir finansman araçlarını aktif bir şekilde kullanıyor, yeşil ekonomiye geçiş sürecine olan katkımızı bu Yeşil Kredi anlaşması kapsamında tamamlanan gayrinakdi işlem ile bir kez daha ortaya koyuyoruz. Tamamladığımız 20 milyon Euro’luk işlemle çevre dostu modellere olan talebi daha fazla karşılayarak BMW tutkunlarının isteklerine daha yüksek oranda cevap verebileceğiz. Hem Borusan Otomotiv Grubu hem de Türkiye otomotiv sektörü için büyük bir değer taşıyan bu anlaşmada iş birliği içinde bulunduğumuz TEB ve BNP Paribas’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan, Borusan Otomotiv Grubu’nun elektrikli araçlara yönelik gerçekleştirdiği 20 milyon Euro tutarındaki Yeşil Kredi anlaşması kapsamında tamamlanan gayrinakdi işleme aracılık etmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Geniş bir yelpazede farklı müşteri segmentlerimiz için sunduğumuz ürün ve hizmetlerle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlıyor; aynı zamanda topluma, çevreye ve insan yaşamına değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalara odaklanıyoruz. Sürdürülebilir finansman çözümleri için iş ortağı olarak, yeşil ve kapsayıcı bir ekonomiye geçişte müşterilerimize ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetler sunarken; BNP Paribas tarafından sağlanan birçok yatırımın finansmanına da aracılık ediyoruz. Bu kapsamda Borusan Otomotiv Grubu’nun sürdürülebilir ulaşımın teşvik edilmesi amacıyla elektrikli araçlara yönelik gerçekleştirdiği Yeşil Kredi anlaşması kapsamında tamamlanan gayrinakdi işlemin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Söz konusu işlemimiz, bu alanda uluslararası standart olarak benimsenen Loan Market Association’ın (LMA) Yeşil Kredi Prensipleri’ne uygun bir şekilde oluşturuldu. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreci tüketim alışkanlıklarını teşvik eden, doğal kaynakları doğru kullanan, geri dönüşüm ve tasarruf sağlayan, çevreyi koruyan çalışmaları destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde de gerek Bankamızın gerekse BNP Paribas’nın kaynaklarıyla müşterilerimize sürdürülebilirlik ve yeşil kredi odaklı finansman desteği sunarak reel sektöre katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Borusan Otomotiv Grubu 

Borusan Otomotiv Grubu bu yıl 40. yaşını kutluyor.

Premium otomotiv sektöründeki yolculuklarına Borusan Holding ve GIWA Holding’in 1984 yılında gerçekleştirdiği ortaklıkla BMW Türkiye distribütörü olarak ve tek bir markanın temsilciliğiyle mütevazi bir ekiple başlayan Borusan Otomotiv Grubu serüvenlerine bugün çatısı altında Türkiye temsilciliğini üstlendikleri 5 otomotiv markası, 25 Yetkili Satıcı, 46 Yetkili Servis ve 7 ayrı grup şirketi ile devam ediyor.

Borusan Otomotiv İthalat BMW, MINI ve BMW Motorrad markalarının distribütörlüğünü yürütürken, Borusan Otomotiv Pazarlama ise Range Rover, Defender, Discovery ve Jaguar markalarının distribütörüdür. Borusan Oto, Borusan Otomotiv Grubu’nun Türkiye’de temsil ettiği tüm markaların satış ve satış sonrası hizmetlerinde faaliyet göstererek, Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı ve Yetkili Servisi olarak Türkiye’de 11 tesisinde ve Borusan Oto Kıbrıs ise Jaguar ve Land Rover Yetkili Satıcı ve Yetkili Servisi olarak Kuzey Kıbrıs’ta müşterilere en iyi deneyimi sunmak odağıyla hizmet vermektedir. Borusan Otomotiv Premium ise BMW, MINI, Range Rover, Defender, Discovery ve Jaguar marka araçların kiralama, finans ve kasko hizmetlerini sunmaktadır. Sektöre kazandırdığı ihale süreçleri ile fark yaratan ve Türkiye’nin dört bir yanında geniş bayi ağına sahip 2. el araç ihalesinin güvenilir markası Borusan Araç İhale, 2023 yılında Borusan Oto Değerlendirme adıyla Borusan Otomotiv Grubu bünyesine dahil olmuş, ayrıca çoklu marka ve çoklu kanal stratejisi vizyonu doğrultusunda oluşturulan ikinci el araç platformu olan Borusan Next’i hizmete sunmuştur. Borusan Otomotiv Motorsport ise Türkiye'de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 2008 yılında kurulmuş ve bu süreçte 4 kıtada, 21 ülkede, 38 farklı pistte gerçekleştirilen 440’a yakın yarışta start almış ve 19 şampiyonluk kazanmıştır ve bünyesinde BOM Akademi, BOM E-Team ve BOM Karting ekiplerini barındırmaktadır.

Borusan Otomotiv Grubu; premium otomobil ve motosiklet segmentinde, öncü ve tercih edilen ilk şirket olma vizyonu ve otomotiv sektöründe yenilikçi ürün ve hizmetleri ile müşterilerine benzersiz deneyim, paydaşlarına sürdürülebilir değerler sunma misyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir.Sürdürülebilirlik yol haritasını topluma, çevreye ve müşterilere fayda ilkesi doğrultusunda ve İklim-İnsan-İnovasyon çatısı altındaki hedefleriyle belirlemiş olan Borusan Otomotiv Grubu; “Türkiye Otomotiv Sektörünün Elektrifikasyon Dönüşümünde Öncü Olmak” odağıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.