Renault Trucks şehir içi lojistiğine yönelik elektrikli 'Oxygen'ı test ediyor

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR

Renault Trucks, test kamyonu Oxygen ile ar-ge çalışmalarına devam ediyor. Lyon ve Paris'te halen sürdürülen ilk test aşamasının ardından Renault Trucks, şehir içi lojistiğine yönelik ikinci bir versiyonla yeni bir aşamaya geçiyor. Süpermarket zinciri Jumbo ve SVZ’nin iş birliği ve Renault Trucks Hollanda merkezinin desteğiyle tasarlanan frigofirik kasa donanımlı yeni versiyon, Ekim 2024'te Amsterdam'da testlere başlayacak.

Mobilitede referans bir şehir olan Amsterdam, Oxygen projesi için ideal konumda bulunuyor. Paris ve Lyon'dan sonra Renault Trucks, elektrikli şehir içi dağıtım kamyonu için Hollanda’nın başkentinde yeni bir test aşamasına başlıyor. Ekim 2024'te başlayacak bu yeni etap için Renault Trucks, Jumbo ve SVZ ile iş birliği yapıyor. Hollanda'nın en büyük ikinci perakendecisi olan Jumbo'nun Hollanda ve Belçika'da 700'ün üzerinde satış noktası bulunuyor. Şirket, müşterilerine keyifli bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor. Lojistik çözüm ortağı SVZ ise Jumbo'nun Hollanda'daki satış noktalarına taze ürünlerin nakliyesini sağlıyor.

Renault Trucks ve proje ortakları, çevresel etkilerini sınırlamanın bilincinde olarak, şehir içi lojistiğin ihtiyaçlarını karşılamak ve Hollanda'nın sıfır emisyon bölgelerinde çalışabilen 26 tonluk yeni bir elektrikli kamyon geliştirmek için uzmanlıklarını birleştiriyor. Hollanda belediyelerinin 1 Ocak 2025'ten itibaren kentsel alanlarda CO2'yi azaltmak amacıyla yalnızca sıfır emisyonlu araçlarla girebilecek sıfır emisyon bölgeleri belirlemesi bekleniyor. Bu doğrultuda Renault Trucks, kuru yük dağıtımı için Geodis ile gerçekleştirilen ilk çalışmaya ek olarak, 6 ay test edilecek bu yeni proje sayesinde soğuk zincir teslimatlarının depodan Amsterdam'ın merkezindeki Jumbo süpermarketlerine dağıtımlarını sessiz, düşük emisyonlu ve diğer yol kullanıcıları için güvenli bir şekilde sağlayacak.

Renault Trucks Hollanda Genel Müdürü Jerome Berthelet; “Bu yenilikçi projede Jumbo ve SVZ ile yürütülen başarılı ortaklık, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada iş birliğinin gücünü ortaya koyuyor. Düşük karbonlu bir kentsel çözüm yaratma yönünde aynı hedefleri paylaşıyorduk. Bu pilot projenin çevre yönetimi açısından öncü bir şehir olan Amsterdam'da gerçekleştirilmesi, misyonumuza önemli bir katma değer sağlıyor” şeklinde açıkladı.

Jumbo Süpermarketler'in Filo Müdürü Wilko Maas ise şunları ekliyor; 'Jumbo olarak doğayı koruma ve çevresel etkimizi azaltma konusunda kararlıyız. 2030 yılına kadar sıfır karbon hedeflerimiz bulunuyor. Her gün mağazalarımıza ürün tedarik etmek ve online market alışverişlerimizi teslim etmek için yoğun operasyonlar yürütüyoruz. Bu operasyonlarda enerji tüketimini minimize etmeye ve karbon ayak izimizi azaltmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla şehir merkezlerinde son kilometre teslimatı için bir elektrikli kamyonun geliştirilmesine yakından dahil olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Amsterdam gibi daha fazla şehrin 2025'e kadar sıfır emisyon bölgeleri belirlemesini bekliyoruz. Son kilometre teslimatı, mağazalarımıza mümkün olduğunca temiz ve güvenli tedarik sağlamaya devam etmek için hayati önem taşıyor. Oxygen pilot projesi, geleceğe hazır olmak için gereken deneyimi bize sağlayacak.”

SVZ Mali İşler Direktörü ve Kentsel taşımacılık çözümleri uzmanı Erwin Keizer ise bu adımdan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor; "SVZ olarak müşterilerimizin gelişimlerine destek olmaya kararlıyız. Oxygen kamyonu ile ürünleri teslim etmenin daha güvenli bir yolunu yaratarak sıfır emisyonlu taşımacılığın geleceğine doğru bir adım atıyoruz.”

Prototip kamyon, 2020'den bu yana seri olarak elektrikli kamyon üreten ilk Avrupa fabrikası olan Blainville-sur-Orne'deki Renault Trucks fabrikasında üretildi.

Şehir içi teslimatların kısıtlamaları ve kullanımları için uyarlanmış bir araç

Oxygen, Renault Trucks ve 17 iş ortağı tarafından geliştirildi. Şehir için özel olarak tasarlanmış bu araç, güvenlik, konfor ve modernliği bir arada sunuyor: Oxygen, daha fazla görüş ve güvenlik için diğer yol kullanıcılarının hizasında sürücüye mükemmel görüş sağlayan alçak girişli bir kabine ve geniş bir ön cama sahip. 360° görüş için dikiz aynalarının yerini alan birden fazla kamera, araç arkasının görüntülenmesinde önemli iyileştirmeler sağlıyor, kör noktalardaki yaya ve diğer yol kullanıcılarının rahatça görülmesine imkan tanıyor. Sürücü konforunu ve güvenliğini artırmak için yolcu tarafında kayar bir kapı bulunuyor. Böylece geleneksel bir kapının açılmasıyla ilgili riskler ortadan kaldırılıyor. Sürücü, araca sağ veya sol taraftan giriş çıkış yapabiliyor. Ayrıca kabine giriş ve çıkış, alçak erişim yüksekliği sayesinde daha kolay hale geliyor. Araç, taşınan malların mükemmel şekilde korunması için 25 süpermarket arabasının taşınmasına uygun, yönlendirilmiş sıcaklığa sahip izotermal bir gövdeyle donatılıyor.  Son olarak, şehir ortamına mükemmel entegrasyonu ve sürücünün konforuna odaklanılması ile kamyonun dış hatları ve kabinin içi tamamen yeniden tasarlandı.

 Aracın Teknik Özellikleri

Brüt Araç Ağırlığı: 26 ton

 Şasi: 6x2

 Ölçüler : 10 m (l) x 2.6 m (w) x 3.8 m (h)

 Aks aralığı: 4600 mm

Üstyapı: Şaseye entegre edilmiş frigofirik ünite, süpermarket arabaları için uygun

Batarya kapasitesi: 3 x 94 kWh, toplamda 282 kWh

 Menzil: 150 km, Amsterdam'daki Jumbo için SVZ'nin günlük teslimatlarına uygun olarak uyarlanmıştır.

Jumbo Süpermarketleri 

Jumbo, köklü bir geçmişe sahip bir aile şirketidir. 1921 yılında gıda toptancısı olarak faaliyetlerine başlayan Jumbo, o günden bu yana etkileyici bir büyüme kaydetti. Şu anda Hollanda'nın en büyük ikinci süpermarket zinciri olan Jumbo, her hafta 700'den fazla mağazada, online olarak da Jumbo.com ve Jumbo uygulaması aracılığıyla milyonlarca müşteriyi ağırlıyor. Jumbo, 2019 yılından bu yana Belçika'da da otuzdan fazla mağazayla faaliyet gösteriyor. Jumbo, tüm mağazalarda ve internette uygun fiyatları, kaliteli çeşitliliği ve güler yüzlü hizmeti temsil ediyor. Müşteriler, iyi bilinen 7 Garantiye güveniyorlar. Jumbo, gelecek nesillerin refahı için insanların, hayvanların ve doğanın çıkarlarına en uygun şekilde hareket etmeye çalışmaktadır. Aile şirketinin kurumsal sosyal sorumluluk politikası doğrultusunda yerel toplum ile iletişim, sağlıklı gıda sağlama, sürdürülebilir tedarik zincirleri, daha iyi bir çevre ve bir işveren olarak adil ve saygılı olmak gibi önemli konulara odaklanıyor. Jumbo, müşterileri, meslektaşları, girişimcileri, tedarikçileri ve ortaklarıyla birlikte bu önemli sosyal zorluklara katkıda bulunuyor. Tüm KSS faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

SVZ 

SVZ, her ikisi de taşımacılık alanında zengin bir geçmişe sahip iki aile şirketinden doğan bir lojistik şirketidir. Birleşme kararı, sürdürülebilirlik, profesyonelleşme, geleceğe yönelik vizyon ve kaliteye bağlılık gibi ortak değerlere dayanıyordu. Şirketin temel değerleri olan İş birliği, Gelişim ve Şeffalık, tüm SVZ faaliyetleri için yol gösterici ilkelerdir ve müşterileri ileriye taşıma misyonunun temelini oluşturur. SVZ olarak, ülke genelinde lokasyonlara sahip bir ağımız bulunuyor ve Benelüks ülkeleri, Kuzey Fransa ve Batı Almanya'da lider oyuncu olmaya devam ediyoruz. 1.100 çekici, 1.800'den fazla treyler ve semi- treylerden oluşan filosu, 100.000 m2 depolama alanı ve 1.500'ü aşkın çalışanı, şirket içi uzmanlığı ve kaliteye verdiği önem ile müşterilerimiz, bugün ve yarın SVZ'ye güveniyorlar.

Renault Trucks 

Fransız kamyon üreticisi Renault Trucks, 1894 yılından bu yana hafif ticari araçlardan ağır hizmet çekicilerine kadar taşımacılık profesyonellerine nakliye çözümleri sunuyor. Enerji geçişine kendini adamış olan Renault Trucks, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla çalışma ömürleri uzatılan, yakıt tasarruflu araçlar ve eksiksiz bir %100 elektrikli kamyon yelpazesi sunuyor.

Renault Trucks, dünyanın önde gelen kamyon, otobüs, iş makineleri, deniz ve endüstri motorları üreticilerinden biri olan Volvo Group’un üyesidir. Grup, ayrıca toplam finansman ve hizmet çözümleri sunmaktadır.

Önemli notlar:

Global olarak 9,400 çalışan

Fransa'da 4 üretim tesisi

Dünya çapında 1.400 satış ve servis noktası

2023'te 70,000 araç satışı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.