Başarılı kaptanlar ödüllerini aldı

GÜNDEM

Kaptanlar Kulübü’nün 3 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği servis taşımacısı, özel halk otobüsçüsü, şehirlerarası ve turizm kaptanlarının ödüllendirildiği tören 15 Aralık Salı günü Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Kaptanlar Kulübü Kurucusu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yar. Doç. Dr Kemal Karayormuk, Kaptanlar Kulübü ödül töreninin iyilik, saygı ve güzellik gibi değerler esasında hayat bulduğunu söyledi. Ekrem Özcan da kaptanlar ödül töreninin tüm katılımcıları ile karayolu yolcu taşımacılığı platformuna döndüğünü belirterek, trafikte saygıyı artırmak için Trafikte Saygı Hareketi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. 

Değerli bir oluşum
İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, Kaptanlar Kulübü’nün değerli bir oluşum haline geldiğini söyledi. Bayraktaroğlu, Trafikte Saygı Hareketi’nin de kıymetli bir proje olacağına inandığını dile getirdi.

Kaptanlara değer vereceğiz 
TTDER Başkanı Sümer Yığcı, da otobüs kaptanlarının uçak kaptanları kadar zor bir görevi üstlendiğini belirterek, “Biz kaptanlarımızın kıymetini bileceğiz değer vereceğiz. Kaptanlara ne hediye verirseniz onlara layıktır” dedi.

Kalıcı bir şeyler yapalım 
TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Kaptanlar Kulübü’ne, otobüs şoförlerinin uçak kaptanları gibi ağır işçi statüsünde sayılması konusunda göreve çağırdı: “Bu törende ödül verelim, ama kalıcı bir şey de yapalım, Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacıları Meclisi kararı haline getirelim. Ulaştırma Bakanlığı’ndan randevu isteyelim ve Bakanlık genelgesiyle hayata geçirelim. Bunun yanı sıra otobüs kaptanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs verelim. Bunun için kurulan TOSEV 120 öğrenciye burs veriyor. 22 Aralık Salı günü Has Otomotiv’de yapılacak genel kurulda, dernekler ve federasyonlar bir arada prensip kararı alalım. Ayın kaptanına ödül verelim ama esas vereceğimiz ödül onun çocuğu üniversitede okuyorsa, onun okumasını sağlamak olmalı.” 

Desteğimiz sürecek 
Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği Başkanı Fatih Tamay da Kaptanlar Kulübü’nün sürekliliği olan bir etkinlik olma yolunda ilerlediğini, etkinliğe destek vermeye devam edecekleri söyledi. Türkiye’de çözülmesi gereken en önemli sorununun eğitim ve eğitilmiş insan gücü olduğuna dikkat çeken Tamay, “TOFED, İSTAB ve özel halk otobüsçülerinin önemli çalışmaları oluyor. Biz bu anlamda önemli bir eğitim işlevi gören Türkiye Otobüsçüler ve Sosyal Dayanışma Eğitim Vakfı’na, Anadolu Isuzu olarak katkı yapmaya başladık. Belli sayıdaki öğrencimizi okutma görevini üstlendik. Bütün üretici firmaların, sivil toplum örgütlerinin TOSEV’e katkıda bulunmalarını rica ediyorum” dedi. 

Temsa’yı kutluyorum 
Türkiye’de şehirlerarası ve şehiriçi taşımacılıkta önemli bir ivme yakaladıklarını belirten Tamay, “Temsa rakibimiz olmasına rağmen, bu güzel video için emeği geçen herkesi kutluyorum. Hepimiz çıtayı yükseltmek için bir tık yukarı çıkmalıyız” dedi. ■

IPRU İcra Kurulu Toplantısı 
IPRU olarak yeni bir döneme başladıklarını dile getiren Başkan Fatih Tamay, IPRU’daki çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “IPRU olarak 25 Aralık Cuma günü ilk icra kurulu toplantımızı yaparak çalışmalara başlıyoruz. Taşımacılıktaki seviyemizi IPRU’ya üye olmuş ve üye olacak diğer ülkelere de yaygınlaştırmak gerektiğini düşünüyorum. Şubat ayında Romanya’da bize üye olan federasyonun, genel kuruluna katılacağız. Onlara ulaştığımız kalite seviyesini aşılamaya çalışacağız. Üretimdeki ve karayolundaki Avrupa liderliğimiz ile otobüsçülük konusunda örnek ülke olmaya devam etmemizin gerekli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

Kaptanlar vazgeçilmez bir unsur 
TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım ise otobüs kaptanlarının acıyı, sevgiyi, hasreti taşıyıp hayatı devam ettiren vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek şunları söyledi: “Başbakana sunduğumuz Taşıma İş Kanunu, kaptanlarımızın hayatını kolaylaştırmasını sağlayacak. Kaptanlar Kulübü’nün büyümesini, daha da gelişmesini diliyorum.” 

Bridgestone - Şehirlerarası Otobüs Kaptanı





Bridgestone Şehirlerarası Kaptanı ödüllerini Brisa Ticari Ürün Pazarlama Müdürü Gürsu Başaran, Projeler Yöneticisi Tuğrul Karadeniz, TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, TODER Başkanı Tahsin Yücefer, İbrahim Artırdı verdi. Bu kategoride Ekim ayının kaptan şoförü Metro Turizm’den Celal Cebeci, Kasım ayının kaptan şoförü Pamukkale Turizm’den Gürhan Alev, Aralık ayının kaptan şoförü Erzurum Esadaş Turizm’den Levent Özen oldu. 

Temsa - Şehiriçi Otobüs Kaptanı








Şehiriçi Ayın Kaptan Şoförü ödüllerini Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Satış Direktörü Murat Anıl, Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, İETT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Albayrak takdim etti. Ekim ayının kaptan şoförü ödülüne, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye götüren Murat Evin layık görüldü. Murat Evin’e ödülünü, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’ten aldı. Kasım ayının kaptan şoförü İdris Acar, Aralık ayının kaptan şoförü ödülüne ise Cihan Kırçiçek layık görüldü. 

Anadolu Isuzu - Turizm Taşımacısı Kaptanı






Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, TTDER Genel Başkanı Sümer Yığcı ve TTDER Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz, Ekim Ayının kaptan şoförü Ege Hakan Turizm’den Ayhan Eskit’e ödülünü takdim etti. Satış Direktörü Tunç Karabulut, Kasım ayının kaptan şoförü Ramazan Altunbaş’a, Aralık ayının kaptan şoförü Recep Kılıç’a ödülünü ise Reklam Halkla İlişkiler Uzmanı İlke Ergun takdim etti.

Otokar - Servis Aracı Kaptanı



Otokar Pazarlama Müdürü Tarkan Burak ve İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, Kemal Karayormuk, Ekrem Özcan, Ekim ayının kaptan şoförü Yücel Yılmaz, Kasım Ayının kaptan şoförü Ufuk Şanlı, ve Aralık ayının kaptan şoförü Musa Yahşi’ye ödüllerini verdi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.