Bukoli ile e-ticarette yeni bir dönem

GÜNDEM

Bukoli, tüketiciye sipariş ettiği ürünü Bukoli teslim noktası olan istediği esnaftan en kısa sürede alma şansı sunuyor. E-ticarette yepyeni bir dönemi başlatan Borusan Lojistik, Bukoli için bugüne kadar 2,5 milyon dolar yatırım yaptı. Hedefler doğrultusunda yapılacak çalışmalar sonucu toplamda 7,5 milyon dolarlık yatırım hedefleniyor.

Borusan Lojistik, inovasyon ekibinin geliştirdiği, internet alışverişlerinde yaşanan teslimat sorunlarına çözüm sunmayı amaçladığı, müşterinin satın aldığı ürünü tercih ettiği esnaftan teslim alabildiği yeni nesil teslimat modeli Bukoli’nin lansmanını gerçekleştirdi.  

7 Ekim Çarşamba gecesi Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan tanıtıma Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ve Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal katıldı. 

Ruhuna uygun çözüm 

Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur, Bukoli’nin internet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin teslimat sorunlarına cevap vermek için geliştirilmiş, alternatif, güvenilir ve esnek bir teslimat modeli olduğunu söyledi. Borusan Lojistik’in e ticaretin ruhuna uygun bir model sunduğunu dile getiren Uğur, “E-ticaretten alışverişin yoğun olduğu tüm ülkelerde firmalar benzer çözümler sunuyorlar. Teslimat ve e-ticaret sektörü paralel büyüyor. Bukoli de sektörün en büyük ihtiyaçlarından biri olan esnek teslimat çözümünü sağlamaya hazır. Geliştirdiği modelle esnafa sağladığı faydalara ilave olarak kullanıcılara kolilerine istedikleri zaman kavuşabilecekleri bir çözüm sunuyor. 6 ayda toplam 10 bin paket müşterisine ulaşan Bukoli’yi tercih edenlerin yüzde 95’i yeniden tercih edeceğini ifade etti. Geliştirdiğimiz bu modelle Türkiye’de pek çok ilke imza atıyoruz. Türkiye’de ilk defa kullanılan akıllı makinelerle 7 gün 24 saat teslimat seçeneği sunuyoruz. Kullanıcı merkezi noktalardaki akıllı makinelerden ürününü teslim alabiliyor” dedi. 

Basit bir çalışma modeli 

Uğur, Bukoli’nin çalışma modeli hakkında bilgi verdi: “Bukoli’nin basit bir çalışma modeli var. Kullanıcı internet siparişi sırasında teslimat için Bukoli’yi seçtiğinde satın aldığı ürünler, tercih ettiği esnafa teslim ediliyor, kullanıcı da istediği zaman Bukoli noktalarından kendine özel üretilmiş bir kodla kolisini teslim alıyor. İsterse bu noktadan iadesini de gerçekleştiriyor. Böylece kullanıcılar hafta sonu ya da mesai sonrası kolilerine ulaşabiliyorlar.” 

Hedef  2 bin 500 nokta 

Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Bukoli’nin tüketiciler, esnaf ve e-ticaret firmaları için kazançlı bir model olduğuna dikkat çekerek, “Bukoli noktası olan esnafın hem müşteri trafiği artıyor hem de ek gelir kazanıyor. E-ticaret firmaları teslimata dayalı problemlerden dolayı internetten alışveriş yapmayan yeni bir müşteri kitlesini ulaşma şansı yakalıyor. Bir buçuk yıldır Bukoli üzerinde çalışıyoruz. 500 noktada hizmet veriyoruz. Hedefimiz 5 yılda İstanbul’da 2 bin 500 noktaya ulaşmak ve İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerde Bokoli’yi hayata geçirmek. 9 e-ticaret markasıyla yaptığımız işbirliklerinin sayısını artırarak 7 gün 24 saat teslimat yapan akıllı makinelerimizi merkezi noktalarda konumlandıracağız. Şu ana kadar 2,5 milyon dolar harcadık, toplam 7,5 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İDO ile işbirliği 

İDO ile Borusan Lojistik olarak farklı hizmet alanlarında iyi bir işbirliği içinde olduklarının altını çizen Gürgenç, “İDO ile bir anlaşma yaptık. Yaptığımız anlaşma neticesinde akıllı makinelerimizi İDO iskelelerine yerleştirerek bunu kullanıma açacağız” ifadelerini kullandı. ■


Soldan sağa:
Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur
Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç
Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.