IPRU’dan 5 talep

GÜNDEM

IPRU Başkanı Fatih Tamay ve beraberindeki heyet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret etti. Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) taleplerini Bakan Ahmet Arslan’a sundu.

15 Şubat Çarşamba günü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret eden heyette, IPRU Başkanı Fatih Tamay, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Birol Özcan, UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan, IPRU Genel Sekreteri Mevlüt İlgin yer aldı. Bakan Arslan ile yapılan görüşmede Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İliçoğlu ve Yolcu Taşımacılığı Daire Başkanı Mahmut Gürses de hazır bulundu.

12 ülkeden sektörel sivil toplum örgütünün katılımıyla 9 Aralık 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan IPRU’nun  bugün itibariyle 19 ülkede 22 sektörel sivil toplum kuruluşu ile örgütlenmiş durumda olduğunu belirten  IPRU Başkanı A.Fatih Tamay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ile yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek, “ IPRU kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede üye sayısını artırarak, hem ülkemizin hem de sektörümüzün tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Otobüs üretiminde ve yolcu taşımacılığında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biriyiz.  Sahip olduğumuz özellikleri IPRU aracılığıyla bir farkındalık yaratarak anlatmayı hedefliyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızın desteklerini bekliyoruz ve bu değerli destekleri de alacağımıza inanıyoruz. Sayın Bakan Arslan, taleplerimizi dinledi ve değerlendireceklerini bize ifade ettiler.” dedi.

İşte IPRU’nun talepleri 

TANITIM VE ÜYE SAYISININ ARTIRILMASINA DESTEK 
Ülkemizin ulaştırma politikaları sonucunda kuruluş çalışmaları tamamlanan ve örgütlenme çalışmaları devam eden IPRU’nun, Avrupa Birliği, Birileşmiş Milletler ve İslam İşbirliği teşkilatı nezdinde akredite çalışmalarının sağlanması için öncelikle TC Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının destek ve yardımlarının sağlanması… 
IPRU’nun tanıtımının sağlanması ve üye ilişkisi olmayan ülkelerde üye ilişkisi tesis edebilmesi için; Türkiye’nin yurtdışında bulunan Büyükelçiliklerine, Konsolosluklara ve Ticari Ataşelerine IPRU tanıtım dosyasının gönderilerek IPRU vasıtasıyla oralarda kurulabilecek ilişkilerde yol gösterilmesi ve yardımcı olunması…

İKİNCİ EL OTOBÜS TEŞHİRİ İÇİN IPRU’YA FUAR ALANI TAHSİSİ 
Karayolu yolcu taşımacılığı alanında oluşan atıl kapasite nedeniyle kullanım alanı kalmayan binlerce ikinci el otobüsün yurtdışına satışının gerçekleştirilmesi için İstanbul’da, otobüslerin teşhir edileceği ve içerisinde sektörel mesleki eğitim kurumlarının oluşturulacağı bir fuar alanın IPRU’ya tahsis edilmesi…

İKİNCİ EL OTOBÜS İHRACATINDA YENİ OTOBÜS ALIMINA KDV İNDİRİMİ 
Atıl kapasitede duran ve yurtdışına satılacak ikinci el otobüslerde ihracatın önündeki bürokratik engellerin azaltılarak ihracat yapanlara yeni otobüs alımında KDV’de bir alt dilimin uygulanma esasının getirilmesi…

IPRU’YA MALİ KAYNAK YARATILMASI 
Ülkemizin karayolu yolcu taşıma sisteminde oluşturduğu bilgi ve becerisini IPRU vasıtasıyla diğer ülkelere aktarmak ve bu kapsamda kurulacak ekonomik ve teknik işbirliği sayesinde ülkemiz ekonominse katkı da bulunmak için… IPRU mali kaynaklarının oluşturulması adına, ülkemize giriş ve çıkış yapan yolcu otobüslerinden, bir form doldurmaları suretiyle 5 Dolar tutarında bir ödeme alınması yasal düzenlemesinin oluşturulması hususlarını görüş ve tensiplerinize saygılarımızla arz ederiz. ■

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.