Sanayinin itici gücüyüz
Yeni göreviyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Önen, “Üyelerimize genel kurulda kullandıkları oylar yoluyla şahsım ve Yönetim Kurulu’nda görev alan diğer arkadaşlarıma gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ederim” dedi. MESS’in metal işkolunda çalışma barışının sürmesi için 57 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Önen, “Türk sanayisinin itici gücünü MESS üyelerinin oluşturduğu gerçeğinden hareket ederek, ülkemiz ve sektörümüzün küresel rekabet yarışında ön sıralarda yer alması için üstümüze düşen her görevi yerine getireceğiz” diye konuştu.
Üyelerimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı yürüteceğiz
Bir önceki dönemde de MESS Yönetim Kurulu’nda görev alan Önen, şunları söyledi: “Sektörümüz geride bıraktığımız dönemde yasa dışı eylemlere sahne oldu. Üyelerimizin verdiği destekle o zor günleri geride bıraktık. Yeni dönemde muhatabımız işçi sendikalarıyla sosyal diyalog ilkeleri çerçevesinde yürüteceğimiz 2017 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine hazırlanacağız.”
Öte yandan MESS Denetleme Kurulu üyeleri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Adnan Öztürk ve Nurer Yüksel olurken, Disiplin Kurulu’nda Mehmet Tahir Demirpençe, İbrahim Orhan, Ahmet Bayraktar, Nejat Çankaya ve Bülent Demircioğlu yer aldı. MESS Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları üç yıllık görev süresi için seçildi.
Kudret Önen kimdir?
Kudret Önen, iş hayatına 1975 yılında Ford-Otosan’da Makine Mühendisi olarak başladı. Koç Holding ve çeşitli iştiraklerinde Bölüm Müdürü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunan Önen, 2005–2006 yılları arasında Koç Holding Yan Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu’nun Eş başkanlığı görevini yürüttü. Önen, 2006 – 2016 döneminde Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi olan Önen, aynı zamanda 2010’dan bu yana Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Otomotiv ana sanayi, otomotiv yan sanayi, demir-çelik-döküm, beyaz eşya ve diğer metal sektörlerinde faaliyet gösteren lider şirketlerin üye olduğu MESS, 201 üyesinin 164 binin üzerinde çalışanının doğrudan istihdam edildiği işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmelerini akdetmektedir. MESS üyesi şirketler; Türkiye ihracatının yüzde 19’unu, imalat sanayinde toplam cironun yüzde 11’ini, metal sanayi sektörü istihdamının yüzde 11’ini ve Türkiye’deki toplam sanayi istihdamının yüzde 3’ünü gerçekleştirerek ülkemizin rekabet gücüne katkıda bulunmaktadır. MESS çalışmaları, projeleri ve yayınları hakkında detaylı bilgilere www.mess.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz