CLPA’nın Türkiye Müdürü Önder Şenol oldu

İŞLETME / İK

Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), Türkiye organizasyonunda önemli bir atama gerçekleştirdi. Yapılan üst düzey atama ile CLPA’nın yeni Türkiye Müdürü 20 yıllık sektör deneyimiyle Önder Şenol oldu.

Ethernet tabanlı endüstriyel haberleşme ve kontrol ağı CC-Link’in dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA’nın (CC-Link Partner Association) Türkiye organizasyonunda üst düzey bir atama gerçekleşti. 20 yıllık sektör deneyimiyle mühendislik ve yöneticilik alanında çalışan Önder Şenol, CLPA Türkiye Müdürü pozisyonuna getirildi.

Yurt içi ve yurt dışı tecrübeleriyle CLPA’ya değer katacak

2003 yılında Çanakkale Fen Lisesi’nden mezun olan Önder Şenol, 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Kontrol Mühendisliği bölümünü tamamladı. Mezuniyetin ardından iş hayatına başlayan Şenol, Yorum Otomasyon Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde Proje ve Satış Mühendisi görevini üstlendi. Askerlik sebebiyle ara verdiği kariyerine şu an da bünyesinde bulunduğu Mitsubishi Electric Türkiye’de OEM Destek Mühendisi olarak devam etti. Yaklaşık 3,5 yıl bu görevde çalışan Önder Şenol, sonrasında Mitsubishi Electric’in Japonya Nagoya’da bulunan fabrika otomasyonu fabrikasında Uluslararası Teknik Destek Mühendisi olarak 3 yıl boyunca görev yaptı. Yurtdışı tecrübesinin ardından Türkiye’ye geri dönen Şenol, Mitsubishi Electric Türkiye bünyesinde Fabrika Otomasyon Bölümü Müdür Yardımcılığı pozisyonunda çalışmaya başladı. Bugün ise Mitsubishi Electric Türkiye’de Fabrika Otomasyon Bölümü FA Center Birim Müdürü olarak görev alan Önder Şenol, aynı zamanda CLPA Türkiye Müdürü olarak kariyerine devam ediyor.

CLPA (CC-Link Partner Association)

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 3 bin 900'ü aşkın üye şirkete ve 300'ü aşkın üreticiden 1.900'ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.