TEB Arval’den yeni hizmet: “Birebir Sürücü Yönetimi”

İŞLETME / İK

Kurumlara operasyonel araç kiralama ve filo yönetimi çözümleri sunan TEB Arval, “Birebir Sürücü Yönetimi” ile sektörde yenilikçi bir hizmete imzasını atıyor. Hizmet kapsamında araç seçimi, teslimat, bakım, lastik değişimi, sürüş eğitimlerinin planlanması gibi günlük operasyonel işlerin tamamının takibi baştan sona sürücülerle yapılıyor.

TEB Arval, hayata geçirdiği Birebir Sürücü Yönetimi hizmeti ile, sürücülerin ihtiyaçlarını daha hızlı ve pratik bir şekilde karşılamayı hedeflerken, filo yöneticilerinin üzerindeki iş yükünün azalmasına ve yöneticilerin temel işlerine odaklanmalarına da yardımcı oluyor.

Konuyla ilgili bilgi veren TEB Arval Satış Genel Müdür Yardımcısı Furkan Karaman şunları söyledi: “Bugün standart hizmet işleyişimizde kontrat öncesi hazırlık aşamasında ve hizmet alınan süre boyunca tüm süreçler filo yöneticileriyle yönetiliyor. Filo yöneticileri de bu süreçlerle ilgili yoğun bir şekilde sürücüleriyle iletişim halindeler. Sürücülerin araç seçimi, teslimatı, periyodik bakım ve muayene dönemlerinin hatırlatılması ve bu konulardaki soruların yanıtlanması filo yöneticisinin operasyonel takibindeki işlerden sadece bazıları. TEB Arval olarak, sunmaya başladığımız bu yeni hizmet ile sürücülerle birebir iletişim halindeyiz. Sürücülerimize araçlarının seçim aşamasından itibaren destek olmaya başlıyor; bakım randevularını alıyor, muayene zamanlarını kendilerine bildiriyoruz. Bu sayede sürücülerin motivasyon ve memnuniyet düzeylerini artırırken, filo yöneticilerinin operasyonel taraftaki iş yükünü de azaltıyoruz.”

TEB Arval olarak Birebir Sürücü Yönetimi’ni müşterilerinin talepleri doğrultusunda ve Arval’in uluslararası filo yönetimi tecrübelerine dayanarak geliştirdiklerini belirten Karaman şöyle devam etti: “Birebir Sürücü Yönetimi sayesinde tüm hizmet süresi boyunca sürücümüzle ilgili her detayla yakından ilgileniyoruz ve süreci onlar için koordine ediyoruz. Hizmetin başlangıcından itibaren sürücülerimize araç kullanımında dikkat etmeleri gerekenlerle ilgili bir eğitim hazırlıyor, her üç aylık dönemde de genel filo performanslarını filo yöneticilerine raporluyoruz. Müşterilerimize, detaylarla zaman kaybetmeden mobilite alternatifleri, uzaktan çalışma koşullarının geliştirilmesi, araç politikası güncellemesi ve iyileştirmeleriyle ilgili daha stratejik kararlar alması için de zaman yaratıyoruz.”

Şirket aracı motivasyon ve memnuniyet kriteri

TEB Arval olarak Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirdikleri Filo Kiralama Araçları Kullanıcı Algı Araştırması’nın sonuçlarına da değinen Karaman, kiralama süresi boyunca araçlarla ilgili süreçlerin sürücülerle birebir takip edilmesinin şirketlere sağladığı zaman ve iş gücü tasarrufunun yanı sıra çalışanların şirket araçlarına duyduğu sahiplik hissini de artırdığını dile getirdi. Şirket aracına duyulan sahiplik hissi ise aracın özenli kullanım düzeyinde artış ve sürücü güvenliğini beraberinde getiriyor. Araştırmaya göre, özellikle işleri nedeniyle tüm gün araçlarını tıpkı ofisleri gibi kullanan çalışanlar için şirket aracı ciddi bir motivasyon ve memnuniyet kriteri olurken, çalışanların şirket aracı konusundaki beğeni ve memnuniyet düzeyleri arttıkça sürücü davranışları da iyileşiyor.

Çalışanın şirket aracını seçebilmesi özenli araç kullanım düzeyini de artırıyor

Araştırmaya katılan sürücülerin %90’ı araçlarının marka ya da modelini kendilerinin seçmediğini söylüyor. Sürücüler yine aynı oranda şirket aracının marka, model ve rengine karar vermek istiyor. Yalnızca sürücünün istediği marka, model ve rengi seçebilmesi, %78 olan olumlu sürücü davranışlarını %96’ya yükseltiyor. Aracını çeşitli aksesuarlarla modifiye edebilmek ve kira süresi sonunda sürücülere sunulan aracı satın alabilme opsiyonu da bu duruma pozitif yönde katkı sağlıyor.

Şirket aracının seçimiyle başlayarak kiralama süresince inisiyatiflerin çalışana verilmesi özenli araç kullanımını teşvik etmek için en önemli motivasyon unsuru olarak öne çıkıyor. Araştırma sonuçlarına göre, her 10 filo yöneticisinden 7’si çalışanları şirket aracını özenli kullanmaya teşvik ediyor. Filo yöneticileri, sürücü davranışlarını geliştirmek amacıyla araç kontrollerinin düzenli yaptırılmasına özen gösteriyor, sürücülerini sık sık uyarıyor ve performansa dayalı uygulamalar geliştiriyor. Bu çalışmaları hayata geçiren filo yöneticilerinin bir çok açıdan bu süreçlere çok ciddi zaman ve iş gücü ayırması gerekiyor.

Filo Kiralama Araçları Kullanıcı Algı Araştırması Hakkında:

Filo Kiralama Araçları Kullanıcı Algı Araştırması Türkiye'de Akademetre tarafından 5 farklı ilde filo kiralama araçları kullanan çalışanlar ve filo yöneticileri ile yüz yüze toplam 400 görüşme ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma ile filo kiralama araçlarını kullanan firma çalışanlarının bu araçları algılama biçimini ve özenli kullanım düzeyi, algı ve kullanım boyutunda bireysel araçlar ile filo kiralama araçları arasındaki farkları tespit etmek ile filo kiralama araçlarının daha özenli kullanımını sağlayacak motivasyon unsurlarınının ortaya konmasını sağlayacak verilerin elde edilmesi hedeflenmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.