Mersin 33 Kart Mezitli Kooperatifi minibüslerinde geçerli hale geldi

KENTİÇİ BELEDİYE

Akıllı şehir uygulamaları ile kent vizyonunu her geçen gün daha da ileriye taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri’ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkân tanınan Mersin 33 Kart, şimdi de Mezitli Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan uygulamada, Mersin 33 Kart’ın yanı sıra banka kredi kartlarının kullanılmasına da imkân tanınıyor. Vatandaşların para ile temasını ortadan kaldıran uygulama, şoförlerin çevre ve yol kontrolünün de artmasına fayda sağlıyor.Uygulama ile Mersinliler hem tek tip kart ile toplu taşımayı kullanabilmenin rahatlığına varırken, hem de kartın sağladığı indirim avantajı ile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar. Mersin 33 Kart sayesinde Mezitli Kooperatifi’ne bağlı araçlara siviller 25 lira yerine 22,5 lira, öğrenciler de 15 lira yerine 11 lira ödeme yapıyorlar.

Özgür: “Mersinliler tek bir kartla, bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür; belediyenin toplu taşıma araçlarında, halk otobüslerinde ve 3 kooperatifte kullanılan Mersin 33 Kart uygulamasının, Mezitli Koop’taki 106 araca da entegre edildiğini belirterek, “Vatandaşlar bu kartları kullanarak; 25 lira olan sivil biniş ücretini 22,5 lira, 15 lira olan öğrenci ücretini de 11 lira olarak ödeyecekler” dedi. Önümüzdeki 1 yıl içinde Mersin’deki tüm kooperatifleri bu sisteme entegre etmeyi hedeflediklerini de aktaran Özgür, “Entegrasyon tamamlandıktan sonra, kartın diğer ödeme avantajları da sisteme dahil olacak. Hem daha uygun fiyata binişler sağlanacak, hem de para güvenliği sağlanmış olacak. Mersinliler tek kartla şehrin bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler. Yine aynı kartla, Büyükşehir Belediyemizin ve iştiraklerinin birçok ödemelerini bu kartla yapabilecekler. Yani her şeyi tek bir kartta toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Özden: “Vatandaşlardan gelen tepkiler güzel”

Mezitli Kooperatifi Başkan Vekili Mehmet Özden, kooperatif olarak böyle bir uygulamayı uzun süredir istediklerinden söz ederek, “Uygulama ile şoförlerimizin para alışverişinden dolayı dikkatlerinin dağılmasının önüne geçildi. Yolcular kartlarını okutup yerlerine geçecekler. Bazen insanların cebinde parası olmayabiliyor, ama kartında parası oluyor. Ayrıca uygulama sayesinde hizmet kalitesinin de artacağına inanıyorum. Vatandaşlardan gelen tepkiler de güzel. Uygulama kapsamında kredi kartlarını da kullanabiliyorlar” diye konuştu.

Mezitli Kooperatif şoförleri uygulamayı sevdi

Mezitli Kooperatifi şoförlerinden Mustafa Bilgin, yolcuların uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek, şoförler olarak kendileri için de işlerin kolaylaştığından söz etti. Bilgin, “Güzel bir sistem. Eskisi gibi artık para alışverişi olmadığı için, işlerimiz daha kolaylaştı. İnsanlar kartını okutup direkt oturabiliyorlar. Böylece yol dikkatimiz de artıyor. Mersinliler bu uygulamadan memnunlar” dedi.

Mezitli Kooperatifi şoförlerinden Uğur Kaynarca ise, insanların artık yanlarında nakit para taşımadıkları için bu uygulamayı sevdiklerini dile getirdi. Kredi kartı veya Mersin 33 Kart’ı taşıyan yolcular için güzel bir olanak olduğunu da dile getire Kaynarca, “Kartlarla ulaşım daha ekonomik. Öğrenci fiyatı kart sayesinde 15 liradan 11 liraya indiği için, gençler de kartı tercih ederler. Okullar açıldığı zaman üniversitenin içerisinde ya da Kuyuluk hattı üzerindeki öğrenciler, günde 2 defa binse 8 lirası cebinde kalacak. Bu da ayda yaklaşık 300 liraya denk gelir” ifadelerini kullandı.

Mersin 33 Kart, yolculara mali açıdan da avantaj sağlıyor

Mezitli Koop kullanıcılarından Nevruz Sezgin, “Bazen yanımda nakit param olmayabiliyordu. Bu sayede kartıma para yükleyip, çok rahatlıkla istediğim yere gidebiliyorum. Mersin 33 Kart bu anlamda yolculara çok büyük bir kolaylık sağladı. Büyükşehir’e, bu uygulama için çok teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlara da kullanmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca normalde 25 lira olan biniş ücreti, kart sayesinde 22,5 liraya iniyor. Yani mali açıdan da çok büyük avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.