21. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nın finalistleri belli oldu

LOJİSTİK

Mars Logistics ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliği ile bu sene 21.’si düzenlenen, bütün üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

2004 yılından beri düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na bütün kategorilerde toplamda 1.000’e yakın öğrenci başvurdu. Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerinin başvurusuna açık olan, 3 kategoriden oluşan yarışmada öğrenciler ilk etapta kendilerine verilen gerçek lojistik vakaların çözümleri için kurdukları 3 kişilik takımlarla birlikte grup halinde çalıştı. Alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilen çözümler sonucunda final etabına 6 takımdan toplam 18 öğrenci kaldı.

Öğrencilerin vaka çözümleme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmada, yarışmacılardan vakaları çözerken bilgi ve becerilerini kullanmalarının yanı sıra analitik düşünme ve bütünsel bakış faktörlerinde de başarılı olmaları bekleniyor.

Eylül ayında gerçekleşmesi planlanan final etabında yarışacak üniversiteler ve öğrenciler şu şekilde:

Kategori A (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü - Hüma Beyza Fırat, Muhammet Yavuz Yardımcı, Furkan Yıldırım

İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü - Hüseyin Sabuncu, Özkan Öztürk, Nazım Berktuğ Aşer

Kategori B (Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri

Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü - İrem Merve Kent, Güler Buse Duman, Hatice Batmaz

Trakya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü - Umut Şentürk, Merve Yazıcı, Serra Yağcı

Kategori C (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri) Finalistleri

Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı - Buse Özırmak, Gülsu Öğretim, Aleyna Nur Bekmezli

İzmir Kavram MYO Lojistik Programı - Asrın Dönmez, Talha Pekbey, Furkan Akgün

Mars Logistics

1989 yılında kurulan, 2.850’nin üzerinde profesyonel çalışanı olan Mars Logistics, tüm lojistik hizmetlerinin sunulduğu bir grup şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunan Mars Logistics, proje taşımacılığı, intermodal taşımacılık, fuar ve etkinlik lojistiği, depolama, gümrük yönetimi ve sigorta alanlarında da hizmet vererek müşterilerine entegre bir sistem sunmaktadır. Merkezi İstanbul’da olan, yurtiçinde ve yurtdışında şubeleri bulunan Mars, 290.918 m²’lik açık ve kapalı alanda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri ile müşterilerine akıllı çözümler sağlamaktadır. Mars Logistics başta otomotiv ve tekstil olmak üzere kimya, sağlık, kozmetik, enerji, perakende gibi birçok sektöre sektör bazında özel çözümler geliştirmektedir. Türkiye’nin en genç ve en büyük filolarından birine sahip olan Mars Logistics, Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’e karayolu taşımacılığı hizmeti vermektedir. WIN’in kurucu üyesi olan Mars Hava ve Deniz Kargo ise dünyanın tüm ülkelerine ulaşmakta ve havayolu & denizyolu taşımacılığında da profesyonel bir sistem sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük 150 şirketi arasında yer alan Mars, yayınladığı sürdürülebilirlik raporu ile Türkiye’deki GRI onaylı A+ seviyesindeki ilk 10 firmadan birisi olmayı başarmıştır. Lojistik sektöründe fark yaratarak büyümesini sürdüren Mars Logistics, Intermodal Taşıma Sistemi ile çevreci ve sürdürülebilir bir hizmet modeli sunmaktadır. Sektörde sürekli gelişimi ve değişimi hedefleyen Mars, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde özellikle eğitime destek vermeye odaklanmıştır

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.