Aras Kargo, Austrian Post ile ortaklık kurdu

LOJİSTİK

Aras Kargo, Avrupa’nın yaygın lojistik ve posta servisi Austrian Post ile ortaklığının detaylarını duyurdu. Austrian Post, Aras Kargo’nun yüzde 25’lik hissesi için 125 milyon TL ödedi.

Rekabet Kurulu’nun onayının ardından tamamlanan satış ile Austrian Post, Aras Kargo’nun yüzde 25’lik hissesi için 125 milyon TL ödedi. Aras Kargo, bu ortaklıkla operasyonlarında teknoloji entegrasyonu ile ilgili önemli adımlar atmayı hedefliyor. Yılsonunda gelirlerinin 600 milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini belirten Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, “2013 yılında kârlılıktan ödün vermeden, yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2012 yılı sonunda elde ettiğimiz yıllık yüzde 16’lık büyüme hedefini sürdürüyoruz. 2014 hedefimiz de bu büyüme hızına paralel. Yılsonunda satışlarımızın 600 milyon TL’yi aşmasını öngörüyoruz” dedi. 

Austrian Post ile ortaklıklarında teknoloji transferi ve operasyonel verimlilikte stratejik ortaklığı hedeflediklerini belirten Evrim Aras, 2014 ve 2015 yılları için yatırım öngörülerinin 100 milyon TL civarında olduğunu; şirketin büyümesine paralel olarak istihdam arttıracaklarını, dağıtım kanallarını daha yaygınlaştıracaklarını da duyurdu. 

E-ticaret

Evrim Aras, Aras Kargo’nun e-ticaret için geliştirdiği Tahsilatlı Kargo satışlarının 1 yılda 2.2 kat büyüdüğünü belirterek, “Yeni kuşak tüketim alışkanlıkları bizlerin de iş yapma şekillerini biçimlendiriyor” dedi. 

Austrian Post CEO’su Georg Pölzl: “Aras Kargo stratejik partnerimiz”

Austrian Post Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Georg Pölzl de “Bu ortaklık sayesinde Türkiye’nin geleceğe dönük büyüme hedefleri ile paralel potansiyeli olan kargo piyasasına girdik. Sektörde müthiş bir potansiyel görüyoruz. Lider bir hizmet sağlayıcısı olarak Aras Kargo’nun mükemmel finansal istatistikleri ve ileri seviye hizmet anlayışı var. Tüm bu nedenlerle Aras Kargo’yu Austrian Post Grubu‘nun stratejik partneri olarak görüyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.