Dinçer Lojistik tehlikeli madde taşımacılığında fark yaratıyor

LOJİSTİK

Dinçer Lojistik; ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) standartlarına uygun şekilde donatılmış 650 adetlik araç filosu, tehlikeli madde taşıyan sürücülerin alması gereken SRC5 belgesine sahip uzman sürücü kadrosu, tüm gerekli belge ve sertifikalara sahip alt yapısı,kapıdan kapıya ADR’li dağıtım ağı ve güvenlik uygulamalarını tüm iş süreçlerinin odağına alan kalite anlayışı ile sektörde adından sıkça bahsettiriyor. Gerek operasyonel gerekse bu alandaki mevzuat ve prosedüre hâkim yapısıyla ADR’li parsiyel dağıtım hizmetlerinde de öncü konumda olan şirket, Türkiye’nin kimya sektörüne özel ADR’li dağıtım ağına sahip tek firma olma özelliğiyle de rakiplerinden ayrılıyor.

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi,tehlikeli madde lojistiği yönetimini kolaylaştırıyor ve tüm süreçleri optimize etmeye imkan sağlıyor.Lojistik firmaları ise bu maddelerin büyük facialara ya da çevresel kirliliğe yol açmaması adına süreçlerini ulusal ve uluslararası standartlara uyarlayarak rekabette öne plana çıkıyor. Tehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın uzmanlığıyla güvenlik konusunu kırmızı çizgisi olarak gören Dinçer Lojistik, doğabilecek tüm risklere karşı kanun ve yönetmelikler kapsamındaki tedbirlere tam uygunluk ilkesiyle çalışmalarını sürdürerek sektörün dinamiklerini belirliyor.

Tehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın bir deneyimle faaliyet gösteren Dinçer Lojistik;başta kimya sektörü olmak üzere inşaat, boya, zirai ilaç gibi tehlikeli madde sınıfına giren ürünlerle çalışan pek çok sektöre hizmet veriyor. Tüm hizmetlerinde üstlendiği büyük sorumluluğun bilinciyle güvenlik konusunu merkezine alan şirket, doğabilecek tüm risklere karşı ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde aksiyon alarak tehlikeli madde lojistiği pazarını domine ediyor.

“Güvenlik kırmızı çizgimiz”

ADR yönetmeliğinin sektördeki hayati önemine dikkat çeken Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer şu bilgileri veriyor:“ADR, Birleşmiş Milletler Ekonomi Komisyonu girişimiyle 30 Eylül 1957 tarihinde imzalanmış ve 29 Ocak 1968 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Türkiye 2010 yılında ADR’ye fiilen taraf olduğunu açıklamakla birlikte, 24 Ekim 2013’te resmî gazetede yayınlanmış ve 30 Mart 2015’te ise fiili olarak uygulanmaya başlanmıştır. Tehlikeli maddelerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli ve düzenli şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan bir yönerge olan ADR; taşıma faaliyetinde yer alan gönderici, alıcı, taşıyan, paketleyen, operatör, boşaltan, dolduran, yükleyen gibi tarafların sorumluluk ve yükümlülüklerini de beliriyor. Bu yönetmelik kapsamında Tehlikeli madde lojistiğinde faaliyet gösteren bütün tarafların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB) alma zorunluluğu bulunmakta. Dinçer Lojistik olarak kurulduğumuz günden bu yana güvenlik konusunu kırmızı çizgimiz olarak görmekte, ADR standartları kapsamında tüm sorumluluklarımızı azami ölçüde yerine getirmekte ve tüm prosedürleri harfiyen uygulamaktayız. ADR muafiyet, istisna ve kurallarını kullandığımız yazılım alt yapımıza işleyerek, sürecin uçta uca yönetimini insan hatasından arındırarak daha güvenli bir yapıya taşıdık” sözlerini kaydediyor.Dinçer Lojistik bünyesinde, alanında uzman 7 Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulunduğunu belirten Mustafa Dinçer, ihtiyaç duyulması halinde müşterilerine ücretsiz özel tehlikeli madde danışmanlık hizmeti desteği verdiklerinin de altını çiziyor.

Öte yandan Avrupa Kimya Sanayicileri Birliği (CEFIC) tarafından oluşturulan ve kimya sanayine hizmet veren tedarikçileri sağlık, emniyet, çevre ve kalite standartları başlığında değerlendiren bir sistem olan SQAS’e (Safety & Quality Assessment System)yönelik ilk denetimini 2014 yılında çok yüksek bir puanla tamamlayan Dinçer Lojistik, bu sertifikasyonla kalite standartlarını sürekli yükselterek güvenilirliğini uluslararası arenada da kanıtlamış bir şirket olarak öne çıkıyor.

Tehlikeli atıklar imha ediliyor

Dinçer Lojistik, tehlikeli sınıfta yer alan maddelerin lojistiğinin yanı sıra tehlikeli atıkların imha edilmesi noktasında da etkin bir rol üstlenerek yüksek kalite standartlarında atık yönetim hizmetleri sunuyor. Şirket; Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında gerek operasyonel süreçler sırasında hasarlanan gerekse müşterilerin talepleri uyarınca bertaraf edilmesi istenen ürünlerin, ADR hükümlerine uygun olarak sözleşmeli tedarikçilere taşınmasını ve geri kazanım/bertaraf tesislerinde imha edilmesini sağlıyor. Çalışmalarını daima güvenilirlik ve sürdürülebilirlik ilkesi ile yürüten Dinçer Lojistik; atık yönetim hizmetlerini ekonomik, güvenli, insan sağlığına zarar vermeden ve çevreye olumsuz etkisi en az olacak şekilde gerçekleştiriyor.

Dinçer Lojistik

Deneyimi, kaliteli hizmet anlayışı, yetkin kadrosu ve insan kaynağına verdiği önemle sektörde farklılaşan Dinçer Lojistik, kurulduğu 2003 yılında öncelikle kimyasal ve tehlikeli kimyasal lojistiğine odaklandı. Sürekli büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen, bu alandaki başarısıyla pazarda haklı bir yer edinen marka, zaman içinde tehlikeli madde lojistiği deneyimine inşaat, plastik ve kauçuk, endüstriyel ürünler, tanker (dökme taşımalar), otomotiv yan sanayi ve bitki koruma ürünleri gibi farklı alanları da ekledi. 2017 yılında özel ekip ve araç filosu yönetimini geliştirerek hizmetlerini FMCG sektörüne de taşıyan Dinçer Lojistik; depolama ve antrepo hizmetlerinden nakliyeye, hammadde tedarikinden başlayarak son kullanıcı erişimine kadar lojistiğe, e-ticaretten kontrat lojistiğine kadar ihtiyaç duyulan her alanda katma değerli, kapsamlı ve kaliteli hizmet vermektedir. Türkiye’nin en çok tercih edilen şirketlerden biri olarak faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik; 81 il ve 973 ilçeye yayılmış komple ve parsiyel dağıtım hizmetleri ağının yanı sıra 17 ilde yer alan 35 lokasyonda, toplam 300 bin metrekarelik alanda depolama hizmetleri sunmaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.