“Hedeflerimizi seçimden önce gerçekleştirmeye başladık”

LOJİSTİK

UTİKAD 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime aday olan “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibi, mart ayında yapılması beklenen seçim öncesi yayınladığı yeni mektupla bugüne kadar yaptıklarını üyeler ile paylaştı. Ekip adına Dr. Kayıhan Özdemir Turan’ın kaleme aldığı mektupta, göreve gelmeleri halinde hayata geçirilecek yeni yönetim anlayışına da değinildi. Henüz göreve gelmesek de hedeflerimizi birer birer hayata geçirmeye başladık. Bizim iddiamız göreve gelince yapacaklarımızın yanı sıra, daha şimdiden başardıklarımızdır.” denilen mektupta ekibin hayata geçirdiği bazı projeler de mektupta sıralandı.

Lojistik sektörünün lider sivil toplum kuruluşu Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’na hazırlanıyor. Pandemi önlemleri kapsamında mart ayına ertelenen Genel Kurul için UTİKAD tarihinde ilk defa, mevcut yönetim kadrosunda yer almayan üyeler bir araya gelerek oluşturdukları liste ile seçime girme kararı aldı. “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” adı verilen ekip, seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları faaliyetleri ve güncel durumu hazırladıkları bir mektup ile üyelerle paylaştı. Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibi adına Dr. Kayıhan Özdemir Turan’ın kaleme aldığı mektupta, ekibin göreve gelmesi halinde hayata geçireceği yönetim anlayışı ve şimdiye kadar yaptığı bazı çalışmalar paylaşıldı.

Seçim süreci güç savaşı değil

Mektupta, dernek tarihinde seçimlere ilk kez ikinci bir listenin katılmasının etik değerlere dayalı bir rekabet ortamı oluşturacağı vurgulanırken, seçim sürecinin sadece bir başkanlık yarışı veya güç savaşı olarak görülmemesi gerektiği, Genel Kurulun Başkanı veya Yönetim Kurulunu değil dernek organlarında yer alacak tüm üyeleri seçeceğinin altı çizildi.

“Lojistik hizmeti üreten herkes derneğe üye olabilmeli”

Genel Kurulda seçim öncesi tüzük değişikliği ile derneğin adının “UTİKAD-Lojistik Hizmet Üretenler Derneği” olarak değiştirilmesi, Yönetim Kurulu asıl ve yedek üye sayısı gibi önemli değişiklik önerilerinde bulunulacağı belirtildi. Mektupta şunlar kaydedildi:

“Günümüzde lojistik; taşımacılık, depolama, katma değerli hizmetler, sipariş yönetimi, stok yönetimi, destekleyici ve tamamlayıcı hizmetler, gümrükleme ve sigorta hizmetlerinin bütününden oluşan bir tedarik zinciri aşaması olarak tarif edilmektedir. Dolayısıyla bu alanlarda hizmet üreten tüm firmalarımız derneğimizin üyesi olabilmelidir. Bu faaliyetlerin bir veya birkaçını yok saymak sektörümüzün gelişiminde negatif etki yaratacaktır.”

“Hedeflerimizi seçimden önce gerçekleştirmeye başladık”

Mektupta, Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibinin bugüne kadar Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Bursa, Kocaeli, Mersin, Kayseri, Hatay, Adana ve Ankara’daki dernek üyelerini pandemi tedbirleri çerçevesinde ziyaret ettiği aktarıldı.

“Henüz göreve gelmesek de hedeflerimizi birer birer hayata geçirmeye başladık. Bizim iddiamız göreve gelince yapacaklarımızın yanı sıra, daha şimdiden başardıklarımızdır.” denilen mektupta ekibin hayata geçirdiği bazı projeler şöyle sıralandı:

- İzmir’de meydana gelen deprem sonrası AFAD ile irtibata geçtik ve “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” Ekibi olarak 35 adet prefabrik kulübe desteğinde bulunduk.

- “Geçmişten Geleceğe UTİKAD” ekibinin yarattığı ciro ve istihdam istatistiğini oluşturduk.

- UTİKAD Ormanı hedefimizin ilk adımı olarak Ege Orman Vakfı iş birliğiyle diktiğimiz 1.416 fidan ile “Geçmişten Geleceğe UTİKAD Korusu”nu Buca/İzmir Mevkii’nde oluşturduk.

- Üniversitelerimizin lojistik kulüp üyeleri ile bir araya geldiğimiz çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdik.

- Sektörümüz için önemli bir konu olan U-ETDS ile ilgili çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdik.

“Ayrıştıran değil birleştiren olacağız”

Ekibin seçilmesi halinde ayrıştıran değil birleştiren olacağının altı çizilen mektupta, “Geçmişten Geleceğe Birlikte El Ele felsefesi ile etik değerler doğrultusunda, bilginin ve tecrübenin paylaşarak çoğalacağına olan inancımızla çalışmaya devam ediyoruz.” vurgusu yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.