Küresel ticaretteki hız ve verimlilik arayışı kombine taşımacılığı ön plana çıkarıyor

LOJİSTİK

Küresel ticarette değişen dinamikler ve gelişen teknoloji hızlı, pratik ve uygun maliyetli çözümlere olan ihtiyacı artırıyor. Tüm taşıma sürecinin koordine olarak tek bir operasyon içerisinde yürütülmesini sağlayan kombine taşımacılık ise bu ihtiyaca yanıt veren en yenilikçi yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. Kombine taşımacılık hizmetinin hız ve verimlilik açısından sunduğu avantajın altını çizen Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, konuya ilişkin görüşlerini aktardı.

Küresel ticaretin büyümesiyle birlikte, lojistik operasyonları her geçen gün daha karmaşık hale geliyor. Tedarik zincirlerinde yaşanan bu karmaşıklık şirketleri daha hızlı, esnek ve tasarruflu taşımacılık arayışlarına yöneltiyor. Geleneksel taşımacılık yöntemleri, değişen piyasa dinamiklerine ve sürdürülebilirlik hedeflerine yanıt vermekte zorlanırken, birden fazla taşıma modunun entegre edildiği kombine taşımacılık modeli alternatif bir yol sunuyor. Farklı taşımacılık modlarını bir araya getirerek firmalara hem hız hem de operasyonel verimlilik sağlayan kombine taşımacılık, lojistik süreçlerin kesintisiz ve optimize şekilde ilerlemesini mümkün kılıyor.

Olası risklerin önüne geçiliyor

Özellikle kıtalararası taşımacılıkta, iki ya da daha fazla taşıma modunun bir arada kullanılması avantajlı bir teslimat modeline ulaşılmasını sağlayabiliyor. Aynı kıta içerisinde ise zorlu hava koşulları, coğrafi ve çevresel etmenler nedeniyle farklı taşıma türlerinin kombinasyonları daha çok tercih ediliyor. Olası risklere karşı önlem alınmasını sağlayan kombine taşımacılık, aynı zamanda müşteri memnuniyetini de olumlu anlamda etkiliyor.

Çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor

Kombine taşımacılık hizmetinin hız ve verimlilik açısından sunduğu yararların yanı sıra sürdürülebilirliğe olan katkılarına da dikkat çeken Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, ‘’Kombine taşımacılık, yalnızca hız ve verimlilik açısından değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında da önemli bir avantaj sunuyor. Farklı taşıma modlarının bir arada kullanılması, karbon salınımını ve maliyeti ciddi ölçüde azaltmamıza yardımcı oluyor. Özellikle deniz ve demiryolu taşımacılığının entegre edilmesi, çevresel etkileri en aza indirerek yeşil lojistik çözümlerine katkıda bulunuyor. Bizim için sürdürülebilirlik alanında attığımız her adım, geleceğimize yapılacak en önemli yatırım. Globelink Ünimar olarak sürdürülebilirlik politikamız çerçevesinde kombine taşımacılığın sunduğu olanaklardan yararlanarak müşterilerimize hizmet sunuyoruz.’’ dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.