Tırsan’dan ITT Logistics’e 10 adet Tank Konteyner

LOJİSTİK

İTT Global Logistics, 10 adet Tırsan Tank Konteyner alarak filosundaki Tırsan ürün sayısını 59’a çıkardı. İTT Global Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık, “Tırsan ile biz bir aileyiz. Tırsan bizim çözüm ortağımız. Tırsan inandığımız, güvendiğimiz iş ortağımız. Her zaman tercih edebileceğimiz bir marka. Bu yatırımları yaparken başka firmalardan teklif almayı bile düşünmedik” dedi.

Araçların teslimatı 6 Aralık Cuma günü İTT Global Logistics’in Gebze Dilovası’ndaki genel merkezinde yapıldı. Törene Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, İTT Global Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık ve İTT Logistics Global Genel Müdürü Didem Öztanık katıldı.

Tehlikeli madde taşımacılığı ve kimyasal tank ve gıda tank yıkama hizmeti veren İTT Global Logistics yatırımlarını kesintisiz sürdürüyor. Tırsan'dan aldığı yeni nesil Tırsan Tank Konteyner Taşıyıcılar, 3 bin 200 kg ağırlığıyla Avrupa’nın sınıfındaki en hafif araç olarak çıkıyor.



Türkiye’de örnek firmalardan birisi de İTT Global Logistics


Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, önemli olanın ileriye yönelik büyüme planlarıyla pazarı iyi algılamak olduğunu vurgulayarak, “ Son dönemlerde Türkiye’de örnek firmalar var. Örnek firmalardan biri de İTT Global Logistics. Uluslararası standartları takip etmek zorundayız. Kendi bölgenden değil de dünyanın en iyilerini seçmek çok önemli. İşbirliğini onlarla yapmak çok önemli. İşbirliğini de yaparken de nasıl daha iyi olurum, nasıl onları geçerim, nasıl daha iyi hizmet sunarım diye bakmak önemli. Dünya küreselleşti. Artık Türkiye her şeye entegre. Türkiye’deki oyunculara baktığınızda Avrupa’daki oyunculardan farklı değil. Geleceği planlarken bu standartları yakalamanız lazım. Standartları yakalarken de ileri de değişecek hedefleri de bugün öngörmeniz gerekiyor. Bugün var olan sisteminizi tamam budur diyerek değil, üç yıl sonra bu sektörde ne değişir, beş yıl sonra ne değişecek. Bunlar bir ihtiyaç. Herkesin sorumluluğu" dedi.



Türk lojistik şirketleri yabancı ülkelerde yatırım yapsınlar


Türkiye'de mal ve hizmet üretenlerin standartlarını Avrupa normlarına taşınmasının önemine değinen Çetin Nuhoğlu, elektrikli araçlar, otonom sürüş, paylaşım, akıllı sistemler gibi yeni trendlerin her geçen gün yaşamımızda büyük yer tutuyor. İyi firmalarımız sadece burada değil, Avrupa’da iyi olduğunu göstermesi, iyi yaptığını söylemesi lazım. Örnek olarak iki hedefle gidecek. Bütün çalışanlarına özgüven verecek. Oradaki gelişimleri, talepleri daha önce görecek ve burada uygulayacak. Benim hayalim Türk şirketleri dışarıda yatırım yapsınlar. Çünkü lojistik şirketlerimizin çok ciddi bir yetkinliği, ciddi birikimleri var. Lojistik sadece bir taşımacılık değil, her süreciyle çok ciddi bir katma değer sağladığını biliyoruz. Bu işte çok ciddi fırsatlar var. Bu yetkinliğin yurtdışına taşınması hem çalışanlar hem de patronlar için çok önemli. Bu sürdürülebilirliği de sağlayacak. O yüzden de bu törenin burada olmasını özellikle istedim” dedi.

Tırsan bizim çözüm ortağımız

İTT Global Logistics Kurucu Başkanı Tekin Öztanık Tırsan tercihlerini şu şekilde açıkladı: Tırsan ile biz bir aileyiz. Tırsan bizim çözüm ortağımız. Tırsan inandığımız, güvendiğimiz iş ortağımız. Her zaman tercih edebileceğimiz bir marka. Çok güçlü bir Tırsan ailesi var. Biz her zaman bu aileyi takdir ettik. Biz Tırsan ailesi içinde olduğumuza inanıyoruz. Bu yatırımları yaparken başka firmalardan teklif almayı bile düşünmedik. Tırsan bizim için ayrı bir yeri var. Tırsan her zaman bizim yanımızda oldu ve çözümler ürettiler” dedi.



35 milyon TL yatırımla yıkama tesisi kuruldu


35 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri Tank Yıkama Tesisi hakkında da bilgi veren Tekin Öztanık, tesislerinin Eylül ayında aktif şekilde hizmet vermeye başladığını belirten Öztanık, “Global şirketlerle çok yakın ilişki içindeyiz. Tesisimi çok sık ziyaret ediyorlar. Türkiye’de çok ihtiyaç olan özellikle gıda ihracatında şart koşulan gıda yıkamaları için ayrılmış bir tesis yok. Bizim tesiste böyle bir bölüm mevcut. Türkiye içinde gıda ihracatı yapan şirketler için çok önemli bir kazanım oldu. Tesiste 4 adet kimyasal tank ve tanker yıkama peronu var. Global firmalar tanklarını yıkamak için bizimle görüşmeye başladı. Sistemimiz Avrupa standartlarının çok üstünde. Yıkama tesisine yönelik yoğun şekilde teklifler geliyor. Bunun mutlaka bir sonucu da olacaktır. Almanların teklifi bir iki ay içerisinde sonuçlanacak ”dedi.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.