Zor zamanlardan geçiyoruz
Toplantı da konuşan Ali Çiçekli, dünyanın ve bölgenin son zamanlarda zor yaşadığını belirterek, “ Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen Corona virüsü düne kadar Türkiye’nin sınırlarına kadar dayanmıştı. Dün yapılan bir açıklama ile bir vaka da ülkemizde görüldü. Türkiye’nin iş ve etki alanında bulunan ülkelerinde etkilenmesi ile doğu sınır kapılarımız kapandı. Bu ülkelere yapılan taşımalar da aksamalar yada tamamen durma noktasına geldi. İtalya’da yaşanan virüs salgını da batı taşımalarımızı tehdit ediyor. Bunun yanı sıra sınırımızda süregelen karışıklık ve mülteci sorunları da taşımacılığa olumsuzluklar getiriyor. Bu sorunların kısa sürede çözüme kavuşmasını diliyoruz” dedi.
Lojistikçilerin temel sorunları
Yaşanan bu sorunların yanı sıra lojistikçilerin süregelen sorunlarının da çözüm beklediğini belirten Ali Çiçekli, “Geçiş belgesi kısıtlamaları, kotalar, geçiş ücretleri, vize ve kalış süreleri, gümrük kapılarında oluşan uzun beklemeler, mevzuattan kaynaklanan yetki karmaşası, yabancı taşımacıların haksız rekabeti, yurtiçinde belgesiz taşımacıların haksız rekabeti, ro-ro da artan maliyetler öne çıkan sorunlar” dedi.
Her zamankinden çok yan yana durmaya ihtiyacımız var
Bu sorunların çözümü için yan yana durmaya ve güçlü birliktelik sergilemeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını belirten Ali Çiçekli, “İşte bu nedenle tek meslek kuruluşumuz olan UND öncülüğünde daha etkin olabilmek adına “Birlikte Güçlüyüz” mottosuyla yola çıktık” dedi.
Kamu ve özel sektör birliktelikleri önemli
Kamu ve özel sektör birlikteliklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Çiçekli, “Lojistik sektörü önemlidir ve ekonomik büyümesini ihracata göre kurgulamış bir ülke için lojistik sektörü olmadan başarı elde etmek mümkün değildir. Karayolu taşımacılığı dış ticaretin tamamlayıcı öğesi ve olmazsa olmazıdır. Bu noktada güçlü bir irade ile yapılan girişimlere kamunun gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Biz sahada olduğumuzdan dolayı taşımacıların dertlerinin nasıl çözüleceğini en seri ve doğru şekilde ilgili noktalara aktarıp çözüm bulabiliriz” dedi.
Yönetim modelimiz ortak akıl ve çözüm odaklı olacak
“Biz taşımacılar olarak katılımcı, şeffaf, ortak aklın esas alınacağı, tüm sektörü kucaklayan bir anlayışla bir yönetim modeli oluşturmak istiyoruz” açıklamasında bulunan Ali Çiçekli, “Yönetim modelinin temeli geniş katılım, ortak akıl ve çözüm odaklı olacak. Birlikte Güçlüyüz diyerek yola çıktık. Bunun kısa sürede meslektaşlarımız tarafından kabul görüp güçlü bir dayanışma sağladığını da gözlemledik. Bizimle yola çıkan ve bir kısmı bugün aramızda olarak desteklerini belirten İstanbul ve diğer bölgelerdeki meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Herkes potansiyel başkan adayı
Ali Çiçekli, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yönetime aday olarak ilk kendilerinin çıktığını belirten Ali Çiçekli, “Başkan adayı değiliz. Ben bu hareketin sözcülüğünü üstleniyorum. Buradaki herkes potansiyel başkan adayıdır. Esas olan bir başkanı seçmekten, ortaya çıkarmaktan ziyade bir yönetim modeli oluşturmak, biz ortak akıl diyoruz. 1000’i aşkın üyemizin her birinin başkanlığı yerine getirebilecek yetkinliğe sahip olduğuna inanıyoruz. Birlikte güçlü, birbiri ile dayanışan yönetim modelini oluşturmak daha büyük önem taşıyor. Bu çalışmamız İstanbul özelinde ve diğer illerde de devam edecek., Bizden neler beklendiğini, UND’ye olan aidiyet duygusunu bugün kinden daha öteye taşınması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Meslektaşlarımızın UND’ye sahip çıkmasını ve güçlü bir irade ortaya koymasını sağlayacağız. En temel vazifemiz budur. Bunu sağladığımızda geçiş belgeleri sorunları, kota sorunu gibi temel sorunlarımızı da çözme imkanı bulabileceğimize inanıyoruz ” dedi.
“Ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmak için “Birlikte Güçlüyüz” diyerek yola çıktık” diyen Ali Çiçekli, “Bizim başka işimiz yok. Bizim işimiz lojistik. Lojistik alanına sağlanacak bir fayda tüm meslektaşlarımıza sağlanmış olacak. Lojistiğin dezavantajı olacak bir durumdan da yine tüm sektör etkilenecek” dedi.
Ali Çiçekli, seçildikleri takdirde yönetim kurulu toplantılarını bölgelerde yapmayı planladıklarını da söyledi. Ali Çiçekli, UND’nin 1000’e yakın üyesi bulunduğunu, C2 belgeli firma sayısının ise 2300 civarında olduğunu belirterek, “UND üyesi olmayan şirketleri de UND üyesi yapmak için çok ciddi bir emek vereceğiz” dedi.