Devlet destekli çözüm

MEVZUAT

Taşımacılar; mevcut araçlarda dönüşümün zor, hatta imkansız olduğunu belirtip muafiyet ve destek istedi.

 ● Taşımacılar; mevcut araçlarda dönüşümün zor, hatta imkansız olduğunu belirtip muafiyet ve destek istedi.
● Kamu tarafı, zorlukları kabul edip, yükün paylaşılacağı destek, teşvik ve makul yaklaşımlardan yana.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Karayolu Toplu Taşıma Hizmetlerinde Engelliler İçin Erişilebilirliğin Sağlanması Çalıştayı”, 14-15 Mayıs günlerinde Ankara’da yapıldı. Çalıştaya katılan taraflar çözüme ilişkin düşüncelerini açıkladılar. 

● Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Zühtü Bakır: “Hep birlikte hareket ederek Engelli Yasasının uygulanabilirliğini ortaya koymak durumundayız. Otomotiv sektöründen de düzenleme beklentisi içerisindeyiz.”
● Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Otomotiv Sanayi Şube Müdürü Gülderen Oğuz: “421 bin minibüs ve 219 bin otobüsün tadilat görmesi gerekiyor. 2009 öncesi araçlarda düzenleme mümkün değil.”
● Ankara ve İstanbul servis işletmecileri: “Engelli taşımada sorun yok. Esnafı zora sıkacak dönüşüm mümkün olmayıp servisçiler dönüşümden muaf tutulmalıdır.”
● Engelli federasyonları: “Özel eğitim, rehabilitasyon merkezlerinin kullandığı araçlarda engelli donanımı yok. Bu konuyla ilgili düzenleme yapılmalı. “
● TOF Başkanı Mustafa Yıldırım: “Eski araçların dönüşümü mümkün değil. Devlet teşviki önemli, ama ihtiyaçtan fazla taşıt olabilir. Avrupa’ya uyumlu hareket edilmeli.”
● TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan: “Bütün araçların uyumlu olması gerekmez. Eski araçların tadili mümkün değil.”
● Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: “Makul davranıyoruz. Tüm yükü taşımacılara yüklemek niyetinde değiliz, destek vereceğiz.” ■
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.