IVECO 1 milyon 800 bininci Daily’nin gururunu yaşıyor

OTOMOTIV YAN SANAYİ

Hafif ticari araç üretiminin öncülerinden olan IVECO, İtalya'nın Mantua Kenti’ndeki Suzzara Fabrikası’nda 1.800.000'inci aracını üretmenin gururunu yaşıyor. 1 milyon 800 bininci araç, İngiliz süpermarket Tesco’nun, filosunu “karbon sıfır” hedefleri kapsamında sipariş ettiği 151’inci eDAILY oldu.

IVECO İtalya'nın Mantua Kenti’ndeki yer alan Suzzara Fabrikası’nda 1.800.000'inci Daily aracını üretti. İkonik Daily modeline ev sahipliği yapan üretim tesisi, aracın birçok çığır açan yeniliklerine, sektörde ilklere öncü olmasına ve günden güne gelişimine tanıklık etti. Benzersiz çok yönlülüğü ile Daily, müşterilerin işi ne olursa olsun özel ihtiyaçlarına mükemmel uyum sağlıyor. Daily, bu güçlü yönleri sayesinde pazarda kalıcı bir başarı elde etti, 7 tonluk modeliyle yüksek taşıma kapasiteli segmentinde liderlik pozisyonunu korudu. Ve doğal gazlı hafif ticari araç sektöründe referans oldu. Daily, şimdi de tüm ürün gamında tamamen elektrikli hale gelerek sürdürülebilir ulaşım çözümlerinde lider konumunu daha da güçlendirdi.1.800.000'inci araç, ikonik Daily'nin elektrikli ikizi olan yeni eDaily oldu. Suzzara'da kabin montajı, Brescia Fabrikası’nda ise elektriklendirme işlemi gerçekleştirildi.

IVECO Suzzara Fabrika Müdürü Fulvio Carillo Daily ile ilgili söyle konuştu: “Ulaşılan bu kilometre taşı, 45 yılı aşkın bir süredir Suzzara Fabrika’sında üretilen Daily modelimizin başarısını göstermektedir. Bu kalıcı başarı, yeni standartlar belirleyen bir ticari aracın büyüyen pazarını vurguluyor. Bizler de müşterilerden tam not alan dayanıklılığı, çok yönlü oluşu ve benzersiz performansıyla popülerlik kazanan Daily ile gurur duyuyoruz.”

Daily'nin pazardaki güçlü konumuna rağmen, IVECO, her müşteri için ideal bir ortak olmak ve her görevi kapsamak üzere Daily’ye araç içi teknoloji ve kabin işlevselliğinde sürekli yenilikler kazandırdı. Ayrıca gelişmiş bağlantı sistemleri ile hizmet portföyünü genişletti. 2007 yılından bu yana tesis, sıfır hata, israf ve kaza hedefleyen özel bir üretim sistemiyle çalışıyor. Bu sistem, her bir operatörü üretim sürecine dahil etmeye odaklanan sürekli bir geliştirme sürecini içeriyor.

1.800.000'inci araç, İngiltere'nin lider süpermarketi Tesco'ya teslim edildi. Market zinciri böylece evlere teslimat yapan elektrikli araç filosuna 1.800.000'ıncı Daily aracı ekleyerek filodaki araç sayısını 571'e yükseltti. Tesco, 2010 yılından bu yana teslimat filosunda IVECO Daily araçlarını kullanıyor. Manevra yeteneği çok kuvvetli olan bu araçlar, sınıfının en iyi dönüş çapı ile şehiriçi teslimatlar için oldukça uygun. Şirket, yeşil taşımaya geçiş için IVECO'yu seçtiğini duyurdu. eDaily, yenilikçi modüler batarya kurulumu sayesinde müşterilere sıfır emisyonlu teslimat imkanı sunuyor. Aracın elektrik motoru, 140 kW güç ve 400 Nm tork ile güçlü bir performans sağlıyor. 80 kW'lık hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakikada 100 km’yi aşan menzil elde edilebiliyor, 22 kW'lık yerleşik şarj cihazı, Tesco'nun yerel mağazalarda AC şarj cihazlarından şarjı en üst düzeye çıkarmasını sağlıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.