Allison Transmission, Hyundai Mighty için 4 yıl içinde 10.000'den fazla tam otomatik şanzıman sağladı

OTOMOTİV

Allison Transmission, 2020 entegrasyonundan bu yana son 4 yılda 10.000'den fazla Allison donanımlı Hyundai Mighty aracın sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. Daha önceleri Hyundai Mighty araçların yüzde 10’u tam otomatik şanzıman donanımına sahipken, bu oran yüzde 50’ye yükseldi ve günümüzde satışı yapılan Hyundai Mighty modellerinin yarısı, Allison donanımı ile sunulmaya başlamış oldu. Allison tam otomatik şanzımanlı 10.000'inci Mighty kamyon ise Güney Kore'nin en büyük kuru temizleme firmasına hizmet veren lider Koreli lojistik şirketi Unchang Logitec'e teslim ediliyor.

Allison, Güney Kore'nin en çok tercih edilen hafif ticari araç markasıyla birlikte önemli bir ivme kaydediyor. Unchang Logitec'in Direktörü Kim Dae-sung, açıklamasında; "Üniversite hastanelerini ziyaret ederek çamaşırları almak ve geri teslim etmek, otoyol ve şehir içi trafik sıkışıklığında sürüş gerektiriyor. Tam otomatik şanzımanlı araçlar, özellikle yoğun trafikte ve sürekli dur-kalk yapıldığında sürüş açısından çok rahat. Sürüş kolaylığı, düşük yakıt tüketimi, verimli ve dayanıklı olmaları nedeniyle Allison donanımlı Mighty kamyonlardan oldukça memnunuz" diye belirtti.

2,5 ve 3,5 tonluk hafif hizmet tipi kamyon segmentindeki Hyundai Mighty, Güney Kore'de rakipsiz bir pazar payına sahip. Mighty otomatik kamyonlar, sürüş konforu, yakıt ekonomisi, güvenilirlik, servis kolaylığı ve verimlilik taleplerini karşılayarak son yıllarda yükseliş gösteriyor. 2020'deki lansmandan bu yana Allison, Hyundai Mighty için 10.000'den fazla Allison 1000 xFE™ tam otomatik şanzıman ünitesi teslim etti. Mighty otomatik kamyonlar, dağıtım, kargo, atık toplama, itfaiye ve özel araçlar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için kullanılıyor.

Allison Transmission EMEA, APAC ve Güney Amerika Satış Başkan Yardımcısı Heidi Schutte, konuya ilişkin olarak; “Allison donanımlı Hyundai Mighty araçların muazzam başarısından çok memnunuz. Asya'da tam otomatik şanzımanların popülerliğindeki artış, şanzımanlarımızın sunduğu olağanüstü sürüş deneyimi ve eşsiz performansın bir kanıtı. Allison’ın sürüş konforu, yakıt verimliliği, güvenilirlik ve verimlilik konularındaki taahhüdü müşterilerimizde karşılığını buldu ve sektördeki bu dönüşümün ön saflarında olmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Allison 1000 xFE™ şanzıman, manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarla (AMT'ler) karşılaştırıldığında, gelişmiş ivmelenme performansı, artan verimlilik, daha sarsıntısız vites geçişleri, daha kolay sürüş ve artırılmış sürücü konforu sunuyor. Allison 1000 xFE tam otomatik şanzıman, üstün performans sağlayan ve debriyaj değişimlerini ortadan kaldıran patentli bir tork konvertörü kullanıyor. Tork konvertörü sayesinde geleneksel manuel ve AMT'lere kıyasla artan verimlilik ve arıza kaynaklı daha az kesinti süresi nedeniyle ekonomik değerin artması sağlanıyor.

Allison xFE'nin ekstra yakıt ekonomisi ile nasıl daha fazla değer sunduğunu öğrenmek için allisontransmission.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.