Ford Trucks İsviçre pazarına giriş yaptı

OTOMOTİV

Ford Trucks, küresel genişlemesi kapsamında, F-MAX ve son teknoloji bağlantı özelliklerine sahip yeni F-LINE serisi gibi verimli ve teknolojik açıdan gelişmiş araçlarıyla İsviçre pazarına giriş yaptı.

Ağır ticari araç sektörünün global markası Ford Trucks, Batı Avrupa büyüme planı için kilit pazarlardan biri olan İsviçre'ye girerek Avrupa'daki genişlemesini sürdürüyor. Bu hamle ile Ford Trucks, DACH bölgesindeki (Almanya, Avusturya ve İsviçre) konumlanmasını tamamlamış oldu. Geniş ürün portföyü ve yenilikçi teknolojileri ile Avrupa'da yoğun talep gören Ford Trucks, İsviçre pazarında 100 yılı aşkın uzmanlığa sahip Auto AG Group'un bir iştiraki olan BF Import AG ile ortaklık kuracak. Ford Trucks pazara girişi ile 2024 yılında İsviçre’de 5 stratejik lokasyonda faaliyete başlayarak, 2025 yılı sonuna kadar 8'den fazla lokasyonda bayi ağını daha da güçlendirecek. Ford Trucks, başta F-MAX olmak üzere, bağlantı teknolojisi ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle öne çıkan yeni F-LINE serisi sayesinde ithalatçının geniş ticari araç müşteri veri tabanının ihtiyaç duyduğu verimli, teknolojik çözümleri sunacak.

Bu işbirliği, Ford Trucks'ın sıfır emisyonlu taşımacılık alanındaki yatırımları açısından da önem taşıyor. Elektrikli araçlar için güçlü bir potansiyele sahip olan İsviçre, Ford Trucks tarafından tasarlanan ve 2025 yılında seri üretime geçecek olan ilk elektrikli kamyonun pazara sunulacağı öncü ülkelerden biri olacak.

Emrah Duman: Müşterilerimizin operasyonlarını teknoloji ve verimlilikle geliştireceğiz

Ford Trucks Lideri Emrah Duman, “En verimli taşımacılık çözümleriyle değer yaratma vizyonumuzla bugüne kadar ağır ticari araç sektörüne küresel başarılarla liderlik ettik. Avrupa'daki varlığımızı genişletirken İsviçre pazarında saygın bir isim olan BF Import AG ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Stratejimiz, özellikle İsviçre gibi kilit pazarlarda olağanüstü değer ve verimlilik sunmak için güçlü ürün portföyümüzden ve bayi ağımızdan yararlanmaya odaklanıyor. Geleceğin mobilitesinin ön saflarında yer alan bir marka olarak, İsviçreli müşterilerimizin operasyonlarını ileri teknoloji ve verimlilikle geliştirmeye kararlıyız.”

DACH Bölgesi Lideri Selim Yazıcı: “İsviçre, Avrupa'daki büyüme planlarımızda önemli bir kilometre taşı konumunda. İsviçre'deki faaliyetlerin başlamasıyla birlikte Ford Trucks'ın uluslararası müşterileri artık Ford Trucks yetkili merkezleri tarafından sağlanan hizmetlerden faydalanabilecek. İsviçre, elektrikli araç altyapısındaki gelişmiş sistemler, H2 altyapısındaki gelişmeler ve ilgili teşvikler ile elektrifikasyon dönüşümünün öncü ülkeleri arasında yer alıyor. BF Import AG ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizle, İsviçre pazarındaki müşterilerimize yaratıcı ve verimli çözümler sunmaya devam edeceğiz. Bu işbirliği, müşteri odaklı yaklaşımımızı geliştirirken, ulaştırma sektöründeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracaktır. Kendimizi bölgede ayırt edici bir kamyon markası olarak konumlandırmayı hedefliyoruz.

Ford Trucks, bu yıl Kuzey Avrupa genişleme stratejisi doğrultusunda önemli ilerleme kaydederek Avrupa'da büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Ford Trucks, İskandinav ülkelerindeki büyüme stratejisini 2029 yılına kadar sürdürmeyi planlıyor. Geleceğin taşımacılık trendlerine öncülük eden Ford Trucks, mühendislik ve Ar-Ge uzmanlığıyla yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için 2040 yılına kadar ağır ticari araç üretiminde sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt eden Ford Trucks, öncelikli odağı olan elektrifikasyonun yanı sıra hidrojen motorları üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.