Ford Trucks, Yeni Nesil Ürün ve Yeniliklerini Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda Sergileyecek

OTOMOTİV

Ağır ticari sektöründe geleceğin taşımacılık çözümlerini şekillendiren Ford Trucks, Hannover'deki 2024 Uluslararası Ticari Araç Fuarı'nda (IAA’24) yer alacak. Fuarda Ford Trucks’ın başta F-MAX ve yeni F-LINE serisi olmak üzere sıfır emisyonlu ve bağlantılı çözümleriyle ağır ticari araç sektöründeki ilerlemesi global arenada bir kez daha gözler önüne serilecek.

Ford’un tek ağır ticari markası olan Ford Trucks, Hannover'de düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı'nda (IAA’24) mühendislik ve Ar-Ge gücünü yansıtan ürünleriyle birlikte yeni nesil akıllı ve verimli teknolojilerini sergileyecek.

Ford Trucks' ın fuarda öne çıkacak modellerinden biri, konforu ve modern tasarımıyla adından söz ettiren yeni F-LINE olacak. Yol, inşaat ve çekici olmak üzere üç segmentte sunulan F-LINE serisi, bağlantılı araç teknolojisi, gelişmiş güvenlik özellikleri ve üstün performansıyla müşterilere verimlilik ve maksimum çalışma süresi sunuyor. Öte yandan geniş kabini, yüksek performanslı motoru ve teknolojik özellikleriyle beğeni kazanan F-MAX da sınırlı sayıda üretilen özel serisi F-MAX Select ve içte ve dışta özel detaylarla tasarlanan kişiselleştirilmiş versiyonu F-MAX Customized ile birlikte Ford Trucks standında yerini alacak.

Ford Trucks, yeni nesil taşımacılık vizyonuyla fark yaratıyor

“En verimli taşıma çözümleriyle değer yaratmak” vizyonuyla hareket eden Ford Trucks, Ar-Ge yeteneklerinden, mühendislik uzmanlığından ve inovasyona yaptığı yatırımlardan yararlanarak ürün portföyünü teknolojik açıdan gelişmiş çok yönlü araçlarla genişletiyor. Ford Trucks, “%100 elektrikli” ilk kamyonunu, 2022 yılında Uluslararası Ticari Araç Fuarı'nda görücüye çıkarmıştı. Tamamen Ford Trucks mühendisleri tarafından tasarlanıp test edilen bu elektrikli kamyonun 2025 yılında yollarda olması planlanıyor.

Hidrojen motoru ile alternatif yakıt çalışmalarını hızlandırıyor

Sıfır emisyonlu gelecek hedefi doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarına hız veren Ford Trucks, alternatif yakıt teknolojileri çalışmalarını bir ileri seviyeye taşıdı. Geçen yıl başladığı tek silindirli hidrojen yakıtlı motor çalışmalarını sürdüren Ford Trucks, geçtiğimiz aylarda yine kendi tasarımı olan hidrojen motoru Ecotorq H2’nin ilk ateşlemesini başarıyla gerçekleştirdi. Ekipler, ilk testlerde başarılı sonuçlar ortaya koyan motor üzerinde sistem optimizasyonu ve geliştirme çalışmalarına devam edecekler.

Bu gelişme, Ford Trucks’ın sıfır emisyonlu araç çözümleri alanında karbon-nötr ürün portföyünü genişletme yolunda önemli bir kilometre taşını temsil ederken “2040’ta ağır ticari araçlarda sıfır emisyon” hedefinde önemli bir dönüm noktasına daha ulaşmasını sağlıyor.

” Her Yükte Birlikte” mottosuyla, müşteri yolculuğunun her aşamasında verimliliği, memnuniyeti ve güvenilirliği ön planda tutan Ford Trucks fuarda ilk kez görücüye çıkardığı yeni Ecotorq Gen2 motoruna sahip ve aerodinamik açıdan geliştirilmiş F-MAX ile verimliliği üst seviyeye çıkarıyor. Yeni teknolojilerle ve yepyeni motorla güncellenen F-MAX müşteriye daha fazla güvenlik, konfor ve yakıt tasarrufunu bir arada sunuyor. F-MAX’in bu yeni modelinde ilk defa sunulacak olan ayna kamera sistemi teknolojik bir sürüş deneyimi ile sürücülere konfor sağlıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.