Strasbourg Eurométropole, 100 adedi Allison tam otomatik şanzıman donanımlı olmak üzere 300 ağır hizmet aracının bulunduğu bir filoya sahip. Bu araçlar, Strasbourg şehrinde ve çevresindeki 33 belediyede kentsel temizlik, evsel atıkların toplanması ve sanitasyonu da dahil olmak üzere kamusal alanların ve yolların bakımında kullanılıyor.
2020’de başlayan filo yenileme çalışmaları, ortalamanın üç katı daha yüksek bir yatırım gerektiren Düşük Emisyon Bölgesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2025 yılına kadar uzatılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Strasbourg Eurométropole Başkanı Pia Imbs; “Düşük Emisyon Bölgesi konuşlandırılması ile örnek teşkil edecek bir yaklaşımda bulunmak bizim için önemliydi. Fransız Crit'Air hava kalitesi sertifikası doğrultusunda Crit'Air 1 veya 0'ı karşılayan araçları tercih ediyoruz. Operatörlerimizin çalışma koşullarına da büyük önem veriyoruz" şeklinde açıkladı.
Strasbourg Eurométropole Araç Filosu Müdürü Benoît Weinling ise; “Güvenilirliği ve kullanım kolaylığının yanı sıra sürücülerimiz için sürüş esnekliği ve konforu sağlamaları nedeniyle tercihimiz, Allison tam otomatik şanzıman donanımı oluyor. Sürücülerimiz, bu şanzımanla direksiyon başında daha güvendeyken tamamen yola odaklanabiliyorlar” diye belirtti.
Trafiğin yoğun olduğu şehir ortamında ağır hizmet araçları kullanmak, sürücüler için giderek daha zor ve stresli hale geliyor. Bu nedenle görevlerine odaklanmış olmaları gerekiyor.
“Allison tam otomatik şanzımanlar, vitesleri otomatik olarak yöneterek ve hassas manevralar sırasında araçların tam kontrolünü sağlamalarına olanak tanıyarak sürücülerin üzerindeki stresi azaltıyor” diyen Allison Transmission Fransa Bölge Satış Müdürü Stéphane Gonnand, şu şekilde ekliyor; “Araçlar, aynı zamanda kesintisiz ivmelenme ve hız kaybı olmadan yumuşak vites değiştirme avantajlarından da yararlanıyor. Bu, ekiplerin kentsel alanlardaki çalışmalarını maksimum verimlilikte sürdürmelerini ve çevre sakinlerinin de rahatsızlık duymamalarını sağlıyor. Allison tam otomatik şanzıman donanımlı araçlarda debriyaj bulunmaması sayesinde, aksama süreleri azaltılarak araç kullanılabilirliği ile üretkenliği optimize ediliyor ve bakım maliyetleri düşürülüyor."